Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 092
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,реших да си премахна бенка на лицето,тъй като доста се излагам на слънце и ме притеснява,а и донякъде от естетична гледна точка.Проблема ми е,че нямам никаква идея към кой специалист да се обърна-живея в Пловдив и нямам възможност да пътувам специално за тази процедура до друг град.Четох доста теми тук във форума и търсих в Гугъл информация по въпроса,но така и не успях да се ориентирам към добър специалист в тази област.Не желая методи,прилагани от лечители и т.н.Виждам,че повечето от вас препоръчват оперативно отстраняване-бихте ли ми казали в Пловдив къде и при кого трябва да отида?Малко ме плаши този оперативен метод-колко време трае процедурата,как протича възтановяването и каква е цената със хистология и т.н.Все пак аз предпочитам лазерно отстраняване-звучи ми не толкова страшно,скоро звънях в център Пикасо и ми дадоха доста подробна информация,казаха,че имат в центъра специалист дерматолог,който може да прецени,дали е подходяща такава процедура,но казаха че трябва да изчакам до есента,защото лятото не извършвали отстраняване на образувания,тъй като е опасно.Моля,дайте ми съвет как да постъпя,по-принцип не бързам,но в близките 2 месеца трябва да се ориентирам към метод и дерматолог,надявам се да ми помогнете...Информацията в Гугъл за пловдивските дерматолози и специалисти е толкова хаотична,а и предпочитам съвет от дами,подлагали се вече на тази процедурав Пловдив...

# 256
Не знам нищо за Пловдивки лекар, но бих те посъветвала да не ходиш при козметик или обикновен дерматолог.
Най-добър съвет ще получиш от дерматолог-онколог. Той ще прецени вида на бенката и начина на премахването. Всичко друго е рисковано.

# 257
Да,благодаря,със сигурност няма да е при обикновен дерматолог  Hug

# 258
Здравейте!
Преди 3 години по време на първата ми бременност ми излезе нещо като бенка на едното зърно на гърдата. Ходих на кожен лекар. Каза, че било на вирусна основа, но не запомних термина. Често се появявали при бременност, защото падал имунитета. Понякога били по много на малък участък, при мен е само една с големина колкото леща. Та тогва лекарката каза, че не може да се реже докато съм бременна, да отида след раждането.
Пречеше ми при кърмене. Не ме болеше, просто вечно имах страх, че детето ще я откъсне при сукане. Когато се цедях с помпа, "бенката" се надуваше, после веднага спадаше.
Замотах се и не я отрязах навреме. Сега пак съм бременна и не искам да кърмя с този гаден израстък.
Може ли да ме насочите към тема за такъв вид вирусни "бенки".

# 259
Здравейте, имам бенка над горната устна с размер малко над 1 мм, много е дразнеща и искам да я отстраня. При кой хиругг и в коя клиника е най-сигурно да отида?

# 260
  • София
Задължително премахването на бенки да става със скалпел, за да се изследват хистологично. Особено на плоските и разстланите, т.е. продълговати, които са рискови! Аз съм си махала и мога да препоръчам много добър дерматолог, който даже е онкодерматолог - д-р Красимир Киров.

# 261
И Аз имам бенка която искам да премахна само че мойта е на много деликатно място-на тестиса ,чудя се дали ще може да се отстрани като е на такова място ??

# 262
Здравейте!Някоий може ли да ми препоръча добър лекар от Варна, който премахва бенки оперативно?!

# 263
  • Somewhere far away
Такааа(... прочетох цялата тема.
Моето оплакване е следното:
имам бенка на врата, още от малка ме дразни, искам да я махна, но ме е страх а и все не намирам време за да проуча по-подрнобно въпроса и да потърся свестен, можещ и знаещ лекар! ВИждам че има добри отзиви за Балабанова В София... така ли е, наистина може ли да се разчита... искам да съм сигурна преди да предприема каквото и да е било защото наистина ме е страх, цял живот и треперя на тая бенка, защото е на трудно място, закача се особено зимата, внимавам с всичко което слагам на врата си - шалове, бижута, пуловери, дори от косата я пазя, защото ме е страх че с някой косъм ще се отлепи и усещам че ще откача ако се случи такова нещо.
Много си я пазя, но много ме дразни - не мога цял живот да се съобразявам с една тъпа бенка, не мога все да внимавам какво да обличам какво да си слагам на врата и какво да не си слагам - писнало ми е и искам да я махна, но не знам къде...?!

# 264
И Аз имам бенка която искам да премахна само че мойта е на много деликатно място-на тестиса ,чудя се дали ще може да се отстрани като е на такова място ??

На всякакво място може, просто отиди на дофтор.

На някои други потребителки да обърна внимание да не плашат излишно хората и да ги пращат на скалпела.  Всеки добър кожен лекар при преглед ще може да прецени що за животно е образуванието и как  може да се премахне.

# 265
Здравейте!Някоий може ли да ми препоръча добър лекар от Варна, който премахва бенки оперативно?!

присъединявам се към това питане, може и да е чрез горене, имам едни ситни около очите

# 266
Д-р Илко Бакърджиев в Курортна поликлиника. Разполага и със скенер  за предварителен оглед на бенката/брадавицата (разглежда я в разрез, ако случайно има нетипични клетки).
Съвсем скоро ползвахме услугите му, препоръчвам го. Simple Smile

# 267
Д-р Илко Бакърджиев в Курортна поликлиника. Разполага и със скенер  за предварителен оглед на бенката/брадавицата (разглежда я в разрез, ако случайно има нетипични клетки).
Съвсем скоро ползвахме услугите му, препоръчвам го. Simple Smile
Hug

# 268

Само, че доктора да е от СЛИВЕН?
Имам една, която расте ли расте е станала доста големичка  Tired

# 269
При хирургично отстраняване на бенка на лицето, колко дни стои лепенката? И как протича възстановяването?

Общи условия

Активация на акаунт