Покрив със сирене тип Крема

  • 113 916
  • 423
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
  • Мнения: 5 113
тази рецепта сега я виждам, но мисля да пробвам тези дни.

# 256
  • Мнения: 1 183
Рецептата я имам копирана откакто се е появила във форума, но защо ли досега не съм я правила?  Thinking Сега пак се подсетих за нея и мисля, че е крайно време да я направя.

# 257
  • Мнения: 737
Вчера правих покрива с бисквити Закуска-не стана сухо,както се притеснявах.Обаче крема ми седеше на миниатюрни бучици,а разбивах почти 20 мин.Направих го с Филаделфия.
Имате ли представа защо така се получи?

# 258
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 802
Ех момичета, радвам се че този десерт все още се харесва! При нас е неизменна част вече от всяко семейно парти (освен тортите разбира се). Етърва ми му е голям фен и ако не съм го направила аз, прави го тя:) Ама добре че не знаеше за пръв път какво опитва, защото твърдеше, че крема сирене не слага в уста. Flutter Но така в сладкиша много и харесва:)
Вчера правих покрива с бисквити Закуска-не стана сухо,както се притеснявах.Обаче крема ми седеше на миниатюрни бучици,а разбивах почти 20 мин.Направих го с Филаделфия.
Имате ли представа защо така се получи?

Или маслото ти е било студено и не се е разбило добре (трябва да е със стайна температура за да се получи гладък крем) или пудра захар е била на бучки - в такъв случай е добре да се пресее! Peace

# 259
  • Мнения: 737
natalyna ,благодаря ти за бързия отговор!Сега като се замисля най-вероятно причината е в маслото.
Важното е,че десертът се одобри от глезльовците вкъщи и най-важното-става много бързо Hug

# 260
  • Мнения: 195
Здравейте, мили мами!

Много нещо е изписано за туй "нещо" - покривчето. Ама то имало за какво!  Thinking Видях го и се зарекох, че ще го направя и аз. Помислих малко и реших, че няма да е зле, ако покривчето си има и къщичката отдолу. Надявам се Natalyna да не ми се разсърди, че съм преобразила десерта  Praynig  Embarassed. Този десерт не само те провокира да го направиш, мен дори ме накара да напиша едно малко стихче. Дано не ме порицаят, че го пускам тук, но то е свързано с този десерт.

Щом от работа се върнах
в Bg-mama аз надзърнах,
в сладка темичка се сврях
и познайте що видях!?
Снежно покривче от Нати
що не го направя аз .... егати!?
Туй божествено творение
и безспорно сладко изкушение!!!
   Blush

# 261
  • Мнения: 2 567
Хаха, моцарела, страхотно стихче Grinning

# 262
  • Мнения: 6 390
днес за пръв път го направих... но сега гледам че не съм потапяла бисквитите в мляко  ooooh!
на мен ми трябва за утре де... дано попият малко влага да не останат твърди  Crazy

# 263
  • Мнения: 1 183
Най-после и аз го направих. Много сполучлив, лек и лесен десерт. Ето и резултата -  http://img509.imageshack.us/img509/7923/dsc03497ii0.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/7718/dsc03529ai6.jpg
natalyna, благодаря за рецептата!   bouquet


днес за пръв път го направих... но сега гледам че не съм потапяла бисквитите в мляко  ooooh!
на мен ми трябва за утре де... дано попият малко влага да не останат твърди  Crazy
Аз имах под ръка бисквити "Закуска". Потапях ги в мляко. Какаовите бяха попили добре, но белите стояха малко сухи. Следващият път ще пробвам и с друг вид бисквити.
Весела Коледа!

# 264
  • Мнения: 6 390
Eclat
заливката ти изглежда прекрасно - ще споделиш ли как я направи

# 265
  • Мнения: 1 183
Eclat
заливката ти изглежда прекрасно - ще споделиш ли как я направи
Мислех да я правя с течен шоколад, но забравих да купя. Имах повече сметана и затова направих по-голямо количество крем. Две трети от него сложих вътре в сладкиша, а останалата част използвах за намазване отгоре, като предварително му добавих малко шоколодов топинг. Добре, че намерих поне него в хладилника, защото много ми се искаше в десерта да се чувства и шоколадов вкус. Бях си накиснала и стафиди, исках да ги сложа около банана, но ги забравих и затова реших да ги добавя към крема, който ми остана за намазване. Ако се вгледаш в снимката се виждат. Стана много сполучливо. Двамата с мъжът ми добре си похапнахме.  Heart Eyes

# 266
  • Мнения: 6 390
виждат се , виждат
заквасена сметана ли? с какво е крема? пропорции ? Blush

# 267
  • Мнения: 1 183
виждат се , виждат
заквасена сметана ли? с какво е крема? пропорции ? Blush
Извинявай, че ти отговарям със закъснение. Кремът го направих от 2 кутии Филаделфия, всяко по 250 гр. Не знам защо съм писала сметана  Thinking, сигурно защото преди това правих тортата "Тръбички с вишни" на Селма. Масло сложих около 200-250 гр. Пудра захар на вкус, но малко повече, отколкото е посочено в рецептата. Една трета от този крем просто оцветих с малко, 3-4 супени лъжици шоколадов топинг, прибавих и стафидите, защото ги бях забравила  Embarassed, и намазах отгоре. А, и още нещо, моят "покрив " беше малко по-дълъг, с още един ред бисквити.
Днес мисля пак да го правя, но бисквитите "Закуска" ще ги потапям за по-дълго в млякото, особено белите, предишния път станаха малко сухи. Мисля и да променя малко пълнежа, вместо банан ще сложа микс от боровинки, малини, къпини и ягоди. А за крема този път ще ползвам 3 кутии Филаделфия, иска ми се да е с повечко крем...ммм... Heart Eyes

Eli_sz, ти беше писала, че си направила сладкиша без да топиш бисквитите в мляко. Получи ли се или стоеше много сухо?

# 268
  • Мнения: 6 390
Eclat
мерси за разясненията
Моят покрив е вече история - на вчерашното парти в къщи се изяде за нула време... и всички го похвалиха  Wink
Омекнаха бисквитите, обаче ти като писа сметана, си мислех към крема според рецептата ако се сложи и една малка заквасена сметана пак ще стане...
Аз много трудно мажех крема...та присипвах малко гореща вода да омекне крема да го намажа... изглежда и за това са омекнали бисквитите... нямаше проблем

# 269
  • София
  • Мнения: 2 649
аз в този крем съм добавяла заквасена сметана и много ми хареса.  Peace Бях писала за него по-напред. Става повече крема и малко по-лек. Към цялата доза съм слагала по една малка сметана.

Общи условия

Активация на акаунт