Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 084
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте,

ver4eto_sv би ли дала повече инфо:
- как е цялото малкото име на д-р Павлова;
- колко струва премахването на една бенка (защото аз имам доста за махане)?

Благодаря!

# 241
lilia_n_s мила кажи при кой доктор ходи на преглед?
Аз имам една бенка точно до лятото око, която след бременноста сякаш порасна, иска ми се да я махна но още не съм ходила на преглед. Много е близко до окото и ме притеснява

Какво стана с бенката? Аз имам съсщо една много близо до дясното око, опира ръба на долния клепач, бенката ми се уголеми през бременността. Сега проучвам как и при какъв доктор да я махам - дали очен хирург или дерматохирург. Теб какво те посъветваха?

# 242
Не разбирате ли , че козметичният дефект не е най-важното!
Запомнете основната причина ,за да се отстраняват бенките е защото те са потенциален карцином-рак на кожата
В медицината му казва ме преканцероза.
Когато се отстраняват и то само хирургично от много добър хирург задължително се изследват клетъчния характер на биологичния материал-хистологично под микроскоп изследване ! Задължително трябва да сте на ясно за какво става въпрос.
Ако хирургичната намеса е некомпетентна може да се ускори разсейката с операцията.
За това  във всеки областен град  има все някой добър онколог-хирург ,който си разбира от работата или поне е твърде отговорен ,за  да направи операцията на ниво ! Tired Thinking Naughty
[/quote

Аз съм съгласна с теб и аз мисля така. Кои лекар-хирург препоръчваш в София. Аз имам една издадена бенка под окото, граничи с ръба на долния клепач. Казаха ми да се махне.

# 243
Не разбирате ли , че козметичният дефект не е най-важното!
Запомнете основната причина ,за да се отстраняват бенките е защото те са потенциален карцином-рак на кожата
В медицината му казва ме преканцероза.
Когато се отстраняват и то само хирургично от много добър хирург задължително се изследват клетъчния характер на биологичния материал-хистологично под микроскоп изследване ! Задължително трябва да сте на ясно за какво става въпрос.
Ако хирургичната намеса е некомпетентна може да се ускори разсейката с операцията.
За това  във всеки областен град  има все някой добър онколог-хирург ,който си разбира от работата или поне е твърде отговорен ,за  да направи операцията на ниво ! Tired Thinking Naughty

Моника, аз мисля също така, въпреки, че не съм мед. лице. Кой мн. добър хирург препоръчваш в София. Аз имам една бенка точно под окото, граничи с долния клепач, на мн. лошо място.

# 244
Препоръчвам ти д-р Иван Ботев... иначе бенката наистина е на неприятно място, сигурно ще зарастне малко по-бавно.

# 245
Днес хирургично ми отстраниха една бенка, която се отлепи при кола маска. Това е препоръчвания от лекарите вариант. Дадох я за хистологично изследване. Дано всичко е наред. Много се притеснявах от манипулацията, но се оказа, че не е сташно. Болеше само упойката. Лекарят беше много внимателен и любезен. Той е хирург онколог-мисля, че е най-добре, поне съм уверена, че съм в сигурни ръце. Направи ми 4 шева, дано не ми остане белег. То не се вижда-на триъгълника е, ама все пак.
Съветвам всички, които имат някакви притеснения свързани с бенка, да се обърнат към специалист. Няма нищо страшно при самата манипулация. По-добре навреме, а не като мен да чакам да се отлепи и тогава да тичам при лекар.

Писала си по темата за бенките. Кой хирург отстрани твоята бенка? Имаш ли някакво проблеми след операцияата, нали е правена преди 2 години? Има ли вариант да се появи отново? Знам, че при операцията изваждат бенката с корен и рейат до здраво и навътре и встрани, ртака ли беше ппри теб?

# 246
Някои махал ли си е бенка оперативно при д-р Денкова моля да сподели впечатленията си Praynig
В петък имам час ,но нещо започнах да се разколебавам Rolling Eyes

# 247
за гр. София съм много доволна от д-р Аргиров, махна ми бенката много бързо и внимателно. Не ми остана белег. Телефова му е 0887 065854

# 248
След претърпяла подобна процедура по премахване на малки образувания по лицето, много малка бемка на носа малък папилома вирус на бузата и капсулован милиум мисля че лазерът при лекар , който не е добър специалист в тази насока само може да навреди.Визирам прехвалената Кадурина която е шеф на кожна клиника при вма и се има за голямата работа ,а е много зле.Вече писах в друга тема но да кажа на всички,които сте решили да махате нещо по лицето си,преценете добре при кого ще отидете, не се подвеждайте по реклами и тем подобни защото може да си изпатите!.И така малките ми образувания по лицето се превърнаха в грозни дупки като от шарка.Освен това отличничката Кадурина която даваше 100% гаранции за липса на белези и странични ефекти, беше направила 3 в 1 възпаление на обработените участъци за 3-4 месеца, капилярен проблем и вдлъбнат белег.Еее и ако това не е работа на водещ лекар.!!!.Колегите и от другите кожни клиники бяха единодушни че е попрекалила с лазера.И така сега съм с 3 червеникави и вдлъбнати белегчета които третирам с мадекасол.А съм си махала без проблеми преди години при редови лекар в поликлиниката с коалгулатор пак такива малки нещица на лицето с големина на пъпка и не останаха абсолютно никакви белези, без проблеми.Просто не мога да повярвам че се подведох и от нейния асистент д-р Литов,който също даваше гаранция за процедурата.Белезите си ми стоят просто всеки знае че вдлъбнат белег много трудно се оправя направо никак.Ако някой може да препоръча нещо за такъв вид белези ще бъда благодарна.Не съм единствената излъгана и с белези от тази Кадурина.Незнам защо реших че като дам повече  пари ще се застраховам от проблеми.Да ама не след това се наложи да обикалям клиники и лекари безрезултатно.

# 249
И аз съм чувала за тези лечители премахващи бенки, бащата живее в Пловдив, а сина в Бургас, чела съм и добри и лоши коментари. Едно момиче пишеше, че на сестра й са останали грозни белези след лечение при лечителя в Пловдив, също така доста жини, които са го посещавали споделяха,че в т.нар кабинет в които приема било доста мърляво и мръсно....преценете вие дали ще се доверите Naughty

# 250
Бих се доверила само на лекар и при това с нужната квалификация за това!

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 11:47 от Тодорка Боева

# 251
Бих се доверила само на лекар и при това с нужната квалификация за това!

Точно така!С тези неща шега не бива Naughty

# 252
здравейте и от мен! вчера ми премахнаха бенка на лицето, сега съм с лепенка, която не трябва да мокря и да задържа максимално дълго време за да е по-малък белега ( така ми каза лекарят). Притеснява ме факта че обработеното място леко просълзи... Моля ви кажете ми колко време ще съм с лепенка и какво следва след това, а също с какво се мазахте в последствие за белега?

# 253
като четох, прочетох за д-р Пенев във Варна добри отзиви  Peace

действа много набързо този доктор. на мен ми маха много бенки с лазер и ги покрива със сребърен прах , за да не се инфектира. но преценява веднага наоко какви са бенките. или е много добър или .... не знам. на мен ми взе материал за проба от една от отрязаните бенки, след като  ги махна. имае и такива които не ги пипна . явно си разбира

# 254
Оперативно е най-добре според мен. Лично съм си махала няколко оперативно и съм много доволна, има си хистологиа, предварителен преглед от дерматолога, за да установи безопасно ли е да се премахне бенката и всичко. Аз съм за оперативно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт