Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 198
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Елина, моя док ми мери бенката с линия преди да я махне. Беше 6 мм. Аз дълги години я мислих тая бенка, все се тревожих, все я пазех, сега се радвам че я няма.
И аз имам такива тревоги. А как я махна с лазер или със скалпел?

Със скалпел. Онколог я махна, ряза на дълбоко за по-сигурно. Имам три вътрешни и шест външни шева. Белега е 5 см, но това не ме притеснява защото е на кръста. Важното е, че вече я няма!

ПП. Никакъв род бенка не трябва да се пипа с лазер, много е опасно!

# 601
Разбирам, благодаря  bouquet

# 602
Елина, моя док ми мери бенката с линия преди да я махне. Беше 6 мм. Аз дълги години я мислих тая бенка, все се тревожих, все я пазех, сега се радвам че я няма.
И аз имам такива тревоги. А как я махна с лазер или със скалпел?

Със скалпел. Онколог я махна, ряза на дълбоко за по-сигурно. Имам три вътрешни и шест външни шева. Белега е 5 см, но това не ме притеснява защото е на кръста. Важното е, че вече я няма!

ПП. Никакъв род бенка не трябва да се пипа с лазер, много е опасно!
От къде такова категорично изказване? Лекар ли си? Има най- различни бенки и за всяка е подходящ различен начин на премахване!

# 603
Включвам се в темата. Имам доста бенки, всякакви размери и меко казано умирам от страх, защото баща ми има втори братовчед, който имаше бенка, която се изроди в меланома и човекът си отиде буквално за няма и 2 месеца. Имам и още един познат който почина на 40 г. от меланома.

разранявали ли са ги тези бенки , знаеш ли пордобности  Sad ?

гледам поне веднъж в годината да посетя дерматолог , впечатление ми направи ( доц.Киров ) че май пожече се вглеждаше на "незначителни" за мен бенки , за една мъничка колкото ориз каза да я наблюдаваме , а за голямата на детето ( 8 сантиметра - да сантиметра мравелно четете ) каза че ако я нарани случайно НЕДАЙ СИ БОЖЕ да я намаже с гентамицин АБ  Shocked
ТОВА ГО НАПИСАХ В РЕД НА МИСЛИ ЧЕ ВСЯКА БЕНКА Е РАЗЛИЧНА те дерматолозите ди ги гледат там с някакви лупи и си знаят .  :   Simple Smile

# 604
kikamora И по тялото ли най-висок фактор на плажа? Аз на лицето да, но по тялото по-ниски и под чадъра. За да мога да хвана някакъв тен Simple Smile

С най- високият на плажа и пак хващам тен! В момента въпреки всичко се беля като змия Simple Smile

Как в момента се белиш като след плаж? Или ти си имала екзотична ваканция посред зима Simple Smile

# 605
kikamora И по тялото ли най-висок фактор на плажа? Аз на лицето да, но по тялото по-ниски и под чадъра. За да мога да хвана някакъв тен Simple Smile

С най- високият на плажа и пак хващам тен! В момента въпреки всичко се беля като змия Simple Smile

Как в момента се белиш като след плаж? Или ти си имала екзотична ваканция посред зима Simple Smile

Няма нищо по - хубаво от плаж посред зима Simple Smile

# 606
svetlinar до колкото знам, братовчедът на баща ми я е разчесал без да иска. Случайно. За другия човек не знам.  Cry Cry
А имате ли отзиви от д-р Пенев във Варна? Знам, че лекува с лазер, но някакъв по- различен от лазерите по центровете за красота. Неговият лазер е с въглероден диоксид и меден бромид. Той ги е патентовал. Като гледам сайта му, бая народ е спасил, доста страшни неща е лекувал....Да не говорим, че е голям наплив при него...   

# 607
svetlinar до колкото знам, братовчедът на баща ми я е разчесал без да иска. Случайно. За другия човек не знам.  Cry Cry
А имате ли отзиви от д-р Пенев във Варна? Знам, че лекува с лазер, но някакъв по- различен от лазерите по центровете за красота. Неговият лазер е с въглероден диоксид и меден бромид. Той ги е патентовал. Като гледам сайта му, бая народ е спасил, доста страшни неща е лекувал....Да не говорим, че е голям наплив при него...   

Игра с огъня е това..Рак излекуван с лазер няма  Crossing Arms А опасна бенка се разглежда точно като раково образувание  до доказване на противното - с биопсия след премахването.

# 608
Почнахте да пишете вече абсолютни глупости! Лазера се ползва при много ракови операции!
Само един абсолютен невежа, може да прави такива категорични изказвания без да има никаква представа!

# 609
Почнахте да пишете вече абсолютни глупости! Лазера се ползва при много ракови операции!
Само един абсолютен невежа, може да прави такива категорични изказвания без да има никаква представа!
Хайде без обиди ако обичаш, като си толкова в час с нещата вземи обясни вместо да се заяждаш само!
И тази доцентка ли е невежа според теб https://www.24chasa.bg/Article/487886

# 610
Не само че си абсолютна невежа, но и нямаш елементарни умения да четеш с разбиране!
Първо твърдението ти беше, че няма рак излекуван с лазер, а сега ми пускаш статия която няма нищо общо с това твърдение! Отгоре на това дори не си прочела статията обстойно!

Това е цитат от статията!
- Мбижсыу нпзж еб туйнфмйсб нжмбопнб? - Иб ужий тмфшбй, лпйуп пулсйц, ж ожеплбифжнп. Хблупсйуж тб нопдп. Гтѐлп есбиожож гысцф прсжежмжо гйе вжолй пвбшж ж сйтлпгбоп. Обк-прбтоп ж ожрсбгймопуп нбцбож. Йнб вжолй, лпйуп нпдбу еб выебу нбцобуй т мбижс. Рсй есфдй усѐвгб еб выебу йисѐибой г еымвпшйоб, еб тж гйей цйтупмпдйѐуб. Йегб йоужмйджоуоб зжоб й нй пвѐтоѐгб, шж еплбуп к впѐейтгбмй лптбуб г тбмпоб, хсйиэпслбуб рсжембдб еб к птгжзбу ужоб т мбижс.

Копирано от http://m.24chasa.bg/Article/487886
© www.24chasa.bg

# 611
# 612
kikamora , нещо не ти е в ред цитата. Но доцентката е права. Бенки се лекуват и с лазер, но от лекар, който трябва да прецени кои стават за лазер и кои не, който знае как да регулира лазера и т.н. Аз за това питах за Пенев.  Thinking
ghost_lights, имам толкова бенки, че трябва да стана цялата в шевове като Франкенщайн. Не че ми пука от белезите, но пък по 6 шева на бенка ми е много. Бих махнала съмнителните със скалпел, но за по- малките хич няма да се чудя. Сега не мога да ходя на такива процедури, защото кърмя, но като спра, веднага отивам. Но пък докато дойде време за това си се сдухвам от време на време.
kikamora, права си, че лекар трябва да каже, аз ходя на дерматолог, отдавна не съм ходила, защото родих, сега кърмя, просто няма кога. За преглед може, но за някаква процедура няма как. Но страхът си остава. Забелязах, че при ин витрото и бременността, се появиха нови, много са малки, но все пак са нови. Съществуващите нараснаха малко, в общи линии няма драстични промени, да не говорим за възпаления, лющене или кървене. Но..........пусти страх..... Cry Cry

# 613
Прочети какво съм писала в последните си постове!

# 614
От личен опит и след консултация с няколко специалиста -махане само със скалпел  Peace Изследване се прави от премахнатия материал. Белега може да се заличи с лазер.

Общи условия

Активация на акаунт