Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 042
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Marleen, на теб колко ти взеха за премахването на бенката? Аз имам към 10 за махане, но ме е страх, а и никой не споделя за специалист във Варна. Няма проблеми и до София да отида.  Peace

# 106
Аз днес имах насрочен час за премахване на подкожна кистичка и докторката ме разколеба като ме попита дали съм сигурна, че искам да я маха защото щял да остане голям около 6 см. белег.
Вие какво бихте предпочели, белег от операция или оцветено изпъкнало топче колкото 10 ст. на видно място. ? 

# 107
Аз днес имах насрочен час за премахване на подкожна кистичка и докторката ме разколеба като ме попита дали съм сигурна, че искам да я маха защото щял да остане голям около 6 см. белег.
Вие какво бихте предпочели, белег от операция или оцветено изпъкнало топче колкото 10 ст. на видно място. ? 

Решението е твое...
Има разни мазила с които белезите се заличават с времето.
Зависи къде е и как ти би се чувствала Peace

Аз имам бенки на доста видни места,но ще ги махна.Предпочитам белег пред бенки  Twisted Evil

# 108
  • Варна
  Аз имам бенки на доста видни места,но ще ги махна.Предпочитам белег пред бенки  Twisted Evil
И то съвсем незабележими бели точици остават. Една позната си ги е махала с лазер, но аз май предпочитам оперативно, за да може да се пуснат после за изследване. Отделно ще видим  кога ще се наканя за този уред в София. Но съм твърде убедена на есен да се разделя с тях.  Peace Сега събирам инфо за Варна, но никой не пише.

# 109
  • София
40 лв за махането + 24 хистологията (по мое желание)
Тревожи ме нещо друго- казаха ми да си слагам Топоцин по 3 пъти на ден + дишащ стерилен пластир отгоре.
Обаче имам чувство, че не зараства като хората, щото постоянно е "задушено".
Чудя се дали да не оставам раната да "диша", т.е. без лепенка, по няколко часа на ден, докато съм си в нас.
Вие как процедирахте, минзухар, рагаца ?
Мерци

# 110
  • Варна
Marleen, на теб колко ти взеха за премахването на бенката? Аз имам към 10 за махане, но ме е страх, а и никой не споделя за специалист във Варна. Няма проблеми и до София да отида.  Peace

миналата седмица д-р Янков премахна бенка на баща ми.много сме доволни той е пластичен хирург и обеща да не остане никакъв белег(бенката беше на челото).операцията беше за 40 мин. с местна упойка.

# 111
Така, да питам и тук.Махнах аз две, големи преди месец и малко.С лазер в кожния диспансер/демек 23 поликлиника май беше ooooh!/Местата в началото бяха като раничка, коричката падна и някак взе да стои като подуто.Не ме боли, лек сърбеж има, като при минаване на рана, но това подуване ме чуди, редно ли е, не е ли.МНения? newsm78

# 112
Момичета, аз се престраших и я махнах в сряда.
При д-р Божикова в МЦ "Лора".
Много съм доволна от лекарката, вдъхна ми голямо доверие.
Премахна я с местна упойка и електрокоагулационно ножче (това е като електрически скалпел, само че като изрязва и обгаря едновременно, така че да няма кръвотечение), пуснах я и за хистология.
Сега третирам с антибиотична пудра, слагам хипоалергенни превръзки и не я мокря 7 дни.
Благодаря на всички ви за съветите и вниманието Hug

И то съвсем незабележими бели точици остават. Една позната си ги е махала с лазер, но аз май предпочитам оперативно, за да може да се пуснат после за изследване. Отделно ще видим  кога ще се наканя за този уред в София. Но съм твърде убедена на есен да се разделя с тях.  Peace Сега събирам инфо за Варна, но никой не пише.

Доколкото разбирам се изрязват с това електрокоагулационно ножче
                                          и могат да се изследват(което е много важно)  Peace
Аз искам да ги изрежат,но да няма шевове  Peace
А доколкота знам с лазера е ..."изтъркване" и не се маха корена  Shocked newsm78...Леле какви глупости пиша  ooooh! Laughing...Извинявам се,ако не съм разбрала правилно  Embarassed

минзухар  
пишеш,че ти взимат 10лв на брой.А изследването колко струва?
                            Би ли ми написала на лс координати на лекарката  Hug

# 113
Здравейте, момичета! И аз като Pepsilight чакам някой да сподели инфо за Варна. Имам 3-4 релефни, които искам да махна, но страхът ме възпира. Не ми се ходи чак до София, но ако това е варианта.  newsm78
Tuzarka, този д-р Янков къде работи, сподели повече инфо. Защо толкова дълго е продължило премахването- пишеш 40 мин.
Усмихнат ден!  bouquet

# 114
Не разбирате ли , че козметичният дефект не е най-важното!
Запомнете основната причина ,за да се отстраняват бенките е защото те са потенциален карцином-рак на кожата
В медицината му казва ме преканцероза.
Когато се отстраняват и то само хирургично от много добър хирург задължително се изследват клетъчния характер на биологичния материал-хистологично под микроскоп изследване ! Задължително трябва да сте на ясно за какво става въпрос.
Ако хирургичната намеса е некомпетентна може да се ускори разсейката с операцията.
За това  във всеки областен град  има все някой добър онколог-хирург ,който си разбира от работата или поне е твърде отговорен ,за  да направи операцията на ниво ! Tired Thinking Naughty

# 115
Здравейте момичета.
Аз гледам, че все за Варна и София говорите, или поне последните страници, които прочетох.
От малка имам няколко бенки, които с времето нарастнаха доста. Едната е точно при пъпа, а другата отстрани и беше изпъкнала. Като при събличане понякога я закачах и се разкървавяше.
Накрая се наканих да отида да ги махна. Отидох при един специалист тук в Плевен. Премахна и двете оперативно, с този електрокоагулационен нож. Каза, че е било хубаво да се махнат, едната е била наистина голяма. Сега след 10дни ще чакам резултатите от хистологията.
Аз искам да попитам тези, които са им махали бенки оперативно и белега е по-голям, с какво са се мазали?

# 116
Мацки, има ли някой моб. тел. на проф. Обрешкова, че се разбрахме за операция, а и затрих номера.

# 117
  • София
Тревожи ме нещо друго- казаха ми да си слагам Топоцин по 3 пъти на ден + дишащ стерилен пластир отгоре.
Обаче имам чувство, че не зараства като хората, щото постоянно е "задушено".
Чудя се дали да не оставам раната да "диша", т.е. без лепенка, по няколко часа на ден, докато съм си в нас.
Вие как процедирахте, минзухар, рагаца ?

Първо радвам се че си се престрашила!  Flutter Сега видях питането ти Blush То сигурно вече не е актуално де, но по принцип добре е да не се сваля в първите дни, пластира все пак е дишащ, а и по-важното - предпазва от замърсяване или мокрене  Peace
Аз искам да попитам тези, които са им махали бенки оперативно и белега е по-голям, с какво са се мазали?

Аз мажа с Контратубекс. Но така или иначе при по-големите белези си трябва и повече време да се заличат... 

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 17:38 от ragazza

# 118
Здравейте, искам много да ви благодаря за подкрепата и съветите! Не ви писах до сега, защото имах проблем с нета.
Сега по въпроса - всеки ден ходя по болницата да ми правят всякакви изследвания: Пулмолога две седмици ме лекува с антибиотици, въпреки че изследванията, снимката и на слушалка всичко е наред, нямам и хрема, и въпреки антибиотиците, температурата не спадна нито за секунда, върна ме при невролога, който ме изпрати при ендокринолог - тя предположи че имам желязодефицитна анемия, защото съм много много бледа - почти сивкава ми е кожата, изследванията обаче показаха, че абсолютно всичко ми е в норма, т.е. нямам анемия, нямам проблем и със щитовидната жлеза - и тя ме върна при невролога, той ме изпрати отново в инфекциозно - там също нищо не намериха, от там отново при невролога и той ме изпрати при вътрешен лекар - тя ме прегледа назначи ми още по-подробни изследвания на кръв и урина - всичко е нормално, ехограф на коремните органи - всичко е наред, направих проба Манту, във вторник ще ходя да отчетат резултата, междувременно обаче забелязаха една моя голяма бенка точно над пъпа, която беше кръгла и малко изпъкнала, а сега и много изпъкнала като топче, цялата е напукана, стана от кафява - много тъмна, почти черна и ронлива повърхност, питаха ме дали винаги е била такава, и дали имам други подобни, аз имам едни гроздовидни образования точно под окото, което беше само като едно белегче, а сега са няколко едно до друго, много изпъкнали и странни на цвят като в едното се вижда нещо като кръв вътре в него - та във вторник ще ме гледа и дермотолог след като отчетат Мантуто...
Общо взето всички "дребни" проблеми са отхвърлени, което означава че остават по-сериозните прогнози, а аз се чувствам все по-зле и по-зле, температурата не спада, вие ми се свят, главоболието е постоянно, имам задух вече, просто не ми стига въздух, почти постоянно ми се гади, нямам никакъв апетит, а ако се насиля да хапна нещо и го изкарвам...
Все повече съм притеснена...
Това е за сега, ще пиша като имам отново резултат, а вие може ли да ми обясните по-подробно за вашите симптоми на вашите близки и мислите че имам причина да се притеснявам (аз мисля че колкото повече по-дребни проблеми се отхвърлят - толкова по вероятно е да е нещо по-сериозно) - просто ще се побъркам, много ми е лошо и вече почти съм неспособна да се грижа и за децата си, дразни шума, светлината, реакциите ми са толко забавени или никакви...чувствам се като цяло много зле...
Поздрави от мен

# 119
  • София по рождение
Светле, как си? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт