Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 555
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Да, то и аз тогава точно за жегите питах, не съм на режим от това лято...🙂

# 451
Оф, аз мислех, че под скъсяване имате предвид времето на кръвотечение Grinning
Да, и при мен има някаква промяна.

# 452
Да, Елора, нещо не изразих добре и не се разбрахме 😅. Та, не ме кефи 2 пъти в месеца като се получи. Тук роля играе някой от хормоните, ама не помня кой.

# 453
А, Елора, преди години когато бях с хемоглобин 72 съвсем къс беше станал- 1-2 някъде...та невинаги е по-добре да е по-къс. 🙂 Но в нормално и с годините да има някакви промени. Няма ги (поне обичайно) онези кръвотечения от 20-те години, примерно. Това е ок. 😃

# 454
При мен няма промяна в цикъла....но аз съм си къс период от както се помня....на 22 или 24 дена. Свикнала съм, и за сметка на това пък са малко дните....общо 4, от които само първите 2 са обилни:)
Ще включа и Феритин  към изследванията..благодаря Simple Smile
По този въпрос исках да питам....голямата ми дъщеря е на 16 год...много е слаба/43кг/, Една сутрин се събуди, и се оплака че се чувства отпаднала и ръцете и треперят....Мерих КЗ- 2.9, кръвно 66/88 .....пуснах и преди 2 седмици профилактични кръвни....всичко е наред, НО желязото  е малко над горната граница.....ЛЛ каза, че не е проблем щом хемоглобина е перфектен, но мен ме гложди .......споделих с моята ендо...тя ми препоръча да изследваме кортизол...и сега съм в чуденка.....да я водя ли пак да я бодат? Тя почти не яде до ранния следобяд....после само боклуци....не мога да изляза с нея на глава....постоянно й говоря за храненето и се караме.....Овен-ска му работа....все едно на стената говоря

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 08:52 от Азара

# 455
Момичета, по принцип при бременност може ли да се пие Глюкофаж?

# 456
  • в сърцата на децата <3
До колкото знам - само ако позитивите надвишават негативите.

# 457
До колкото знам - само ако позитивите надвишават негативите.

А иногинол?

# 458
Метфогамата я спрях във втори или трети месец, вече не помня точно. Ендокриноложката каза, че ако не си контролирам с режима КЗ, ще ми изпише инозитол (мисля , че това беше ). Така и не правих ОГТТ до тук.

# 459
  • София
На мен ми спряха метфогамата веднага след като забременях.

# 460
  • Paris, France
Инозитол + метилфолат са винаги по-добрия вариант, не само при бременност. Зная, че Метформинът е мутаген и се изписва само в краен случай по време на бременност и ако нищо друго не помага. Инозитолът е нужен и потребен на всяко тяло, не само при ИР. С молекулата на Метформина не е така.

Аз се оправих и без инозитол. Беше ми неприятно да седя по 8 часа дневно без кафе и затова го спрях. Ако бях бременна, обаче, щях да намаля или спра кафето и да си го пия като поп.

Метформин бременна не бих пила, но бих си оправила диетата  така че да няма скоци на КЗ, да няма висока, но и много ниска КЗ. Ако не успея бих пила инозитол + омега 3, магнезий, всички В витамини и каквото трябва.  Гореизброените, приемани заедно са по-ефективни от Метформин.

За всичко това питайте  все пак гинеколозите, които ви следят!

# 461
Инозитол + метилфолат са винаги по-добрия вариант, не само при бременност. Зная, че Метформинът е мутаген
Скрит текст:
и се изписва само в краен случай по време на бременност и ако нищо друго не помага. Инозитолът е нужен и потребен на всяко тяло, не само при ИР. С молекулата на Метформина не е така.

Аз се оправих и без инозитол. Беше ми неприятно да седя по 8 часа дневно без кафе и затова го спрях. Ако бях бременна, обаче, щях да намаля или спра кафето и да си го пия като поп.

Метформин бременна не бих пила, но бих си оправила диетата  така че да няма скоци на КЗ, да няма висока, но и много ниска КЗ. Ако не успея бих пила инозитол + омега 3, магнезий, всички В витамини и каквото трябва.  Гореизброените, приемани заедно са по-ефективни от Метформин.

За всичко това питайте  все пак гинеколозите, които ви следят!

Аз, сега като прочетох, че Метформинът е мутаген се порових и се оказва, че това не е така, точно напротив, изследванията показват добър потенциал той да е антиканцерогенен.
Ето го изследването, което прочетох: https://cancerpreventionresearch.aacrjournals.org/content/5/4/503.full

# 462
Изпуснала съм новата тема, вие почти сте я изписали. Нали не смъквах изобщо кг от август, е сега съм -2 кг Grinning Мнооого добре се чувствам и апетитът ми буквално намаля наполовина. Хайде дано тръгна вече лека-полека надолу.

# 463
poppy-fairy,
честито.
И аз не свалям много, само едно кило от два месеца, но се успокоявам, че щом не свалям, значи съм на път да се оправят нещата Joy

Да питам нещо, вчера взех от лидл ряпа дайкон. Това как се съвместява с режима ? Смятам да задушавам и да го ям на салата с връзка магданоз, която ме гледа от хладилника укорително  вече трети ден.
Трудно ми е да свикна със зеленчуци и зелении, и това е то. Вчера си минах с 300 грама сьомга на два приема и 200 гр. сметана.
Насилвам се буквално да ям някакви зеленчуци. Сега пак яйца варя. Следя кз покрай многото тестчета, всеки ден. Знам, че е прекалено, но ми е любопитно. Е, 5, 3, 5, 2  и не мърда надолу и това си е.
На вас колко време след режима ви падна под 5 Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 11:33 от tays

# 464
Tays аз изобщо не съм си мерила кръвната захар. Нали се чувствам добре, нали катарът тръгна надолу, апетитът ми намаля и мога да го контролирам /че преди той контролираше мен/. Нямам замайване и умора след хранене. Хич не ме интересува колко точно ми е кръвната захар, знам че ми е в норма, защото се чувствам страхотно. Все че се регулира някога, търпение му е майката.

Общи условия

Активация на акаунт