Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 590
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Абе съчетание на ориз с месо, картофи с месо или хляб с месо е убийствено.
И хич не ми е зоново. Макар че съм срещала и такива менюта.
Обаче и хляб да се слага на това - още по-зле.
Оф, мойта леля ми проми мозъка като дете с това веганстване.
Не че съм била дълго време. Веганствам, вегетарианстви и хоп - освиня се с торта или баклава Grinning
Но съм и благодарна, че поне още като тийн ме научи да не смесвам картофи с хляб, хляб с месо и такива неща.
Тя и разделното хранене ми четеше. Та оттам поне това усвоих.
Макар че кел файда като съм яла разделно и посла опаткам някоя торта.
Ама то пак си е разделно било.В различни чинии Mr. Green

# 256
Лахезис, не разбирам как смяташ да комбинираш менютата, които ти пратих, с това, което е дал този лекар? Изпратеното от мен са вм-нв менюта с В до 50 гр (въпреки, че отдавна не меря и не смятам, но обичайно се въртя около тях), а даденото от лекаря е почти само въглехидрати. Внимавай с комбинирането на режими, защото високи въглехидрати плюс високи мазнини е много, много лоша комбинация!

Между другото изписват такива "диети" за да имало "храна за мозъка" 🤦 Мълча по темата, но вие ще се сетите какво съм си помислила 😂

Някой ми беше препоръчал АИП - правих, но непоносимостите не са алергични, а колитни. Колитът се активира от зеленчуци с много фибри, съответно зеленолистните всички влизат в кюпа.

Аз за сега си карам на твоето. Нали вече ти се похвалих, че свалих едно кило? Обаче след време ще мина на докторското меню, защото обичам баничка със спанак и макарони на фурна, а ако много ми се прияде понякога и сутляш. Гледам, че дозите са малки, 100-200 грама, та не мисля, че ще напълнея, а и не смятам да ям първо, второ и трето, вкъщи никога не съм го правила, само понякога на ресторант със степенно меню. Сега искам още две кила да сваля, сега съм 79, да стана 77 и после ще видим. След няколко дена ще меря пак КЗ, да видя какво става. Едва ли ще има някаква разлика, защото аз, когато бях станала 75 кг., пак имах гранична КЗ, явно такъв си ми е гена.

# 257
  • в сърцата на децата <3
О, Елора, аз 2 години бях вегетарианка 😁 Първият ми истински осъзнат и здравословен режим, наистина. Защото не бях от вафлените вегетарианци, а тогава започнах да чета етикета, да се интересувам от Е-та и вредата от тях. Все още някъде из чантата имам едно картонче с изброени най-популярните Е-та, оцветени в различни цветове според това дали са канцерогенни, на какво вредят или са безвредни (защото и лимонената киселина се обозначава като Е, но това не я прави вредна). Ядях много яйца, млечни, салати. Наистина месото не ми липсваше особено. Още повече, че преди вегетарианския режим не съм избирала хубаво месо или колбас, така че реално нямаше какво да ми липсва. Сега ми е трудно без мръвка, но пак ми е по-лесно без нея, отколкото без салата, примерно. Че миналата година по това време правих АИП и те това е КОШМАР.

# 258
Невена, не знам за каква хипоталамична аменорея говориш. Обсъждаме жени минали детеродната възраст последните няколко страници - майката на alivi и моята и съветите, които лекарите дават на хора с диабет и по-специално показаните менюта, които са всичко друго но не и потресаващи за диабетици.

Вегетарианската диета може да е от помощ за кратък период от време (ако те влече такова хранене, аз не мога, това значи да гладувам, защото не обичам постно и предпочитам да стоя гладна), но в дългосрочен план не мисля, че води до нещо добро. Изисква много знания и умения, за да се постигне адекватно количество на всички незаменими мастни и най-вече амино киселини. Ако ти е в традицията и е отработено поколения наред, може би, но за мен е равно на глад, защото аз така не мога да се храня, освен ако не съм принудена със сила или поради липса на средства та трябва да ям каквото има, за да не умра от глад.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 20:45 от Миоки

# 259
  • Paris, France
Миоки, забравих да ти цитирам поста, в който твърдиш, че без мазнини цикълът изчезва. Е, в момента се тъпча с мазнини, но цикълът ми от година и половина идва само когато ям ВХ. Понеже ВХ + мазнини е рецепта за влошаване на ИР, ам ВХ без да ям мазнини и не влошавам ВХ, но само при условие, че не качвам тегло (мазнина, с мускулите не е така).

Скрит текст:
Да и аз мисля, че трябва да се знаят имената и къде практикуват такива лекари. Бас ловя, че няма нито един излекуван или влязал в ремисия пациент тази. ВВ и без особено количество мазнини, не активизираш цикъла на Рандъл и ще отслабнеш, ама не само на мазнини, ами и на мускули. Без мазнини, вероятно ще си загубиш и цикъла, ще се сбабичосаш без време от липса на колаген. А какво се случва с нивата на мастно-разтворимите витамини, не е ясно.
Строго кето изобщо не е задължително. В много случаи НВВМХ е достатъчно, но не виждам проблем и да се пробва за няколко месеца кето при желание.

При консумация на достатъчно протеин мускул не губя.

Скрит текст:
Миоки, цикълът ми спря цели 6 месеца след отслабването, на нормално количество мазнини. Причината беше новото, супер ниско Т3 и по-ниския лептин (вероятно, не съм го тествала). Върнах цикъл точно на WFPBD, без мазнини извън лъжицата омега 3 и Вигантола + нещо като чаена лъжичка на тенджера манджа от 8 порции.

Има състояния, при които кетогенна диета не е най-доброто в началото. Не е само хипоталамичната аменорея. Да не бързаме да анатемосваме лекари преди да знаем за какво става въпрос!

Висок кортизол, нисък Т3, желание за скорошно забременяване поради възраст, желание за веганско хранене на нисък бюджет и без добавки, СПКЯ при слаби жени с акне и висок В12, нисък инсулин, анорексия, булимия, липса на жлъчка, фенилкетонурия, самоубийствени наклонности ........ още поне 100 състояния са относителни или абсолютни противопоказания за кето хранене.

Разходете се из групите за WFPBD и ще намерите успешно отслабнали без голяма загуба на мускул, подобрили ИР и даже качили мускулна маса, но не с лежане.

Нищо съществено не се случва с нивата на мастно разтворените витамини. Мазнина организмът си произвежда от приетите ВХ. Някакви мазнини има и в растенията. Понеже не приема и не обработва мазнина, кой знае колко мастноразтворими витамини не са му нужни.

alivi, в потрес съм от менюто. Ужас. И на мене ми бяха дали едно такова. Ако майката не ще месо и мазно, може да пробва веганска от цели храни и без мазнина. Там няма, обаче сутляш, бял хляб, ядки. Яде се само цяла, растителна храна. Няма яйца, няма млечни.

Съгласна съм с това мнение, с изключение на това, че менюто е потрес. Има хляб Вита, който е пълнозърнест, със семена и източник на фибри, има много негови разновидности, а филийките са много малки, около 25 гр. едната. Колкото до сутляшът, който не е със захар, а с подсладител, никой не е казал, че трябва да се яде всеки ден, това е примерно меню. Смятам, че не бива да се лишаваме от нищо важно, но да го правим здравословно. Все пак, в менюто преобладават белтъчини и мазнини, тук там въглехидрати и то такива, които не са захари.

Гъбаркаш се, предполагам, както обикновено. Не е 25гр грамажът на филиите, а 35г и това е написано в графата грамаж. 15-20г ВХ само от хляба!!!!!!!!!! Десерта е кисел с нишесте, бляк!!!!!, плодове, всякакви неподходящи храни. ВХ има и в граха, в супите. Общо на ядене това са си по минимум 50-60г ВХ на хранене, за които ще трябват:

1. 2 часа бързо ходене след всяко ядене.

2. Як черен дроб

3. Място, където горкият, вдигнат от ВХ, фруктоза в плодове и кисЕли, месо, млечни инсулин да ги дене. В мастните клетки на диабетици от тип 2 и ИР няма място. Те са препълнени. Това го доказа проф. Рой Тейлър.

Ако филиите пълнозърнест хляб вървяха със зеленчуци и без мазнини, без месо и животински, супер! Работи за много хора.

Подсладителите са причина да се дебелее коремно.

Пробвай менюто! Все пак на фармацевиндустрията и трябват балъци, чрез които да се точи здравната каса.

Жалко, че с такива менюта съсипват хора, които имат шанс ако се информират.

# 260
  • в сърцата на децата <3
Невена, ако Лахезис наистина кара поне в основни линии по менютата, които ѝ пратих, не е чудно, че започна да сваля. Те самите менюта не са нищо особено, просто извадка от графици, които съм си правила в различни моменти - къде за да си организирам пазаруването, къде за да ми е по-лесно готвенето... А за цикъла - при мен вдигна ли В се започват болки в по-проблемния яйчник (т.нар. "злият яйчник"), закъсняване и оскъден цикъл. При нормално вм-нвх нямам никакви проблеми. Но съм на хапчета, без тях дори на режим правя жестоки кисти... Може би ще трябва да мине повече време с нормални стойности КЗ и инсулин преди да мога да се откопча от проклетата химия.

# 261
Невена не знам при теб конкретно от къде са проблемите с цикъла, аз не съм имала никога проблеми с липса на цикъл нито с, нито без ВХ. Причините за едно или друго са комплексни и връзката не винаги е причинно-следствена, но знам едно, незаменими мастни киселини има, незаменими ВХ не. От там нататък, всеки да си прави сметката според неговото тяло. Казваш без ВХ нямаш цикъл, ама какви са ти ВХ, щото между хляб, спагети и пици и ВХ от зеленчуци има доста сериозна разлика, а като кажеш без ВХ нямам цикъл, болшинството хора разбират, без зърнени - ориз, овес, пшеница, царевица, а не зелечнуци.

Виждала съм обаче достатъчно вегетарианци и вегани особено, които изглеждат недохранени сомалийчета.

# 262
О, Елора, аз 2 години бях вегетарианка 😁 Първият ми истински осъзнат и здравословен режим, наистина. Защото не бях от вафлените вегетарианци, а тогава започнах да чета етикета, да се интересувам от Е-та и вредата от тях. Все още някъде из чантата имам едно картонче с изброени най-популярните Е-та, оцветени в различни цветове според това дали са канцерогенни, на какво вредят или са безвредни (защото и лимонената киселина се обозначава като Е, но това не я прави вредна). Ядях много яйца, млечни, салати. Наистина месото не ми липсваше особено. Още повече, че преди вегетарианския режим не съм избирала хубаво месо или колбас, така че реално нямаше какво да ми липсва. Сега ми е трудно без мръвка, но пак ми е по-лесно без нея, отколкото без салата, примерно. Че миналата година по това време правих АИП и те това е КОШМАР.
Моят режим от дете е особен. Аз съм писала иначе и друг път.
Вкъщи като дете хора с хранителна култура нямаше. Не че не ядяха месо, но се ядеше с хляб, картофи и ориз. Почти ежедневно в двете къщи /разведени са моите/се правеха какви ли не сладки, торти, пасти. Единия ми дядо беше майстор-сладкар. Та се ядеше безразборно. Но до към7-8 годишна възраст бях с нормални кила въпреки храната. Ядах от всичко, но по-малко.
Едно лято като съм била на 7 или 8 трябваше да прекарам 30 дни при баща ми. Всъщност го прекарах при баба ми. Която е малко проста жена. Заради развода си изля злобата върху мен. Започна да ме тъпче. Ако откажех - бой. Това значи удари през лицето, по-главата и т.н. И аз реших да ям, че да не ям бой. И тя ме хранеше с тройни порции. Първо, второ и трето. А третото /десерта/ все искаше да ям допълнително. Доста бой изядох този месец. Иначе като станах на 12-13 побоищата спряха от нейна страна, защото вече бях поотраснала, по-дебела и яка. И ми писна, набих я едно хубаво. Че и после още няколко пъти да затвърдя. И се приключи. Оттогава стъпва на пръсти около мен.
След 30 дни се прибрах плондер.  Майка ми се хвана за главата. Но така и не и казах за тормоза. Плюс този тормоз и простотиите на баща ми, развих някакво хранително разстройство. След години едното ми ендо каза, че имам хиперфагия и да ходя на психолог. Ама не отидох. Сама съм се борила с това.
Ядах си известно време нормално и почвах безпричинно да се нервирам и изяждах голямо количество храна.
Опитвах се да се ограничавам, но не винаги ставаше. Разбира се после ревях и седмици се държах възпитано. И после пак.
Като станах на 14-15 леля ми почна с лекции за  веганството, вегетарианството и разделно. Все казваше, че най-добре веганство, но ако не мога - само яйца и сирене да включа.
Ама същата ми леля преди няколко години като дойде ми нападна кюфтета като ламята Спаска. Втрещих се. Питам я защо яде месо, нали е веге. Вика ми - а вече не съм, то не е вредно. Мале, идеше ми да взема тигана и да я удрям ли удрям, ама що да я лежа. Леля ми е, обичах я въпреки всичко.
Та режимът ми едно време беше особен. Хем 1 година разделно /но постно/, после вегетарианство известно време, после веганство. Пълен миш маш. Сменях режимите през месец, два,пет - както дойде.
Разбира се е имало доста моменти съм яла месо.
Честно казано похапвах си месо особено, когато леля ми не беше наоколо.
Ама можех примерно 3 седмици да ям в нормални количества и после да изям цяла тенджера сърми, или доста баклава, или торта. От нерви де, не щото съм била гладна.
В заключение съм карала мешано режими със селски изпълнения Mr. Green
Сега вече нямам такива моменти. Единствено може би да хапна на моменти малко повече.
Чат пат на цикъл да спретна простотия. Но старото ми аз можеше 6 парчета торта да изяде. Сега излагацията би се изразила в парче и половина. И после ме хваща срам.
Преди няколко месеца на работата имаше торта Гараш. Бях бясна заради някакви неща вкъщи, заради проблеми в работата и бях в цикъл. Две парчета ометох. А това е гараш, тежка торта. Нарочно като тръгнах се прибрах пеша и ходех цял час. Права е Невена. Винаги като се яде сладко - ходете. Тогава много малко се отразява и лепи.
Иначе като бях на двайсе и нещо бях няколко месеца /5-6, не помня/ само на 2 ябълки на ден, а вечер зелева салата с 1 филия хляб. 1-2 кила да отслабнах.
А като ми вадеха сливиците на 15, трябваше 15 дни да съм на прясно мляко. Вече бях дебела и ми казах, че съм щяла да отслабна. Нищо не свалих. Може би 1 кило.
Имала съм като тийн много дни на вода, чайове и плодове. Пак нищо.
Ендото след години ми каза, че детски организъм да гладува е пагубно.

# 263
  • в сърцата на децата <3
Елора, голямо гуш ❤️ Сигурна съм, че голяма част (ако не и всички) сме имали проблеми от деца в някаква степен свързани с храненето. При мен проблема бяха парите. По-точно тяхната липса. И пряката корелация празник-храна. Не, че съм гладувала, не. Храна винаги е имало, но помня седмици зелева яхния всеки ден, закуска филия с маргарин и шарена сол... С парите за закуска си купувах яйца от магазина, за да си направя с тях сандвичи за закуска и училище, защото иначе с парите можех да си купя една закуска и то от най-евтините в училищната лафка (а там бяха наистина евтини, защото училището плащаше 50-60% от стойността). Съответно на 18 отидох в друг град да уча, скоро след това започнах и да работя... Ела виж какво прави човек с пари, който почти целия си съзнателен живот не е имал възможност да си купи парче кашкавал освен на специален повод... Но това вече е минало. Важното е, че преодоляваме тези неща и продължаваме 😘

# 264
Аз не съм гладувала принудително, но имаше моменти, в които се готвеше постно вкъщи - около кризата и към края на зимата, когато запасите от дядо и баба привършваха. В такива моменти предпочитах да не ям или ядях изключително малко, понеже ме караха насила.
Майка като сготви постно, предпочитах да пропусна това ядене по възможност, а и постното никога не ме е наяждало, все недохранена се чувствах след такова ядене - не гладна, а недохранена. Не знам дали ме разбирате.

Иначе у нас като цяло постното не е било на почит, а по необходимост. Всички обичаме мръвка, а аз обожавам яйца. Като няма какво да се яде (разбирай няма готвено с месо), аз предпочитах да ям пържени яйца.Баща ми ме подиграваше даже, че съм щяла да започна да кудкудякам. Satisfied

# 265
  • Paris, France
Сега видях един въпрос по-назад. Аз целя забременяване в близко време. Ако някой се сеща за потребител или тема назад, в която коментирано ще ми е полезно много. Доста съм изчела в темите за ИР но с търсачката е много трудно да търся мнения за това.

По принцип идеалният вариант е да се оправи ИР, да се свалят всички излишни кила и да се живее стабилно, без промяна на тегло и без ИР поне 2 години. Това, защото наднорменото тегло и ИР носят много рискове за майката, но и за плода. Веднага след отслабване, обаче, също има рискове.

Ако възрастта ти позволява, изчакай и оправи ИР. Ако не, ядеш според глюкомера. Не допускаш покачване на КЗ. Ядеш често и по малко. Ако КЗ ти се качва много, намаляваш ВХ до грамаж, при който КЗ не се покачва. Трябва и спорт.

slow angel, и аз не мога без салата. Мръвки ме ми липсват.

Оле, Елора, направо се потресох от поведението на баба ти. Ама и ти си една! Аз щях да се оплача на майка си. А баба ти не е била малко проста, а психопат, съжалявам. Малко и е, че си я набила.

Миоки , на WFPBD се яде само цяла, растителна храна, като при ИР няма мазнина. Всъщност има, но калориите от мазнини не бива да надхвърлят 10% от калориите. Грамажът на мазнини не надхвърля 4-5%. Може да се яде и хляб и ориз, но само пълнозърнести. Разбира се е добре гликемичноят товар и индекс да са ниски. Може и плодове да се ядат (аз не ги толерирам). Принципът е, че липсват мазнини, най-вече наситени, които да пречат на инсулина, липсват животински протеини, които също леко да го качват.   Идеална е за хора, които не обичат месо и млечни, не държат яденето да е мазно, не мечтаят за торти и сладкиши, но обичат бобови манджи, ориз, варива, хляб, плодове. Вече съм видяла доста резултати на отслабнали с такава диета и си запазват мускулната маса. Както обясних, спортува се. Не може да се лежи както на кето. Попадна ми и проучване за такава диета. Обръща диабет 2 при 84% от участниците за около 20 седмици. Единственият негатив е намаления HDL холестерол. Даже и триглицеридите им баха паднали с единица. Ето възможност за нежелаещите месо.

# 266
Невена, може и да си права, но аз не съм срещала добри примери на вегетарианци. За мен, в дългосрочен план, разбирай до края на живота, вегетарианството е наказание, а веганството абсурд.

# 267
Скрит текст:
Моят режим от дете е особен. Аз съм писала иначе и друг път.
Вкъщи като дете хора с хранителна култура нямаше. Не че не ядяха месо, но се ядеше с хляб, картофи и ориз. Почти ежедневно в двете къщи /разведени са моите/се правеха какви ли не сладки, торти, пасти. Единия ми дядо беше майстор-сладкар. Та се ядеше безразборно. Но до към7-8 годишна възраст бях с нормални кила въпреки храната. Ядах от всичко, но по-малко.
Едно лято като съм била на 7 или 8 трябваше да прекарам 30 дни при баща ми. Всъщност го прекарах при баба ми. Която е малко проста жена. Заради развода си изля злобата върху мен. Започна да ме тъпче. Ако откажех - бой. Това значи удари през лицето, по-главата и т.н. И аз реших да ям, че да не ям бой. И тя ме хранеше с тройни порции. Първо, второ и трето. А третото /десерта/ все искаше да ям допълнително. Доста бой изядох този месец. Иначе като станах на 12-13 побоищата спряха от нейна страна, защото вече бях поотраснала, по-дебела и яка. И ми писна, набих я едно хубаво. Че и после още няколко пъти да затвърдя. И се приключи. Оттогава стъпва на пръсти около мен.
След 30 дни се прибрах плондер.  Майка ми се хвана за главата. Но така и не и казах за тормоза. Плюс този тормоз и простотиите на баща ми, развих някакво хранително разстройство. След години едното ми ендо каза, че имам хиперфагия и да ходя на психолог. Ама не отидох. Сама съм се борила с това.
Ядах си известно време нормално и почвах безпричинно да се нервирам и изяждах голямо количество храна.
Опитвах се да се ограничавам, но не винаги ставаше. Разбира се после ревях и седмици се държах възпитано. И после пак.
Като станах на 14-15 леля ми почна с лекции за  веганството, вегетарианството и разделно. Все казваше, че най-добре веганство, но ако не мога - само яйца и сирене да включа.
Ама същата ми леля преди няколко години като дойде ми нападна кюфтета като ламята Спаска. Втрещих се. Питам я защо яде месо, нали е веге. Вика ми - а вече не съм, то не е вредно. Мале, идеше ми да взема тигана и да я удрям ли удрям, ама що да я лежа. Леля ми е, обичах я въпреки всичко.
Та режимът ми едно време беше особен. Хем 1 година разделно /но постно/, после вегетарианство известно време, после веганство. Пълен миш маш. Сменях режимите през месец, два,пет - както дойде.
Разбира се е имало доста моменти съм яла месо.
Честно казано похапвах си месо особено, когато леля ми не беше наоколо.
Ама можех примерно 3 седмици да ям в нормални количества и после да изям цяла тенджера сърми, или доста баклава, или торта. От нерви де, не щото съм била гладна.
В заключение съм карала мешано режими със селски изпълнения Mr. Green
Сега вече нямам такива моменти. Единствено може би да хапна на моменти малко повече.
Чат пат на цикъл да спретна простотия. Но старото ми аз можеше 6 парчета торта да изяде. Сега излагацията би се изразила в парче и половина. И после ме хваща срам.
Преди няколко месеца на работата имаше торта Гараш. Бях бясна заради някакви неща вкъщи, заради проблеми в работата и бях в цикъл. Две парчета ометох. А това е гараш, тежка торта. Нарочно като тръгнах се прибрах пеша и ходех цял час. Права е Невена. Винаги като се яде сладко - ходете. Тогава много малко се отразява и лепи.
Иначе като бях на двайсе и нещо бях няколко месеца /5-6, не помня/ само на 2 ябълки на ден, а вечер зелева салата с 1 филия хляб. 1-2 кила да отслабнах.
А като ми вадеха сливиците на 15, трябваше 15 дни да съм на прясно мляко. Вече бях дебела и ми казах, че съм щяла да отслабна. Нищо не свалих. Може би 1 кило.
Имала съм като тийн много дни на вода, чайове и плодове. Пак нищо.
Ендото след години ми каза, че детски организъм да гладува е пагубно.

Кофти е било детството ти...съжалявам. Дръж фронта и не се гневи, гневът е това, което ни кара да вършим глупости. Аз, като бях малка, явно не съм била много ящна, защото знаете, тогава беше важно детето да е червенобузесто, закръглено и здраво. Та, нашите ме започнаха с чай от пелин, защото отваря апетита. Даваха ми го с лъжица, няма такава горчива гадост. Но определно отваряше апетита. А като се хранехме и аз си изям яденето, ме караха да питам баба си "бабо, наядох ли се?" и тя винаги казваше, не и айде, още ми сипваха. Та станах по-закръгленка. Но генът ми не е закръглен и през тийн годините си отслабнах отсамосебе си. Сега вече, като минаха годините, е нормално да понапълнях с някой и друг килограм, но в никакъв случай не съм дебела. Просто искам да си задържа тези килограми, с някой и друг надолу, защото при Гала гледах една диетоложка, която обясняваше, че нормалният човешки цикъл е на десетина години да се качват десетина килограма. Само захарта в кафето с годините натрупва едни красиви 5 килограма отгоре, аз за това кафе със захар не пия.
Както и да е, важното е да сме здрави и докато се пазим от едно, да не се разболяваме от друго. Храненето е много важно и за това смятам, че отровата е в дозата, по принцип говоря. Когато се яде умерено и в по-малки количества, нещата са ок. Трябва да се внимава със сладкишите обаче, след като имаме предиспозиция за диабет.

# 268

Оле, Елора, направо се потресох от поведението на баба ти. Ама и ти си една! Аз щях да се оплача на майка си. А баба ти не е била малко проста, а психопат, съжалявам. Малко и е, че си я набила.

И досега се чудех защо не съм го направила. С майка ми се разбирам, тя е добра майка. Близки сме, нищо че се джафкаме.
След време в университета двама колеги от друг факултета говореха точно за това. Защо малтретирани деца, не споделят с близките си. Ама трябваше да влизам на изпит и не чух защо Grinning
2-3 пъти бой, стига и толкова. Минах и на психически тормоз, ама и това ми омръзна.

Аз, като бях малка, явно не съм била много ящна, защото знаете, тогава беше важно детето да е червенобузесто, закръглено и здраво.
Е, поне не са те били. Но пак си е тормоз и това.
Информативно да си знаеш, че доста са ти навредили.
Билката пелин предизвиква страшно отделяне на инсулин. И оттам апетита.

# 269
Айде-айде на 10 години + 10 кила било нормално как пък не.

Общи условия

Активация на акаунт