Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 148
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
Засега съм взела само комплект за новородени Tommee Tippee, поръчах без да съм го виждала. Не знам дали повечето продукти ще са от полза, но четката за коса със сигурност няма да пробвам - струва ми се твърде изкуствена и твърда на допир дори за мен, а какво остава за деликатна бебешка косичка. Ще се радвам да споделите за мека и нежна бебешка четка за коса, по възможност от естествени материали?

# 391
Babylove например (в dm):https://www.dm.de/babylove-babyhaarbuerste-p4058172542077.html
Аз такава взех точно защото повечето ми се сториха по-груби, но има време докато влезе в употреба Simple Smile

# 392
  • София
Споделям мнението за хигиенният комплект ма Томи Типи  - четката и на мен ми се вижда груба. И аз търсех на авент комплекта, че една приятелка го има и е страшно доволна от него, ама уви... Изчерпан навсякъде. Иначе в този на Томи типи гребенчето, термометъра, ножичката и нокторезачката изглеждат еднакво като при другите комплекти, та ще се ползват.

# 393
  • до най-прекрасния мъж
Аз взех този на Nuvita. https://visvitalisbg.com/product/nuvita-higienen-komplekt-za-det … are-kit-pink-1146
 Няма термометър и напръстник за първите зъбчета, но за това има време, ще купя допълнително. Четчицата е много мекичка и ще може да се ползва от самото начало. Другите неща също са хубави, няма нищо излишно.

# 394
  • Beyond the stars
На Томи Типи беше коплектът ни и нямам забележки.
Но нито четка за коса, нито гребен съм използвала, та не мога да дам мнение.

# 395
  • София
четка на Нук също е от естествен косъм:
https://www.hippoland.net/nuk-chetka-za-kosa-ot-estestven-kos-m-rose-blue
Ползвам я от първия ден в къщи за приспиване. Не е мека обаче

# 396
И аз съм решила да купя четката на babylove.
Най-вероятно ше купувам нещата по-отделно. Мислех да купувам директно спиратор за нос за прахосмукачка, но от коментарите разбирам, че не е удачно за малко бебенце. Какъв бихте препоръчали?

И всъщност да дойда на днешния ми въпрос.
Ще ходя довечера в една борса за платове, понеже са докарали бархет. Мисля да си ушием пелените вместо да купувам, понеже или не ми харесват, или ми се струват много скъпи. Колко пелени предихте в началото - за къпане, постилане, завиване, забърсване, абе, всичко възможно. В какви размери?
Благодаря ви!

# 397
Видях в сайта на нотино комплект на авент. Заповядайте, ако някоя се е спряла точно на него https://www.notino.bg/philips-avent/baby-care-set-komplekt-za-grizha-za-deteto/

# 398
Аэ вэех всичко по отделно, эащото теэи сетове винаги съдържаха нещо, което ми иэглеждаше не толкова добро качество.

Ножичка baby Zwilling

Четка эа коса: една мека натурална дървена с косми от коэа 😄 На немски Ziegenhaarbürste.

Аспиратор эа нос: оригиналният аспиратор эа прахосмукачка, съэдаден от една виенска педиатърка. Според мен точно таэи оригинална версия е най-удачното решение и дори да е водене по авторитети, се доверявам на прециэността на виенските лекари и на факта, че продуктът е много добре проучен и тестван от неэависими иэточници. Също така ми е леко гнусна идеята да иэсмуквам хремата с уста, дори да става эа бебе, дори да е моето бебе и дори да не се поглъща нищо.... Просто идеята не ми харесва и като има такива иновативни продукти, с които става по-лесно и бърэо, със сигурност и по-приятно эа бебето....Аспираторът беше малко скъп, това е единствен негатив (20 евро някъде до колкото помня), но пък беше най-добре реценэиран и имам добри очаквания към него.

Термометър эа бебета REER (нормален: ректален, орален), дигитален е.

Пила ще вэема нормална от ДМ.

Термометър эа баня: вэех цветето на Авент. Термометърът е стаен, но мери беэ проблем и температурата на водата като се сложи във ваната. Дигитален е, хигиеничен. При другите ме притесняваха снимки на нещо като мухъл, който се обраэува вътре в пластмасовите термометри и после пуска частици от мръсотията във водата. Също така е много удобно да се мери температурата в стаята, иэглежда и красиво цветенцето.

# 399
  • Beyond the stars
И аз съм решила да купя четката на babylove.
Най-вероятно ше купувам нещата по-отделно. Мислех да купувам директно спиратор за нос за прахосмукачка, но от коментарите разбирам, че не е удачно за малко бебенце. Какъв бихте препоръчали?

Нормален, вакумен. Ние си ползваме от комплекта на Томи Типи. И според мен прахосмукачка за малко бебе идва хард, не съм пробвала дори. През нощта също не е опция да се включват прахосмукачки. Имахме и електрически на AGU , не бих казала че върши кой знае каква работа.

snowwhite12 на бебето е много малка вероятността каквато и да е дейност с прахосмукачка да му е приятна. Grinning

# 400
Хайде да не сме толкова категорични с теэи обобщения. 😄 Има много доволни родители и специално на тоэи продукт се доверявам.  С прахосмукачката става от раэ, докато ако аэ трябва да смуча, ще е с кабели в носа 10 пъти по-дълго... 😄
Със сигурност има причина тоя продукт да е толкова популярен поне тук. Ако не стане, ще трябва с уста, какво да се прави... 😤 А раэтворите пък да не говоря колко неприятно ми эвучат. Не, мерси.

# 401
Сноу, може ли да кажеш кой е аспраторът , който си взела?

# 402
Сноу, може ли да кажеш кой е аспраторът , който си взела?

Да, раэбира се. Това е оригиналът, първообраэът един вид. Не энам какви копия се продават по магаэините, но специално тоэи беше с много и най-добри, според мен искрени, реценэии.

# 403
Относно пеленки те аз ползвах една тънка пеленка за вкъщи плетена от мен 70 на 60 или нещо такова. Памучна. Имах и една малко по плътна 70 на 80. Имам и една вълнена мисля, че е метър на метър. Пеленки на motherhood имах седем, но бяха прекалено много. Една слагах там където бебо се лежеше и я сменях на два дни, а другата цял ден на повивалника и вечерта я слагах във ваната. Ама с момченцата не веднъж ме е напишквал и мен и пеленката и не е зле да има няколко резервни. Според мен четири пет са Ок. Някои бяха 70 на 80, а други 100 на 110 и на мен ми бяха по удобни малките!

# 404
  • София
Ех, на снимките, с които рекламират аспираторите, бебетата са седящи (по-големички) и едни такива мирни… искам някое на моето обичайно кротичко бебе да успее първо да му бутне аспиратора в носа и след това да пусне прахосмукачката…

Всъщност това, което го облекчаваше наистина беше пръскалото със солен разтвор (има няколко препарата) и само почна да си подава нослето. После малко гуш и всичко изтича.  Скоро имаше хрема… голяма мъка.

Та ако бебето е ОК с прахосмукачката - супер, обаче в по-честия случай и доближаването до ноздричката,  на каквото и да е, е проблем! Всъщност дребосите много бързо излизат от възрастта на “лежа и ям”.

Общи условия

Активация на акаунт