Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през октомври

• 92 529
  • 2 723
  •   1
Отговори
# 1 590
  • Пловдив
Ох...някои ги е треснАло яко...Аз затова не ги чета тия "други" теми.

Пак да кажа...стискам палци на болничките да мине бързо!

# 1 591
Уф, държавна администрация, за секунда могат да те изкарат от нерви.
Едновременно ми обяснява как не била юрист, ама ми се изказва по правни въпроси убедено.

Въздухът в София пак е ужасен, а тъкмо се бях наканила да излизаме. Ще чакам.

# 1 592
  • София
Здравейте!

Мързелота, стискам палци баба ти да има още време на този свят и да го изживее без страдания!

Болните да оздравяват!

Вчера имах кошмарен ден в офиса. Още ме държи емоцията от това, което сама си причиних. Чак ми прилоша от нерви. За щастие се оказа , че всичко е наред, но ме е яд, че не го разбрах по-рано

Днес съм в почивка. Сготвих ориз с листа от цвекло, които един приятел ми донесе от неговото шато. Вкусно стана. Ще го изям от опитване на сол. 😆🐷

Сутринта много се карах с детето точно на път за училище. Сега ми е криво и нямам търпение да я взема от училище и да си я гушна. Права бях да й се карам за това,моето направи, но тя и без друго ходи напрегната на училище, не трябваше да нагнетявам нещата допълнително.

# 1 593
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не беше контесата. имаше и нейно включване, но не беше тя в основата на въргала.

тръгна от една реплика за "ваксина срещу размножаване". и честно казано, от точно тази потребителка не очаквах такова изказване, но нали знаете "никога не е късно да се изложиш"

снощи на летището са спрели половинката. трябвало да е със специален тип маска - 5 евро/бр. гледам снимката - строителна маска е.

Sad да му се невидят и мерките и всичко.

# 1 594
Ох...някои ги е треснАло яко...

Мисти,
Скрит текст:
Треснало я е, защото синът ѝ е лекар и лекува Ковид болни. И я тресе, въпреки че е лекар в Германия, а не у нас. Не я оправдавам за изказването ѝ, но я разбирам. Особено, когато насреща ѝ се обяснява, че се осъществява фашизъм спрямо населението, а тя трепери ежедневно дали синът ѝ няма да изтегли късата клечка. Иначе драмата вчера тръгна, защото Контеса се оплака от дистопичния филм, в който е влязла, но сгреши да каже, че статистиката не я вълнува и не знае колко хора умират у тях и у нас. А при 8 починали при 38 млн. население срещу 214 при 6 млн. население и още хиляди, берящи душа в момента, много от нас сметнаха мнението ѝ за проява на лош вкус. Насложиха се мненията за фашизъм, кой трябва и не трябва да има деца, и още не си спомням какво. Това накратко за вчерашна драма.

Боря се като прасе с тиква с рутерите у нас, за да обезпеча ДО. И сега пък нямало от утре, от понеделник. В обедната почивка отивам за нов рутер.

# 1 595
и преди ваксините смъртността при нас беше най-висока. процедура ли нямаме, лекарства ли, апаратура ли...
не е само от ваксинирани - неваксинирани.
и честно казано, не мога да намеря сили да извиня съфорумката. нали синът ѝ е във ваксинирана страна, не тук. да иде там да ваксинира срещу размножаване.

# 1 596
По-добре от Добри не бих могла да го кажа!
За изказване като на цитираната съфорумка бих сложила бан.
И да, има нещо сбъркано при нас с тази висока смъртност в болниците.

# 1 597
Според мен всичко допринася за смъртността - липсата на ЕСМО, липсата на персонал, отричането и липсата на мерки срещу вътреболнични инфекции, чакането на линейка с часове. В другите страни въртят хората по корем, за да може да се намали напрежението върху дробовете, тук се върти, който може сам. Някой скоро написа, че на майка му в интензивното, не са ѝ давали лекарствата за продружаващите заболявания (едното беше диабет). Във Видин има 1 лекар, 2 сестри и 1 санитар на 70 пациенти. И още, и още причини сигурно има. Всяко от горните да увеличава с 1-2% смъртността, но у нас сигурно има 100 фактора, които я увеличават. Затова и идеята е да не стигаме до болница. То не че можем да стигнем в момента. Да не се налага да търсиш медицинска помощ в следващите месеци.

Иначе на крайни изказвания отдавна не се връзвам. В случая обаче не става въпрос за някой, който седи на дивана с децата под крилце и кълне "чумата да ви тръшне", затова дадох контекста на ситуацията. Не казвам, че е редно.

# 1 598

снощи на летището са спрели половинката. трябвало да е със специален тип маска - 5 евро/бр. гледам снимката - строителна маска е.

Януари имахме "бягство" от България и на летището в Дубай имаше група китайци. За полова принадлежност трудно може да се говори, защото всички бяха в скафандри Simple Smile
Буквално! Облечени изцяло в някакви гащиризони с калцуни и качулки, маски и очила, а върху лицето И шлем!
Най-вероятно бяха и с памперси, защото не си представям бързо разопаковане при необходимост от тоалетна Joy

Никакви скандали не съм "хванала", ама то е щото си избирам само приятна компания, като вашата например Simple Smile

Стискам палци да оздравяват болните!
Амин!

# 1 599
и тук сме ги виждали. Simple Smile наистина така пътуват.
не знам дали ги е страх от другите или се опитват да покажат, че те са безопасни, но е факт - опаковани са от горе до долу.

# 1 600
Абсолютно никой няма право да се изказва по този начин и то във форум за майки и жени. Не ме вълнува кой какъв е и за какво се бори, трябва малко човещина да имаме. А за квалификациите как неваксинираните сме тъпи, необразовани и не информирани, четем ФБ и ЕЖК... Бе няма как да накарате хората да са на вашето мнение и да блеят всички в един тон. Ето аз няма да ида в мола, на кръчма и извън БГ, но не искам да се боцна и това е. Ако се гътна след ваксината, кой ще поеме отговорност и ще го е еня? Никой! Аз и близките ми. И от ковид да се тръшна, пак е същото. Пак аз ще съм си отговорна. Защо тогава някой друг трябва да ме убеждава колко е хубаво да сме ваксинирани и да ме принуждават? Аз си решавам дали, кога и какво ще правя.
Но да се обиждаме и да плюем по едните и другите, е доста грозно. Евала на няколко мацки, като Ули и Попи, които са на противното на моето мнение, но успяват да запазят добрия тон.
И за пореден път набеждавате Контесата, която недолюбвате, но не е тя виновна и не е обиждала, за разлика от други, които даже не се трият, камо ли да ги банната! Много се разписах, пак ще ме изтрият.

# 1 601
  • Варна
и преди ваксините смъртността при нас беше най-висока. процедура ли нямаме, лекарства ли, апаратура ли...
не е само от ваксинирани - неваксинирани.
и честно казано, не мога да намеря сили да извиня съфорумката. нали синът ѝ е във ваксинирана страна, не тук. да иде там да ваксинира срещу размножаване.

Добри, хващам се за твоето мнение.

Извинявам се, че се намесвам и включвам в темата.

Аз мисля, че дори и при 90% ваксиниране на населението, то ще продължим да държим челно место по висок процент смъртност. Обяснявам си го с липсата на достатъчно специалисти, адекватна медицинска грижа, оборудване. Сега по време на пандемията лъсната липсите в този ни сектор.

Приятелите и познатите ми випуск 2007 г. от МУ са масово по Германия, Англия и други развити страни. Пробваха се за малко във България,изкараха няколко месеца и започнаха да се оглеждат за развитие в уредени държави.
Смятам, че при нас проблемът е комплексен- липса на специалисти + безотговорно отношение на по- голяма част от населението.

# 1 602
няма за какво да се извиняваш.
искала си - включила си се.
може да си съгласна с мен, допуска се и да не си съгласна. Wink
напоследък съм се загледала в статистиката. мног интересно четиво.
не е за тая тема, но е интересно. Simple Smile

# 1 603
Флорен, ние сме готини тук, включвай се. Малко сме яхнали метлата тези дни, но то няма как да се избегне.

# 1 604
По снощния казус споделям мнението на Попи. Разбирам реакцията на потребителката, макар че не я оправдавам в никакъв случай. Разбирам я, въпреки че не съм в нейната ситуация. Категорично съм "за" ваксините, смятам, че те, заедно с други мерки, са начина да се справим проблема. И съм много, ама много против всякакви безумни конспиративни теории. Да, всеки има право на мнение, не го оспорвам. Затова и не се опитвам да убеждавам никой да се ваксинира, стремя се в ежедневието си да избягвам темата, но реагирам остро на приказки за чипове, фашизъм, Бил Гейтс и други такива. Болно ми е много заради всичко, което се случва в момента.

Наядох се като за последно - принцеси, айрян, сладкиш. Ужаст. Animal Pig

Общи условия

Активация на акаунт