Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 079
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, виждам че тук има доста препатили с моя проблем, затова искам да се допитам до вас.
Имам много бенки, които все не ми остава време да махна. Сега съм бременна в 7 месец и наблюдавам, че някои са се увеличили, освен това са ми се появили още доста нови - под мишниците и по врата. Тези новите не знам дали са точно бенки - като топченца са, някои са с цвета на кожата, а други кафяви.
Най-много обаче ме притеснява една стара бенка, която ми е под презрамката на сутиена, но досега никога не беше създавала проблеми. Сега е изсъхнала доста и една част от нея стои като отлепена  #Crazy
Знам че трябва лекар да ги види, но моля ако някоя от вас може да сподели собствен опит и наблюдения.
Така или иначе сега докато родя не знам дали може да правя някакви процедури изобщо.  newsm78
От темата оставам с впечатление, че лекарите, които препоръчвате в Сф са Балабанова и Ботев, така ли е?

# 226
lorelei75, докато не родиш, никой няма да се наеме да ги махне.
Това което описваш е нормално (е, аз не съм МД и не съм ги виждала), но е добре да се посъветваш със специалист по въпроса.

Моят гинеколог е и пластичен хирург и той ми я махна - беше под гърдата, много гадна.
Аз не мислех нищо да пипам, но той ме убеди и сега съм доволна, че го послушах.
Ние правим опити за бебе и имам чувството, че останалите ми бенки се видоизменят - може и да си внушавам.

# 227
  • София
Да това е ясно, че след раждането ще се действа, ами тази, която се е отлепила не знам какво да я правя - тя постоянно се дразни от презрамката на сутиена  #Crazy

# 228
Да това е ясно, че след раждането ще се действа, ами тази, която се е отлепила не знам какво да я правя - тя постоянно се дразни от презрамката на сутиена  #Crazy

Консултирай се с лекар.
Временно можеш да я покриеш с дишаща лепенка, внимавай с мокренето.
Успех!

# 229
Здравейте,
в четвъртък най-послеми махнаха три бенки.   ura

Ходих в Александровска, при доц.Балабанова. Всичко мина супер, болка нямаше само едно леко
боцване при поставянето на упойката. Всичко мина за около 20 мин. Махнаха ми ги с ножче, което обаче има и ток, т.е. хем режи, хем запечатва раната, не се наложи да ме шият.

Това което ми казаха е че бенките са някакви - себорейни и ми казаха де на се тревожа, което  newsm74.

Утре съм на контролен преглед, след няколко дена ще ми излязат и резултатите, все пак  Praynig.

И вече си имсля как другата година ще отида да ми махнат още.

Много съм доволно.
Не се колебайте.  bouquet

# 230
Ехо, Здравейте
имам едно питане.
Миналата сезмица ми махнаха бенки със ножче, което хем режи, пем запечатва - забравих как се казва Thinking

Казаха ми да пудря с една пудричка, след това ходих на преглед и ми казаха до мажа с Вита-мерфен, но нещо доста странно ми изглежда местото където са били бенките.

Имам чувството, че някакси се разшири самият разрез-дупката, посредата има нещо като малка коричка, а отстрани бяла нещо като гной, но е сухо, а около самата дупка има червен ореол.

Оф незнам, но това ми изглежда странно и май пак ще се ходи на преглед.

Та искам да питам и при  Вас ли е било така или.................. newsm78

Мерси   santa2:

# 231
Ехо, Здравейте
имам едно питане.
Миналата сезмица ми махнаха бенки със ножче, което хем режи, пем запечатва - забравих как се казва Thinking

Казаха ми да пудря с една пудричка, след това ходих на преглед и ми казаха до мажа с Вита-мерфен, но нещо доста странно ми изглежда местото където са били бенките.

Имам чувството, че някакси се разшири самият разрез-дупката, посредата има нещо като малка коричка, а отстрани бяла нещо като гной, но е сухо, а около самата дупка има червен ореол.

Оф незнам, но това ми изглежда странно и май пак ще се ходи на преглед.

Та искам да питам и при  Вас ли е било така или.................. newsm78

Мерси   santa2:

иди на преглед,
май не беше такова при мен
мазах го само с бипантен и никакво мокрене - къпане само с непромукаеми лепенки

# 232
Здравейте отново , момичета !

Искам да дам кураж на някои като мен. Дано няма такива , но всичко се случва на този свят.
В предишни постове съм описала моя случай - бенката ми се оказа злокачествена.
Изрязаха ме повторно . Малко повечко си поизпатих ,че бе на много гадно място,
но радостната новина е , че биопсията ми е чиста.
Ракът не е бил дооформен,защото го хванахме съвсем в началото - бенката ми бе от година и
4-5 месеца.
Докторът ме е изрязал добре първият път.Казват ,че това е много важно.
И другото което ми казаха е , че в никакъв случай не трябва от бенката да се вземе материал
за изследване.Защото ,ако е злокачествена , по кръвен път тръгвали разсейки.
Но за съжаление съм чувала за лекари ,които го предлагат този начин - дори в Онкологията.
А в сайта им прочетох точно това , което ми казаха.
Така че внимавайте , когато се решите да си махате бенка.

Успех на всички ви !

# 233
Преди месец си махнах две бенки в Токуда - оперативно. Доволна съм - бяха от лошия тип принципно и затова се наложи да ги опирират. Не си правете експерименти с тези неща - ходете само в добри лечебни заведения при доказани специалисти.

# 234
Момичета, имате ли представа в Плевен дали и къде се махат бенки било то и с лазер и някакъв добър дерматолог? За София съм наясно, но Плевен ми е на 2 крачки, а з там никаква инфо няма.

# 235
Здравейте момичета, ще ви бъда благодарна ако някои ме ориентира за добри лекари във Варна за премахване на бенки  bouquet

# 236
като четох, прочетох за д-р Пенев във Варна добри отзиви  Peace

# 237
Здравейте момичета, ще ви бъда благодарна ако някои ме ориентира за добри лекари във Варна за премахване на бенки  bouquet

Казах го и по-напред в темата - кожен лекар във Варна ми каза, че в града ни няма добри специалисти по бенки... нито дерматоскоп, с който се разглеждат по-опасните бенки. Така че аз от Варна ходих до София, но никак не съжалявам. Това не е нещо, с което да експериментираш - така че в никакъв случай не се доверявайте на козметичните студиа, които претендират да се занимават с премахване на бенки.

# 238
благодаря ви много за отговорите и съветите, много жалко ще трябва да се организирам newsm12

# 239
Здравейте и от мен Simple Smile Ще споделя много пресния си опит Simple Smile Имам много бенки по тялото но една от тях над едната ми гърда беше голяма и ме притесняваше  Трудно ми беше да избера къде да отида на преглед . Но накрая реших и си записах час в Онкологичната болница в София. На прегледа докторката беше много внимателна и насрошихме дата 23 декември да махнем бенката. Сложи ми местна упойка беше отново много внимателна Много съм доволна от нея. Жената си обича пациентите и се грижи за тях. Каза ми да мина след 2 седмици за да погледне как зараства раната. Каза, че не трябва да взимам направление или час , работеше до последно жената абе отзивчива и отговорна, че ако знаете на какви касапи и неразбиращи и мързеливи съм попадала не искам да си спомням една щеше да ме умори от конски дози грешни антибиотици Господ да ни пази от такива "лекари" Simple Smile Но понеже всеки човек си е индивидуален най-добре е специалист да прецени за съответния случай кое е най-доброто лечение Simple Smile Успех Simple Smile АКо някой се интерсува Докторката ми се казва Павлова .

Общи условия

Активация на акаунт