Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 216
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Елинор, благодаря. За много разбиращите да кажа, че бенка премахната с лазер не може да се изпрати за биопсия. Това може да коства живот. Нито една бенка не може на око да се определи дали е убиец, всичко е само предположения.

# 616
Но опитно око може да определи дали е рискова, дори и на нас да не ни изглежда такава. Така че е важна профилактиката при дерматолога.

# 617
  • София
Аз скоро премахнах 3 бенки. Бяха от тези  висящи ли... как им казват Thinking не много големи , но ме дразнеха. Дерматоложката каза, че са безобидни . Махнаха ми ги със скалпел , но без шевове. Сигурно защото са по-малки. Май ги обгарят с нещо отгоре само да не тече кръв.   После  стана коричка  и падна . Имам лек белег, но процедурата беше преди 1 месец, дано да мине. Пуснахме ги за изследване , защото аз настоях, което между другото още не е готово!  Това е моят опит с тези пусти бенки.  Wink

# 618
  • Sofia
Имам лек белег, но процедурата беше преди 1 месец, дано да мине.

А какво ти казаха за белезите, преди самата процедура? Ще се махнат ли с времето? Бенките, които искам да премахна, също са много мънички, да не кажа – миниатюрни, но ме е шубе да не останат петънца на тяхно място, че едната е на лицето. Blush

# 619
Няма да остане, ако не се излагаш на слънце.

# 620
  • София
Докторката каза, че напълно ще изчезне.  И аз имам  една на лицето ,малка, но мисля и нея да махна по-нататък .

# 621
  • Sofia
   Благодаря и на двете ви. bouquet Със сигурност, ако реша да си я махна, ще се пазя от слънцето по-усърдно и от вампир. Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 23:43 от The Black Cat

# 622
Махни я през зимата, когато няма слънце.

# 623
  • София

kikamora,имаш ли някакви координати на този човек? Слушала съм добри отзиви за него. Можел с нещо и бенките падали от първия път.
Телефона му е 0884031319- Каменов.
Маха всичко. Не съм се мазала с нищо и нямам никакви белези!
Каменов от Бургас е синът на известния Цветан Каменов от Пловдив, който почина преди няколко години. Както е известно, Каменов-баща е измислил мазилото и тайната му е останала в семейството - май е бил дипломиран химик. В Пловдив жената, с която живееше до последно, и дъщеря му се занимават с това.
На мен "съпругата" ми е махнала бенка около 1,5 см диаметър (Цветан вече беше на легло), както и някои по-малки - от гърба и една по-големичка зад ухото. Останаха ми белези от големите бенки - бяха дълбоки (бенките растат и навътре в кожата). Най-голямата явно не е била обработена докрай и на мястото й след падане на коричката останаха 2-3 черно-кафяви точици, сега вече са 3 светлокафяви бенки.
Сигурна съм, че ако бях отишла в Бургас при сина (от София съм), нямаше да получа рецидив.

# 624

kikamora,имаш ли някакви координати на този човек? Слушала съм добри отзиви за него. Можел с нещо и бенките падали от първия път.
Телефона му е 0884031319- Каменов.
Маха всичко. Не съм се мазала с нищо и нямам никакви белези!
Каменов от Бургас е синът на известния Цветан Каменов от Пловдив, който почина преди няколко години. Както е известно, Каменов-баща е измислил мазилото и тайната му е останала в семейството - май е бил дипломиран химик. В Пловдив жената, с която живееше до последно, и дъщеря му се занимават с това.
На мен "съпругата" ми е махнала бенка около 1,5 см диаметър (Цветан вече беше на легло), както и някои по-малки - от гърба и една по-големичка зад ухото. Останаха ми белези от големите бенки - бяха дълбоки (бенките растат и навътре в кожата). Най-голямата явно не е била обработена докрай и на мястото й след падане на коричката останаха 2-3 черно-кафяви точици, сега вече са 3 светлокафяви бенки.
Сигурна съм, че ако бях отишла в Бургас при сина (от София съм), нямаше да получа рецидив.
И аз съм ходила при възрастния Каменов, доста бенки ми махна, но имам белези навсякъде. Точно преди два дена ми гориха бенки, от тези "на краче" - процедурата беше с ток и ми я прави онкодерматолог. Та тя ми каза, че възрастния лечител е починал и някой се опитва да го наследи, но тя самата знае за няколко негови пациента, които са починали, защото е пипал и неща, които не бива да се пипат... Всеки сам решава за себе си, момичета... Правили са ми и операция, с биопсия, имаш ли светла кожа, която има бенки, все някога опираш до дилемата - да ги пипаш, или да ги пазиш, това е!

# 625
Днес и аз бях бях на онко--дерматолог,каза че бенките не са страшни,но някой от тях трябва да се оперират,защото ще пораснат във времето и веднъж поне в годината да ходя да ми се проверяват.
Търся хирург за оперативно отстраняване в Пловдив?

# 626
  • София
Аз скоро премахнах 3 бенки. Бяха от тези  висящи ли... как им казват Thinking не много големи , но ме дразнеха. Дерматоложката каза, че са безобидни . Махнаха ми ги със скалпел , но без шевове. Сигурно защото са по-малки. Май ги обгарят с нещо отгоре само да не тече кръв.   После  стана коричка  и падна . Имам лек белег, но процедурата беше преди 1 месец, дано да мине. Пуснахме ги за изследване , защото аз настоях, което между другото още не е готово!  Това е моят опит с тези пусти бенки.  Wink
Това не са бенки в медицинския смисъл на думата. Това са фиброми или папиломи.

# 627
Да, от този тип пъти ги махат просто с азот и не остават белези.

# 628
Почнахте да пишете вече абсолютни глупости! Лазера се ползва при много ракови операции!
Само един абсолютен невежа, може да прави такива категорични изказвания без да има никаква представа!
Хайде без обиди ако обичаш, като си толкова в час с нещата вземи обясни вместо да се заяждаш само!
И тази доцентка ли е невежа според теб https://www.24chasa.bg/Article/487886

В клиниката на въпросната доцентка препоръчват махане на бенки с лазер,лично съм го чула, а относно, че в България бенка не се пипа, понеже обиколих една купчина лекари преди да реша да ги махна и при кой - е нямаше един, който да ми каже не ги махай, всички ми казваха, не са опасни, но ако искате ще ги махнем еди-как си. Като цяло всеки препоръчва това, с което разполага, 2-3 са местата, където работят по всички методи, обясняват кой метод какво и препоръчват, тези които нямат лазери са върли привърженици на скалпела и отричат изцяло лазера.

# 629
  • София
Скрит текст:
Почнахте да пишете вече абсолютни глупости! Лазера се ползва при много ракови операции!
Само един абсолютен невежа, може да прави такива категорични изказвания без да има никаква представа!
Хайде без обиди ако обичаш, като си толкова в час с нещата вземи обясни вместо да се заяждаш само!
И тази доцентка ли е невежа според теб https://www.24chasa.bg/Article/487886

В клиниката на въпросната доцентка препоръчват махане на бенки с лазер,лично съм го чула, а относно, че в България бенка не се пипа, понеже обиколих една купчина лекари преди да реша да ги махна и при кой - е нямаше един, който да ми каже не ги махай, всички ми казваха, не са опасни, но ако искате ще ги махнем еди-как си.
Като цяло всеки препоръчва това, с което разполага, 2-3 са местата, където работят по всички методи, обясняват кой метод какво и препоръчват, тези които нямат лазери са върли привърженици на скалпела и отричат изцяло лазера.
Не е точно така. В лазерния център "Инканто" (бившо "Пикасо") процедурите се правят от лекари, но не препоръчват за всеки вид бенки рязане с лазер. Напротив, любезно те насочват към конвенционалните методи, ако бенката им се стори проблемна.

Общи условия

Активация на акаунт