Време е за ИКЕА! - Тема 35

• 38 805
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ужас, като ви чета, се отчайвам все повече. При мен вече една седмица мина и си чакам възстановяване на сумата. Не че не съм в срок още, но се притесних много след вашите неволи. Друг е въпроса, че ще трябва да си револвирам КД, защото иначе ще ми начислят лихва, ама кой ти го бори това вече....Дано до Нова година получа обратно паричките и дано и вашите проблеми се разрешат!

# 631
  • София
Помните ли кога в Икеа имаше отстъпка под формата на ваучер за следващо пазаруване? Май декември и януари, миналата година.

Днес правихме проект на кухня, която излезе над 7хл. и ми се струва редно да направят някаква отстъпка, но явно само на мен....

# 632
  • Бургас
Юни имаше 15% ваучер за покупка на легла и матраци. Септември даваха 10% май за всичко. Ние се възползвахме и двата пъти.

# 633
Мисля, че януари пускаха ваучер за 10%.

# 634
  • Перник
За първи път поръчвам нещо голямо от Икеа-тоест-спалня-с доставка и монтаж.Доставката беше вчера,монтажа-за днес-абсолютно никой не дойде за монтажа,телефона на Ренус прекъсва след първия сигнал,от Икеа казват да си говорим с Ренус-честно казано доста съм разочарована.

# 635
  • София
За първи път поръчвам нещо голямо от Икеа-тоест-спалня-с доставка и монтаж.Доставката беше вчера,монтажа-за днес-абсолютно никой не дойде за монтажа,телефона на Ренус прекъсва след първия сигнал,от Икеа казват да си говорим с Ренус-честно казано доста съм разочарована.

За мен Икеа е магазин за хора, които сами могат да си сглобят всичко или имат майстори, които могат да го направят, такава им е и концепцията. Виновна е фирмата която ще ви го сглоби, не Икеа.

# 636
След като предоставят услуга по сглобяване, независимо те или подизпълнител, отговорността е на ИКЕА. Същото касае и транспорта.

# 637
Септември за първи път пазарувах мебели- спалня, скрин, гардероб. Мислех, че ще е трудно и че трябва монтаж от специалисти, но се наехме сами, имаше и моменти на объркване, забавяне, но се справихме, хванахме цаката, помагахме си и с клипчета, някои от тях си противоречаха...
Този мес. си взех пейка с два рафта за обувки, сглобихме сами, ноември пък бе тоалетка.
Ако не е платен все още монтажа, съветвам да се потърси клип в ютуб с наименованието на спалнята.

# 638
  • софия
Всичко, което сме купували от Икеа, сме сглобявали сами, вкл. нашата спалня. Не ни е хрумвало да искаме сглобяване. Изобщо не е сложно. В книжката е показано ясно и подробно. Пипкаво беше сглобяването на подматрачната рамка.
Бих ги ползвала само, ако сме поръчали кухня и се налагат някакви корекции.

# 639
  • Бургас
Цитат
Отбелязваме празника на Бургас със специално предложение. Само на 6 декември избери продукти на стойност над 200 лв. и те ще пристигнат при теб безплатно.

Офертата е валидна при покупка на място в ИКЕА Център за поръчки Бургас или онлайн, с доставка до Бургас и Зона 1.

Очакваме те в понеделник в Mall Galleria, ул. Янко Комитов 6, от 11:00 до 20:00 ч.

# 640
  • Перник
Платен е монтажа, въпросът е принципен-както е казала Fancy, след като Икеа застава с името си и предоставя дадена услуга, би трябвало да е коректна към потребителя, а не да бягат от отговорност.Точно заради пипкавата подматрачна рамка не исках аз да се занимавам,и затова предпочетох монтаж,но вече ще знам..

# 641
  • софия
Не разбирам как като се плаща на ИКЕА за монтаж, се препраща към фирмата за доставка? Тя ли осъществява и монтаж?
Супер некоректно и безотговорно. Бих им подпалила телефоните и мейлите.

# 642
  • Перник
Не разбирам как като се плаща на ИКЕА за монтаж, се препраща към фирмата за доставка? Тя ли осъществява и монтаж?
Супер некоректно и безотговорно. Бих им подпалила телефоните и мейлите.

Да,те правят и монтажа-Ренус България-само дето нямат никаква координация между екипите,нито пък може да се свърже човек с тях.

# 643
Така са си решили бизнес модела ИКЕА. Аз много се учудих, като видях в магазина служители на Ренус да опаковат поръчките. ИКЕА е до изкарването от склада насипно.

# 644
Няма значение кой изкарва, кой опакова и т.н. Покупката е от Хаус Маркет България, не от Ренус. Днес едно момченце по телефона отново се опита да ми пробута съвета да се обадя на Ренус, тях да питам къде ми била пратката и кога ще ми я доставят. ОК. Ей сега. Ако днес някой не ми се обади да ми каже къде са ми прословутите купи и кога ще ми бъдат доставени, директно утре ги пращам в КЗП.
Миналата година така водих много цветущи разговори с Теленор за един поръчан Айфон (защото там са извънземни драми първите 6 месеца от пускането в продажба на ново устройство и едно момиченце се опита да ми обясни да говоря с Епъл къде и защо Теленор не можел да ми достави поръчания преди 20 дни телефон. Satisfied След 5 обаждания за 2 дни и разговори с всевъзможни техни мениджъри, служители, куриери и чистачки и милиони уверения, че в момента устройства нямат, същото беше пратено точно 2ч. след жалбата в КЗП и последният разговор с тях. Абсолютна случайност.)
Такива наглеци изобщо не ги бавя, те имат директен контакт и им снасят, ако има жалба срещу тях.

Общи условия

Активация на акаунт