Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 105
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
За Варна съм чувала за Янков, но той взима 300 лв за премахване на 1 бенка.....
Ако някой знае добър хирург във Варна да каже!

# 286
Някой премахвал ли е бенка в Александровска болница в София?

# 287
Препоръчвам ти д-р Виолета Нанкова от Александровска болница. Много е прицизна.

# 288
Препоръчвам ти д-р Виолета Нанкова от Александровска болница. Много е прицизна.

вече ни насрочиха процедура за премахване с лазер, но не знам кой точно ще го прави, изпрати ни д-р Ася Николова от Александровска, надявам се да са добри там....

# 289
  • на брега на морето
Извинете, а колко е времетраенето при изрязване със скалпел? Имам си една хубавица на стъпалото от вътрешната страна и преди около месец не бях на себе си от страх. И макар да ми се вижда спокойна се навивам да я кръцна.

# 290
  • София
Бързо ги изрязват..зависи от големината, но не повече от 15-20мин е процедурата с упойка, изрязване, шиене и така   

# 291
Стандартна операция, извършена от дерматолог. Това не е шега работа и трябва добре да се изреже и да се направи хистология. Аз съм си махала по този начин.
На лицето махали ли сте и как, остават ли белези ?

Аз съм премахвала бенка от лице чрез изрязване със скалпел. Белег нямам! Все пак всичко зависи от лекаря, който извършва процедурата, както и от размера на бенката.

# 292
Vchera mi premahnaha dve benki po tqloto operativno.Kazaha mi 4e ne trqbva da se mokrqt 3 dni . Samo ne razbrah trqbva li da se majat s edin krem prez tezi tri dni A-Derma Epithellale ...Sled va6ata procedura spodelete dali ste se mazali s nego prez perioda v koito ne trqbva da se mokri tretiraniqt u4astuk?

# 293
  • София
Аз се мазах от момента, в който я премахнаха. Не помня обаче как се казваше крема.

# 294
  • София
Аз мазах единствено контратубекс за белега, започнах след като свалиха превръзката и външния шев  Peace

# 295
Как ще се премахне зависи от бенката. Преди две години си махнах 3 (Военна болница София) и тогава първо взеха проба от бенките и направиха бърз тест, за да разберат дали са доброкачествени или не. Отстраниха ги с лазер и след това се мазах с епителизиращ крем около 10 дни.
Няколко месеца по-късно заведох и майка ми - при нея една бенка също премахнаха с лазер, но друга - на лицето - трябваше да се изреже, всъщност се оказа, че не е бенка. Но не и остана белег.

# 296
  • София
при оперативния метод - дали боли поставянето на упойката и самата манипулация? Че ме е много страх, а имам за махане една бенка, след преглед от специалист се установи и ми препоръча оперативния метод. Обясни ми го като съвсем рутинна операцийка, ама нали няма нея да режат и шият  Laughing Cry  Cry

и след колко време излизат изследванията?

# 297
elvirka - поставянето на упойка е просто едно бодване, все едно поставяне на инжекция. Самата операция не я усещаш като болка, а просто като придърпвания, също така и след нея няма болка. За мазане, мазах с нещо - но не помня името - лекарката ми го изписа.
Изследванията излизаха след 14 дни.

# 298
  • София
elvirka - поставянето на упойка е просто едно бодване, все едно поставяне на инжекция. Самата операция не я усещаш като болка, а просто като придърпвания, също така и след нея няма болка. За мазане, мазах с нещо - но не помня името - лекарката ми го изписа.
Изследванията излизаха след 14 дни.

успокои ме, благодаря ти, ще взема да се наканя и да го свърша.
Лекарката каза че манипулацията ще струва около 160 лв, това ок ли е като цена?

# 299
При мен беше нещо такова като цена, но на бенка - тоест ако имаш повече от 1 си умножаваш сумата. Аз се оперирах в Токуда, при д-р Попова. Не зная как са цените в други болници, но все пак би било редно да са сходни - поне в Токуда условията са супер.
То и операция за мен е силно казано, аз също се бях наплашила. По-скоро бих го нарекла манипулация - цялата операция беше 30-тина минути - за 3 бенки и след това станах и си тръгнах. При това дори кърмех тогава и нямаше никакъв проблем след това. По-досадното беше после ходенето на превръзки.
Не се колебай и не отлагай.

Общи условия

Активация на акаунт