Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 198
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Всичко зависи от това каква е бенката, така че не може да се каже по- добрият вариант е ножа.

# 586
Аз също имам много бенки по рождение.Но и много ми излизат всяко лято.Като далматинец съм.На гърба,на корема..на краката май са ми по-малко.
Това бенките не са шега работа,и веднъж човек като почне да се вглежда в тях.. ooooh!
Но е хубаво да се гледат от дерматолог поне веднъж в годината.
Вече си мисля,че няма да бъда "така приятелски настроена" към слънцето през лятото,и на морето..

По-добре се пазете от слънцето. От слънцето се появяват такива бенки и петна. Моят дерматолог ме посъветва никакво излагане на слънце преди 4-5 години. Дори като изляза навън по-разголена, винаги слагам много висок слънцезащитен фактор.
Да,и аз така си мисля вече..Мисля да си купя напролет някаква медицинска козметика с 50 Фактор.Жалко,че нямам такива навици,въпреки съм много бяла..Трябваше да си изпатя,за да го разбера. Confused

Първо трябва да си изпатим, а след това да мислим за последствията и за защита на кожата си.

# 587
Целогодишно съм със слънцезащитен крем на лицето и задължително най- висок фактор на плажа.

# 588
kikamora И по тялото ли най-висок фактор на плажа? Аз на лицето да, но по тялото по-ниски и под чадъра. За да мога да хвана някакъв тен Simple Smile

# 589
  • Sofia
   О, аз и с най-високия фактор хващам тен (дори без да се пека), но да се има предвид, че съм природно мургава и много лесно ставам шоколадова. Laughing

# 590
Откакто братовчедът на баща ми почина от злокачествен меланом, дори и не си помислям за плаж. А иначе навън излизам с 50ти фактор. При него всичко е тръгнало от една бенка.  Cry Cry

# 591
kikamora И по тялото ли най-висок фактор на плажа? Аз на лицето да, но по тялото по-ниски и под чадъра. За да мога да хвана някакъв тен Simple Smile

С най- високият на плажа и пак хващам тен! В момента въпреки всичко се беля като змия Simple Smile

# 592
  • Sofia
Откакто братовчедът на баща ми почина от злокачествен меланом, дори и не си помислям за плаж. А иначе навън излизам с 50ти фактор. При него всичко е тръгнало от една бенка.  Cry Cry

Съдба...

# 593
А да ви питам, ако сте наясно- правилото за безопасни бенки е ABCDE. Ако например човек има бенка, която по всички точки отговаря на доброкачествена, но по една от точките не е ОК, това значи ли, че е опасна? Дано ме разбирате. Примерно имам бенка, която според А е напълно симетрична, според B има ясни граници, С цветът е равномерен и кафяв, според Е не еволюира, но според D като размер е повече от 6 мм. В моя случай е около 9 мм в диаметър. На колко от тези критерии трябва да отговаря бенката за да е доброкачествена и обратно на колко трябва да не отговаря, за да се счита за опасна?  newsm78

# 594
А да ви питам, ако сте наясно- правилото за безопасни бенки е ABCDE. Ако например човек има бенка, която по всички точки отговаря на доброкачествена, но по една от точките не е ОК, това значи ли, че е опасна? Дано ме разбирате. Примерно имам бенка, която според А е напълно симетрична, според B има ясни граници, С цветът е равномерен и кафяв, според Е не еволюира, но според D като размер е повече от 6 мм. В моя случай е около 9 мм в диаметър. На колко от тези критерии трябва да отговаря бенката за да е доброкачествена и обратно на колко трябва да не отговаря, за да се счита за опасна?  newsm78
Мислиш, че сред нас има дерматолози?

# 595
Питах ако някой е наясно.  Peace Аз по принцип на дерматолог ходя. Това, което ми прави впечатление е, че за един дерматолог има опасни и безвредни бенки, а за друг, тези, които първият е посочил като опасни са безвредни, а тези които са посочени като безопасни, са опасни. Т.е. тотално различни мнения при различни дерматолози... В този форум не търсим мнение на дерматолози, просто обменяме опит.  bouquet

# 596
Елина, моя док ми мери бенката с линия преди да я махне. Беше 6 мм. Аз дълги години я мислих тая бенка, все се тревожих, все я пазех, сега се радвам че я няма.

# 597
Питах ако някой е наясно.  Peace Аз по принцип на дерматолог ходя. Това, което ми прави впечатление е, че за един дерматолог има опасни и безвредни бенки, а за друг, тези, които първият е посочил като опасни са безвредни, а тези които са посочени като безопасни, са опасни. Т.е. тотално различни мнения при различни дерматолози... В този форум не търсим мнение на дерматолози, просто обменяме опит.  bouquet
И кой освен дерматолог би могъл да бъде на ясно?

# 598
Елина, моя док ми мери бенката с линия преди да я махне. Беше 6 мм. Аз дълги години я мислих тая бенка, все се тревожих, все я пазех, сега се радвам че я няма.
И аз имам такива тревоги. А как я махна с лазер или със скалпел?

# 599
Кикамора, ясно е че само доктор може да даде диагноза. Тук никой не прави това. Тук се обменя опит и се търсят съвети и подкрепа, нали затова е форума. Всички сме били при доктори които не знаят какво говорят, наясно сме че такива има много.  Съвсем нормален е въпроса на момичето. Ако един от рисковите фактори на АБЦДЕ е налице, е хубаво да се потърси лекарска помощ. Дори не просто дерматолог, а напрво онколог.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт