Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 066
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
На мен също ми ги махаха с ток, от упойката нямах никаква следа, нито болка при поставянето. За 4 бенки платих 55лв
Теди, до 10 дена ще ти падне коричката, но след това още дълго ще се мажеш с контратубекс. Белег остава, не си мислете, че няма да има следи. Една от бенките ми беше на лицето и там белега е най-малък, понеже раната не съм я пипала изобщо и си зарастна много добре. Но другите ми бяха на линията на сутиена и на гърба, от тринето с дрехите коричките постоянно падаха и раните сълзяха. Сега и белезите са по големи и стоят леко червени. Четвъртата ми беше в косата, огромна( колкото 5 стотинки) и имах 3 шева.

# 166
На мен докторката ми каза,че няма да остане белег,но с нищо не трябва да се мажа.  Peace

Много ми е зле  в момета.Изглеждам по - зле отколкото с бенките.Те бяха поне по - малки,а сега тези корички са поне два пъти по -  големи от бенките.
Единствено при голямата,която ми махнаха чувствам лек дискомфорт.

# 167
Момичета, спокойно - зарастват, но наистина е по-бавничко. При мен са махани с лазер от лицето - дребни бенчици и капиляри. Не трябваше да мокря и докторът ме посъветва да не мажа с нищо. След като падне коричката вече е добре да се подхранва с кремче, за да се "появи" по-бързо новата нормална кожа. Ама че го обясних...

# 168
Махала съм по цялото тяло и по лицето. Разбирасе най-добре е да се маха оперативно, защото всичко изрязано отива за изследване.

# 169
tedi80,
10 дни минаха, а коричката си стои - много ме е страх, аз не пипам.
Вижда се малко червено от страни, може би където е новата кожа. Аз през деня на работа съм с лепенка, че там минава сутиена, вечер и нощем я махам. Ама искам да пада по-бързо тази коричка - за белега не ми пука.

# 170
Ако беше на гърба,крака,ръката и на мен нямаше да ми пука за белега,но е на лицето и доста ми пука.
Надявам се до месец да се заличат,че много ми е притеснено.Все едно съм в рани. Close

# 171
Здравейте, писах в една друга тема за бенките, но явно тя вече не се чете толкова. Така че се извинявам
предварително ако се повтярям
Колебая се между тримата доктори -Ботев, Пейчева и Попова.Трябва да се престраша да и да ида на преглед.
Ходи в нашето кожно специално за една бенка и ми препоръчаха да отида в СОфия на преглед.
Вече се мисля 3 месеца. И ако може някой, който си е махал бенка преди година или две да сподели инфо
има ли някакви усложнения после.

# 172
Теди, ще падне не се панирай. Моята лекарка ми обясни, че с лазер наистина белега е по-малък, но опасността да израстне бенката отново е много по-голяма. Преди да си махна бенките изчетох всевъзможна информация, включително и в чужди форуми и везните накланяха към ел. коагулация.
мама_съни, ако решиш да си ги махаш в Пловдив ще ти дам координатите на д-р Балева. Не мога да намеря думи да опиша колко съм доволна от тази жена като доктор и като човек.

# 173
На мен гинеколога (също пластичен хирург) ми предложи да я махне и аз се съгласих. Надявам се съм взела правилно решение.

# 174
На мен гинеколога (също пластичен хирург) ми предложи да я махне и аз се съгласих. Надявам се съм взела правилно решение.
Решението ти е правилно, по -добре да я/ги няма отколото да причинят нещо лошо. Моят малкият е наследил моята кожа, така че има доста релефни бенки, и аз знам , че като навърши определена възраст ще го заведа да ги махнат всички бенки.

А за белезите, не минават за един месец. На мен ми махнаха преди половин година на лицето и чак сега кажи-речи се заличи, въпреки че ако знаеш можеш да видиш шевовете тук и там Simple Smile

# 175
  • Варна
Аз си махнах всички бенки миналата година във Варна при д-р Пенев и не се появиха отново. Белези също нямам. Освен бенките ми махна и всички други образувания, като брадавички, капиляри и едни червенички (пак като бенки). Много съм доволна. Ако някой го интересува да ми пише, ще обесня подробно Simple Smile

# 176
Белезите мен не ме интересуват, ама коричката си стои вече 2 седмица, чудя се дали да не я "дръпна"?

На 21 пак съм при доки да види как върви и каза, че ако коричката е още там той ще я махне, та се чудя дали да не действам сама

# 177
Белезите мен не ме интересуват, ама коричката си стои вече 2 седмица, чудя се дали да не я "дръпна"?

На 21 пак съм при доки да види как върви и каза, че ако коричката е още там той ще я махне, та се чудя дали да не действам сама
Недей Naughty
И на мен едната коричка ми се задържа по-дълго, половината висеше във въздуха, но не посмях да я дръпна. На контролния преглед лекарката ме похвали, че съм много изпълнителна и каза, че до ден-два сама ще падне

# 178

[/quote]
едната коричка ми се задържа по-дълго, половината висеше във въздуха,
[/quote]

да, така е и при мен, дано си падне сама.

В сряда доки не остана очарован, че е още там, не знам какво е очаквал.
Притеснява ме да не го гори пак.

Възможно ли е да не го е махнал до край - въпреки, че сега нищо не усещам да има там?

# 179
Имам притеснение.Където беше голямата ми бенка имам чувството,че не е изчистено мястото хубаво.Виждат ми се някакви ситни черни точици като остатък от бенка. Sad #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт