Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 014
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
добре де, от всички тези имена и истории, някои може ли да обобщи - кои клиники/лекари в София са добри и как варират цените за премахване с лазер и за оперативно?
На бенка ли се смятат или на област?  питам защото аз имам 3-4-5 големи на гърва, 2 малко странни на шията и 3-4 на деколтето - и всички ми изглеждат от различен тип в сравнение с другите. Затова и предполагам, че ще изискват различен тип интервенция и исках да имам някаква по-конкретна представа за цените и специалистите....  няма да си ги поверявам на неопитни ръце я.....

# 61
Бенки с гледане не се познават - или след изрязване се праща за изледване или преди това се взема малка част от нея, която се проверява. Но ако се избере втория вариант, има възможност от това частично изрязване да се получи изродяване на клетките. Ако е голяма, закача се често и се разранява, до изродяването й може да мине доста време и вече да е късно. Най-добре е големите бенки, които са в постоянно триене или дразнене, да се премахват оперативно.

Правена ми е таква операция, махната бенка под гърдата, на много кофти място. Имам малък белег. С местна упойка не се усеща нищо, самото й поставяне не боли. Периодът ми на заздравяване беше по-дълъг и болезенен, заради непривичното място, но нищо, което да не може да се зитърпи.

И бъдете внимателни с бенките си момичета, дори и тези дребничките и плоските не ги мъчете с лазер, не пречат все пак, по-добре отколкото сами да си навличате беля. А за големите съвсем съм против.

Ходих при една професорка в кожния диспансер (или нещо подобно) до Южния парк, а операцията ми я направи във Военна болница, тя е една от най-добрите. Забравила съм името й, ще проверя. Предпочетох при нея, защото в онкологията предварително вземат пробва, а исках да го избегна. Това беше преди 4 години долу-горе.

# 62
Искам да запитам каде в Русе могат да ми премахнат бенка ... Методът не е от значение също така и белег след премахването не е проблем ,защото бенката ми е на ръката и белега няам да се набива толкова на очи колкото бенката . Интересува ме също така за какви пари приблизително става дума ..

# 63
Преди година и половина си премахнах бенка на лицето, от което видимо нямам белег . Операцията беше направена със  скалпел и траеше около 15,00 мин . След това имаше малка раничка която за 10 дни мина. След три месеца всичко беше заличено. Операцията ми е направи д-р Цоков в болница "Хигия" гр. Пазарджик .

# 64
Много ви моля, споделете впечатленията си, от лекари в София?! Praynig

# 65
В четвъртък ми махнаха бенка оперативно от врата. Самата операция е много къса и след нея щях да имам процедура и по IPL, но още преди да отида в клиниката не се чувствах добре и взех, че припаднах по време на операцията. То можеше докторката и да не разбре, защото лицето ми бе покрито с чаршафче, ама съм почнала и да повръщам. Embarassed
С две думи усложних цялата работа, но слава богу операцията беше привършила.
На 20 отивам да ми махнат конците и да видим как ще изглежда шевчето ми и белега ми. Надявам се да се заличи после, ако ползвам някои кремчета. Praynig

# 66
  • София
По въпросите от темата - лично аз се спрях на хирургична манипулация на бенките, главно заради хистологията. От нея може да се види състоянието и характера на материала, и дали има основания за тревога.
С лазера нямам опит, то в моя случай ставаше дума за бенки на голяма площ (особено едната) и доколкото знам не се препоръчва лазер..
Но при всички положения не бих се доверила на козметично студио  Naughty

# 67
Туй от нерви или нещо съвсем друго? То не е срамно да припадне човек на операция.
Аз даже си мисля, че все пак е сериозна операция. Но успех на всички желаещи. И на които им се налага разбира се

# 68
Много фактори се събраха в един ден - като се почне от гадното време с ниско налягане, гаденето в стомаха си мисля, че беше гастрит, че на обед бях яла дроб по мксикански и за капак една гнила круша Laughing, после кръвното ми падна, от което колабирах и накрая майка ми ми извади теория, че за всичко си има "точно време" (книгата "Точното време"), а точно сега за моята зодия нарастващата луна не била добра за всякакви интервенции, като си проверих и биоритмичните показатели бях в дупка - та така се стигна до колабирането. Иначе съм храбро момиче и смело пристъпвам към всякакви такива необходими лекарски намеси. Пък може и упойката като капак на всичко и тя да ми е повлияла, защото в крайна сметка това набедиха като причина. Сега за всеки случай трябва да казвам, че съм алергична към адреналин. Thinking

# 69
Аз преди седмица ходих в Пикасо и ми махнаха две.... newsm78 ох как се казваха...брадавици Sick. с лазер.И бенки махат до колкото знам там.

# 70
Някой последно да обобщи, че станаха твърде много мнения и нищо не разбрах Grinning
- Наистина ли има кремове за премахване на бенки?
- Боли ли / изобщо всякакво премахване / ?
- Колко горе-долу струва?

И ако наистина има такива кремове - как се казват, на коя фирма са и т.н.
Мерси предварително

# 71
  • София по рождение
мойто пък е някакво образувание, забравих как се казва но не бенка и не брадавица...и е на лицето и искам да го махна, че е много грозно и лекарка - дерматолог ми препоръча да отида при естетичен хирург-къде да го търсяллл? Някой да препоръча някоя добре клиника, в която си е махал образувание на лицето?

# 72
  • София
Някой може ли да сподели някакви цени!

# 73
Изчетох темата, но искам да попитам за Варна д-р Пенев ли се препоръчва-Кожна клиника. И аз имам проблеми с тези гадинки по тялото. Две от тях са релефни и ми закачат много по дрехите, но нещо не мога да се престраша (заради болката, а и заради страхът от нещо по-сериозно след отстраняването им). Ще се поровя още малко за инфо и ще реша.  Thinking Ако някой може да споде и др информация, нека пише. Благодарности на всички. Страхотни са мамите във форумите на сайта.  Hug  Heart Eyes

# 74
Не че искам да си махна бенките по желание. Просто се налага. 2 от тях доста се измениха. Отидох на дерматолог-онколог и той каза, че са за махане. Предлага ми лазер в частния си кабинет. Аман от такива лекари дето гледат да си напълнят гушата само. Нищо не ми обясни. По принцип е доста дръпнат. А аз имам въпроси все пак.

да не е Стоименов Thinking
[/quot
Кажете нещо повече за този лечител - Стоименов?!

Общи условия

Активация на акаунт