Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 108
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Да ние ползвахме рамер 0. Като дрежки има доста на Джордж, а някой път и на косара. Ние имаме няколко по-маркови дрежки и сега да сме честни си има разлика, но според мен няколко бройки са достатъчни. Когато съм била малка (3дете) родителите ми са ми купували доста маркови дрежки. Девет години по-късно племеницата ми ги носи и сега пак са като нови. Бих казала, че гърдеробът трябва да бъде от дрехи тип Джордж, но няколко бройки е хубаво да са скъпички. Заслужава си!

# 481
Памперси размер 0 ще ви трябват, ако детето е преждевременно родено. Поне на Памперс са до 2.5кг.
Аз май използвах един малък пакет 1 размер първите дни и после направо 2. Не се презапасявайте с малки размери.

# 482
Единствено в болницата ползвахме 1 номер на Pampers Premium Care. Минахме директно на 2-ка. Малката се роди 3.850кг и 52см. 1-цата не й беше ок, а 0 изобщо нямаше да й стане дори.

# 483
Аз съм взела на две фирми за от 2 до 5 кг, но и двете  се водят размер 1, а не 0 Thinking
2ка са от 4 кг и мисля, че бързо ще минем на него, понеже върви по-големичко бебето... Затова не се запасих и много с 1ца, към 70бр са ми общо.

Благодаря ви за отговорите момичета.. ще взема твърд матрак, но ще изчакам черния петък. Знаете ли кога ще бъде. Др въпрос вие за новоредените си бебечета памперси О ли ползвърте. Те са до 5 кг мисля.

# 484
Ох аз съм се объркала. Не сме взимали 0, а 1. Той се беше родил 3100гр, а беше и 50см, а сега доста рязко порасна и на 7 месеца е 9,5 кг и 71 см. Аз бях взела най-малкия брой от номер 1, най-малкия брой от номер2 с идеята дори да му е малка 1 да не се притеснявам, че няма да му стават. Реално така е с много неща. Примерно дрежки бях взела 0-3 т.е. 56см. Не съм се притеснявала, че ще му е голямо. Нарочно не бях взела по-малкия размер, защото ако му е малко голямо не е проблем, а ако му е малко ще е тъпо. Както разбрахте бебчо се роди 50 см и щеше да му става 51см, но все пак толкова бързо износи 56см. Изчакай да се роди и ако се роди мъничък/ка винаги можеш да помолиш роднина да отиде в магазин да вземе по-малкия размер. За изписването аз бях харесала една сладка дрешка и помолих продавачката да ни запази един размер 51 и 56. Дано да съм била полезна!

# 485
Благодаря много за отговорите. Моя грешка не 0 а 1 са памперсите до 5 кг. Зн няма да купувам много.

# 486
Момичета, включвам се със следния въпрос: взех си помпа Медела и четох, че трябва да се стерилизира само в торбичките Медела за микровълнова или във вряща вода. Знаете ли защо е така? Чудя се защо не бих могла да ползвам стерилизатора за шишета за микровълнова? Благодаря предварително.

# 487
Ползвам Медела с второ дете, от теб чувам за тая торбичка, само в стерилизатора за шишета (най-обикновен за микровълнова) съм я слагала и не съм имала проблеми.

# 488
Момичета, включвам се със следния въпрос: взех си помпа Медела и четох, че трябва да се стерилизира само в торбичките Медела за микровълнова или във вряща вода. Знаете ли защо е така? Чудя се защо не бих могла да ползвам стерилизатора за шишета за микровълнова? Благодаря предварително.
Просто маркетинг Simple Smile

# 489
Идвам да похваля нещата на Бейбилов. Вчера бях в ДМ и купих козметика за бебето. Първоначално мислех да взема директно скъп лосион на Ларош Липикар, но като видях състава на бейбилов-ските, определено бях очарована от качеството. Консистенцията им също е много приятна, за цената пък да не говорим. Става дума за Ултрасенситив серията без парфюм.
От нея взех: измиващото ,,от глава до пети", лосиона за тяло.
От серията ,,сенситив" на бейбилов, т.е. ароматизирана, взех пяната за спокоен сън с лавандула. Тя е с чисто лавандулово масло в нея и наистина мирише уникално, успокояващо, малко силно, но ми хареса.
Крем против подсичане: Bübchen.
Единствено олио за тяло мисля да взема някое с аромат, за да му е приятно и на бебето от време на време като го ползвам. Насочих се към това на Хипп (също много изчистено като състав), но още не съм взела. Може да взема и бейбиловско с аромат (ако намеря, вчера нямаше налично).

Сравнявах съставите на марки като Пенатен, Нивея, Хипп, Бейбилов, Бюбхен и тези най-много ме убедиха.

Скоро ще получавам пратка от България. Мислите ли, че има български продукт (примерно крем Здраве? или нещо друго против подсичане), който си заслужава непременно да се пробва?

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 15:28 от snowwhite12

# 490
Snowwhite12, за подсичане не знам, защото моята дъщеря се е зачервявала броени пъти, но когато започнаха да я мъчат зъбите и да й текат лигите, около устата й избиха едни ситни пъпчици. Мазах с какви ли не скъпи кремове и накрая приятелка ми каза да взема крем здраве бебе. След 2 мазания обрива изчезна. Няколко пъти така й се появяваха и мажех само с този крем.

# 491
  • София
Маса неща взех на ДМ-ската марка. Последно купих светлоотразители за количката и комплектче за грижа за зъбите. Ами нямам забележка за нито едно нещо, което съм купувала тяхно. Като се има предвид, че нито са най-евтината, нито най-скъпата марка, но определено са бюджетни и качествени.

# 492
Идвам да похваля нещата на Бейбилов. Вчера бях в ДМ и купих козметика за бебето. Първоначално мислех да взема директно скъп лосион на Ларош Липикар, но като видях състава на бейбилов-ските, определено бях очарована от качеството. Консистенцията им също е много приятна, за цената пък да не говорим. Става дума за Ултрасенситив серията без парфюм.
От нея взех: измиващото ,,от глава до пети", лосиона за тяло.
От серията ,,сенситив" на бейбилов, т.е. ароматизирана, взех пяната за спокоен сън с лавандула. Тя е с чисто лавандулово масло в нея и наистина мирише уникално, успокояващо, малко силно, но ми хареса.
Крем против подсичане: Bübchen.
Единствено олио за тяло мисля да взема някое с аромат, за да му е приятно и на бебето от време на време като го ползвам. Насочих се към това на Хипп (също много изчистено като състав), но още не съм взела. Може да взема и бейбиловско с аромат (ако намеря, вчера нямаше налично).

Сравнявах съставите на марки като Пенатен, Нивея, Хипп, Бейбилов, Бюбхен и тези най-много ме убедиха.

Скоро ще получавам пратка от България. Мислите ли, че има български продукт (примерно крем Здраве? или нещо друго против подсичане), който си заслужава непременно да се пробва?
Аз също взех крем за баня на Babylove ултра сенситив,мисля да пробвам и крема против подсичане от същата серия,олио взех от серията  "сенситив" с лайка и слънчогледово масло...Да видим дали ще потръгнат нещата с тях...Някой ползвал ли ги е?

# 493
ДМ-ските неща са много добри. И бебешките и тези за възрастни. Примерно има един супер хубав сапун с лавандула на alverde и малкия също го мием с него, качествен и хубав!

# 494
Здравейте момичета, да ви попитам някой ползвал ли е нещата на Wooden Spoon. Български са, изчистени уж, но аз не съм имала допир с тях все още. Ако някой ги е използвал, моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт