Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 132
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Може и по здравна каса, стига джипито да е съгласно, че е проблем бенката.

# 406
  • София
Благодаря за инфото   bouquet Ще се консултирам с дерматолог, и ако наистина се окаже, че трябва да изчакам края на лятото, ще се наложи да измисля как да предпазя бенката от горнището на банския, т.е. да не се закача... Thinking
Много ме е яд, че все отлагах, изцяло моя грешка.

И все пак има ли ходили при д-р Люси Попова от Токуда...някой (не)доволен??

# 407
Проблем може да възникне, защото ако бенката има някакъв проблем само с мазане не може да се отстрани цялата тъкан и всъщност евентуалният проблем може да остане и след мазане. Дано не става така, но поради тази причина се препоръчва изрязване със скалпел или лазер.

Няма такъв вариант при мен не паднаха само бенките външно а с корена , то това е идеята на лекарството ,че убива и корена а не само външната част . Точно това ми обясни човека. Вероятността да има разсейки при оперативна намеса или с лазер е доста голяма. С това лекарство лекарят от Чехия си е излекувал рак на кожата  !!!

# 408
  • Варна
Благодаря за инфото   bouquet Ще се консултирам с дерматолог, и ако наистина се окаже, че трябва да изчакам края на лятото, ще се наложи да измисля как да предпазя бенката от горнището на банския, т.е. да не се закача... Thinking

Е, нали ти предложих вече вариант?!
Купуваш си от аптеката лепенки за бебешки пъп и дерзаеш. Би трябвало да се получи и с обикновен водоустойчив лейкопласт, но те понякога се отлепят.

# 409
Благодаря за инфото   bouquet Ще се консултирам с дерматолог, и ако наистина се окаже, че трябва да изчакам края на лятото, ще се наложи да измисля как да предпазя бенката от горнището на банския, т.е. да не се закача... Thinking

Е, нали ти предложих вече вариант?!
Купуваш си от аптеката лепенки за бебешки пъп и дерзаеш. Би трябвало да се получи и с обикновен водоустойчив лейкопласт, но те понякога се отлепят.

Peace

# 410
  • София
Момичета, моля за съвет  Praynig Имам една бенка, която непрекъснато закачам със сутиена - под гърдата е, релефна. Мисля да я махам, засега съм се спряла на д-р Попова от Токуда, някой има ли впечатления от лекарката и процедурата? Имате ли представа и за цената?

Проблемът е, че би трябвало на първи юли да заминем на море, а ми се иска до тогава всичко да е приключило - иначе бенката много ще се търка в горнището на банските, което не е добре. Обаче дори лекарката да я махне, малко ме съмнява, че раната ще зарастне дотогава...ужасно ме е яд на себе си, че отлагах толкова време, всичко правя в последния момент напоследък  ooooh!  Close

Скоро претърпях операция на бенка - дойде ми като гръм от ясно небе. Първото предложение беше за доктор Попова от Токуда - 200 лева и касата не поема плащането, защото се води козметичен дефект. Не търсих мнения за нея. Моя близка само ми каза "при нея - не".
Но моя случай изискваше да отида на второ мнение и операцията беше направена в ИСУЛ от хирург - дълбоко и широко изрязване.
Ако хистологията е доброкачествена после се заплащат 80 лева на здравната каса. Имах направление от личния лекар с код за меланом.
Оказа се, че въпроса с бенките е много сериозен /и аз незнаех това доскоро/, така че все пак внимавайте защо и къде се подлагате под скалпела. И винаги трябва да се прави хистология.
С две думи: добър дерматолог , после ако се наложи и  хирург.

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 17:04 от pamira

# 411
  • София
Богиня, благодаря за идеята   bouquet

Памира, слава богу че при теб всичко е завършило добре  Hug
След твоя пост нещо се разколебах за Попова...От друга страна, Исул ми е на две крачки и ще ми е много по-удобно да си направя там операцията.
Можеш ли да дадеш малко по-подробна информация къде точно в болницата отиде и при кого, дали предварително си запази час...абе каквото се сетиш. 
Благодаря ти   bouquet

# 412
  • Sofia
   Включвам се и аз във вашата полезна темичка.  Hug

Преди около 7 години съм си махала бенка с доста малки размери, с лазер, в козметично студио "Пикасо", което, разбира се, беше голяма грешка, от гледна точка на това, че бенката като нищо можеше да се окаже не толкова доброкачествена, а там нито лекар ме е гледал, нито нищо...  ooooh! Бенката се намираше от вътрешната страна на ръката, в близост до мишницата. Избрах това място пробно, за да се уверя, че, ако искам да премахна и други бенки, на по-забележими места, няма да ми остане белег. Цената беше символична тогава - мисля, че около 20 лв., но си спомням, че дори упойка не ми сложиха. Абе, ужас, затова не трябва да се ходи по такива студия, дето само искат да ти вземат парите...  #2gunfire

Тези дни мога и да кача снимка, за да видите, че и с лазер, дори след толкова години, остава белег - е, не супер забележим, но все пак не е като да няма нищо. От друга страна, аз съм си склонна, като че ли, към образуване на белези, а и предвид уменията на "козметика" в студиото, може и от това да е такъв резултатът...  Crossing Arms

Ще пиша пак скоро. Успех на всички, на които им предстои тази манипулация.   bouquet

# 413
При бемкаря в Бургас  Peace

# 414
Някой може ли да ме посъветва къде във Варна мога да си махна бенка ? Решил съм да е оперативно. Остават ли белези след премахването и може ли някой да ми каже колко струва премахване на белег в козметично студио или клиника. Ако може да ми препоръчате и добро студио/клиника/ за белези ще е супер Simple Smile)))

# 415
  • България
При бемкаря в Бургас  Peace
Неговия баща живееше в Пловдив и е автор на препарата. Резултата е много добър. Бащата почина. Но съпругата му също практикува.

# 416
Някой може ли да ме посъветва къде във Варна мога да си махна бенка ? Решил съм да е оперативно. Остават ли белези след премахването и може ли някой да ми каже колко струва премахване на белег в козметично студио или клиника. Ако може да ми препоръчате и добро студио/клиника/ за белези ще е супер Simple Smile)))
При доктор Юлиан Пенев в Терапията, потърси сайта му в Google

# 417
Благодаря ти много. Поздрави Simple Smile

# 418
Здравей,аз ходя да ми махат малки образувания по тялото при д-р Пенев....много е добър....и сега ми предстои другия месец да ми махат оперативно,д-р Пенев  ме изпрати при един хирург....д-р Желев...нищо няма да платя ми каза,ще мина по здравната каса,но се стои по 3 дена в болницата...

# 419
Аз махнах на врата от тези бързообрауващите се и хванах последния момент преди лятото началото на май. Махнаха ми ги с едно като писалака, което май ги гори незнам точно. Наистина трябва да се изчака да мине лятото.

Имам и една голяма, която ме е страх да пипам, защото там вече трябва с хирург. Мама си махна голяма пак с въпросната писалка, но остана белег.

Общи условия

Активация на акаунт