Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 141
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря ви пак. Сега съм на работа и съм малко зле с финансите (предполагам,че ще ми трябват доста парички да си махна тези петанца),но като си стъпя на краката ще посетя д-р Пенев. Тренирам си редовно,а не върви да съм с такива точици по корема... Ама така е като чопля подкожните косми(от епилатор) ще ходя като хиена.. на петна :/

# 421
Аз си махах бенка с лазер. Ако не се препоръчва от лекар да се махне оперативно (не се налага да се изреже по-голяма област от кожата), мисля че с лазер е по-добрия вариант. Аз ходих в Пикасо и съм доволна. На няколко пъти ми избиваше пигмент на същото място и ходих да ми го махат без да плащам допълнително. Много съм доволна от резултата.

# 422
Какъв специалист трябва да прегледа бенките и съответно да изкаже мнение?Има ли някой, който да е премахвал бенки в Плевен или Враца?Моля за отзиви,както и координати на лекари.

# 423
Благодаря ви пак. Сега съм на работа и съм малко зле с финансите (предполагам,че ще ми трябват доста парички да си махна тези петанца),но като си стъпя на краката ще посетя д-р Пенев. Тренирам си редовно,а не върви да съм с такива точици по корема... Ама така е като чопля подкожните косми(от епилатор) ще ходя като хиена.. на петна :/
Д-р Пенев взема 30 лв на минута,на мен ми е махал за 3-4 минути и пак ми е казвал 30 лв....по добре не ходете при дерматолози,защото те са изкарали просто нещо като курс,но добре при лекар-дерматолог....ходила съм и в Пикасо,и в Медеа,просто изключително некомпетентно мнение....

# 424
Аз затова попитах какъв специалист трябва да се посети,дали онколог,или хирург newsm78,става дума за бенки по лицето,и съответно каквото лечение предприеме лекаря.

# 425
Никой ли от Бургас не си е премахвал бенки, за да препоръча конкретен лекар newsm78
Изключвам билкари и подобни-страх ме е.
Имам една бенка на врата, която закачих и съответно разраних жестоко, почти се откъсна-мажа я с Оксикорт, не е възпалена и т.н., част от нея даже е изсъхнала и почти паднала, но искам да я види лекар Peace

# 426
Премахването на бенка трябва да се извърши от ЛЕКАР( дерматолог или хирург)!!! В козметичните студия много често с лазери работят козметици и всякакъв друг знаен  и незнаен персонал! От моята дерматоложка знам, че всяко некомпетентно третиране на бенка може да доведе до развитието на много злокачествен тумор на кожата (меланома или нещо подобно се казва)

# 427
Здравейте,

изчетох доста голяма част от темата и видях, че сте споделяли мнения за различни доктори в цяла България. Интересува ме конкретно за София при кого мога да отида?

Имам бенка между гърдите и поне веднъж в месеца за около час ме боли доста.

Като цяло не харесвам и самата бенка, защото е сравнително голяма и издадена и дори не нося деколтета заради нея, но все пак искам да се консултирам и с доктор. Твърде много мнения има в интернет и не мога да се ориентирам опасно ли е или не да се премахне бенка ако не е злокачествено образувание, но определено цял живот ми е създавала грижи.

# 428
Здравейте,

изчетох доста голяма част от темата и видях, че сте споделяли мнения за различни доктори в цяла България. Интересува ме конкретно за София при кого мога да отида?

Имам бенка между гърдите и поне веднъж в месеца за около час ме боли доста.

Като цяло не харесвам и самата бенка, защото е сравнително голяма и издадена и дори не нося деколтета заради нея, но все пак искам да се консултирам и с доктор. Твърде много мнения има в интернет и не мога да се ориентирам опасно ли е или не да се премахне бенка ако не е злокачествено образувание, но определено цял живот ми е създавала грижи.
Е какво...ако Ви кажат ,че е злокачествено ще си го носите ли...при всички случай се маха.....не му мислете...просто отивате и ви го махат....преди 2 седмици ми махаха 5  такива по-големи оперативно...

# 429
до Myrla

Преди четири години си махнах бенка при д-р Литов от ВМА.
Ходих при него по препоръка на мои приятели.Преди него бях и при други двама.
Оперира ме два пъти,защото биопсията показа злокачествено образувание.Tой се
съмняваше в това от самото начало като я видя,но ми каза,че 100 % биопсията ще покаже.
След първата операция ме насочи към Онкологията.Свързах се с лекар оттам,който искаше
да отида за операцията в частната му клиника.Тогава се върнах пак при д-р Литов и го помолих
и втората операция да ми я направи той,че без туй бе наясно как стоят нещата.
Каза ми,че по принцип втората трябва е в Онкологичен център,но аз много настоявах за него и
накрая след разрешение от Началник отделението , ми я направи той.
Вече ще станат четири години.Втората биопсия излезе чиста.Имам белег около 10 сантиметра,но
не ми пука за него.

Има много лекари , има много отзиви за тях.Аз съм доволна от моя Simple Smile

# 430
  • Sofia
Имам белег около 10 сантиметра,но
не ми пука за него.

Shocked Винаги съм се чудила, как така не ви пука за тези белези. Мен пък единствено това ме спира, да не си махна всички налични бенки, въпреки че не мога да кажа, че имам проблем с някоя от тях - просто от естетическа гледа точка не ги понасям, въпреки че не са големи, но пък ако после ще имам белези...  Whistling Има ли все пак метод, чрез който изобщо да не остава белег? Знам и, че е до тип кожа и склонността й да се пигментира, защото назад в темата, някои мацки пишат, че понастоящем нямат абсолютно никакви следи от премахването, но аз съм си отстранявала една преди години с лазер и все още имам леко бледо петънце на мястото, та затова много се колебая дали да пробвам пак...  Rolling Eyes

# 431
не ми пука за него.

Shocked Винаги съм се чудила, как така не ви пука за тези белези. Мен пък единствено това ме спира, да не си махна всички налични бенки, въпреки че не мога да кажа, че имам проблем с някоя от тях - просто от естетическа гледа точка не ги понасям, въпреки че не са големи, но пък ако после ще имам белези...  Whistling Има ли все пак метод, чрез който изобщо да не остава белег? Знам и, че е до тип кожа и склонността й да се пигментира, защото назад в темата, някои мацки пишат, че понастоящем нямат абсолютно никакви следи от премахването, но аз съм си отстранявала една преди години с лазер и все още имам леко бледо петънце на мястото, та затова много се колебая дали да пробвам пак...  Rolling Eyes

Не ми пука , защото преди всичко се радвам,че съм жива и добре,
защото моята се оказа меланом.Преди години в моето село умря млад мъж след като му махнаха
бенка.Оказало се ,че е била като моята.
Тук една съседка като разбра какво съм направила и тя ме стресира,като каза същото за техен
познат,който починал два месеца след това.
Д-р Литов ми каза ,че в никакъв вариант бенката ми не трябва да се маха по друг начин , освен стандартна операция,
защото ако е злокачествена/в което се съмняваше от първия път/,по кръвен път тръгвали разсейки.Дори за вземане на част
 за предварителна биопсия,както някои лекари  предлагат,не можеше да става въпрос.
Освен това той ми предложи,ако белегът ме притеснява,да си направя след това козметична операция.
Е , на мен не ми пука , защото съм жива и си гледам децата.
И всеки път ,когато си го гледам,благодарна съм на Господ ,че ми е дал този шанс .

# 432
не ми пука за него.

Не ми пука , защото преди всичко се радвам,че съм жива и добре,
защото моята се оказа меланом.Преди години в моето село умря млад мъж след като му махнаха
бенка.Оказало се ,че е била като моята.
Тук една съседка като разбра какво съм направила и тя ме стресира,като каза същото за техен
познат,който починал два месеца след това.
Д-р Литов ми каза ,че в никакъв вариант бенката ми не трябва да се маха по друг начин , освен стандартна операция,
защото ако е злокачествена/в което се съмняваше от първия път/,по кръвен път тръгвали разсейки.Дори за вземане на част
 за предварителна биопсия,както някои лекари  предлагат,не можеше да става въпрос.
Освен това той ми предложи,ако белегът ме притеснява,да си направя след това козметична операция.
Е , на мен не ми пука , защото съм жива и си гледам децата.
И всеки път ,когато си го гледам,благодарна съм на Господ ,че ми е дал този шанс .

202uu

# 433
Има случаи, в които трябва да се обърнете към лекар и той да каже необходимо ли е да се маха бенката или не. Аз имах една на корема, която хич не харесвах, но лекар ми каза, че не е злокачествена и може да не я махам. Само, ако не ми харесва от естетична гледна точка може да я махна с лазер. Така че първо консултация с лекар и тогава решавайте какво да правите. Помня, че лекарят ми я гледа под лупа, това няма как да стане през интернет, нито обикновения форумен потребител може да даде професионално мнение.

# 434
  • Sofia
   Естествено, че, когато имаме определени тревоги по отношение на здравето си, трябва да се обърнем към съответния специалист и да си подсигурим най-доброто лечение - в това няма спор. Но не разбирам и защо двете неща - здравният и естетическият аспект - трябва да бъдат смесвани. Желанието да се поинтересуваш, дали ще ти остане грозен белег, не изключва по никакъв начин стремежа ти да направиш най-добрия избор за здравето си. Аз лично бих се погрижила и за двете.  Peace А, дали главата ми пълнят с щуротии и бабини врели-некипели "услужливи" и "всезнаещи" съседки, стринки, тъщи и т.н., дето чули-недочули за злините, сполетели приятел на далечен роднина на чичо им, мнооого слабо ме интересува. И това го казва човек, който никак не е чужд на здравословните проблеми от първа ръка... Стресът, който можеш да си причиниш от истерични мисли, съществуващи само в собствената ти глава, може да е дори по-опасен от реалия проблем. И, за да завърша оптимистично, ще кажа само: дами, в качеството си на жени, не можем да си позволим да правим компромиси нито със здравето си, нито с красотата си!  4470  babydust7

Аз имах една на корема, която хич не харесвах, но лекар ми каза, че не е злокачествена и може да не я махам. Само, ако не ми харесва от естетична гледна точка може да я махна с лазер. Така че първо консултация с лекар и тогава решавайте какво да правите. Помня, че лекарят ми я гледа под лупа, това няма как да стане през интернет, нито обикновения форумен потребител може да даде професионално мнение.

По-назад в темата, многократно стана дума за това, че един лекар, колкото и голямо "светило" да е, няма как, с едно просто поглеждане на бенката, пък макар и под лупа, да установи, дали тя е злокачествена, или не. Просто в случая, специалистът те е подвел. Не е препоръчително и да се взема част от бенката за предварително изследване. Именно поради тази причина, е най-добре да се отстрани оперативно и после задължително да се направи биопсия. Всичко останало си е риск за здравето, който всеки си поема на своя глава и си носи последствията.

Общи условия

Активация на акаунт