Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 134
  • 773
  •   1
Отговори
# 435
Sunny Sonny, нямам наблюдения по въпроса ти, но ако е трансформиращо легло тип люлка да споделя едно наум - близка приятелка са с такова от Аброр и вече три пъти им се разваля този механизъм, купуват и сменят някакви елементи, а бебенцето още няма 9 месеца. От Аброр е купувано директно. Може пък да са уцелили такъв продукт и другите да са добре.

# 436
  • Beyond the stars
Здравейте!
Имате ли в впечатления от магазин Касида?
Харесах бебешко дървено легло на  Аброр, което в сайта на Касида е на по-ниска цена, спрямо цената в официалния сайт на Аброр, което малко ме озадачи.

Нашето е купувано от Айко и беше на доста по-ниска цена в тяхна промоция.
Много съм доволна от качеството, не е транформиращо, не е мръднало трета година.

# 437
Аз също съм с на Арбор легло и скрин (купувани от Айко), не е трансформиращо се леглото. Супер разочарование откъм качество според мен. Скрина ми дойде с олюпена горна част, ок случва се, а леглото на мен ми изглежда като легло за 2.50 от битака....За жалост се подведох по външния вид, когато ги взимах и двете.

# 438
Дами, кой размер облекло ще купувате за изписването? 50 или 56? Не мога да реша.

# 439
Дами, кой размер облекло ще купувате за изписването? 50 или 56? Не мога да реша.
Това е много относително.
Аз бях взела 0-3м, тоест 56, но очаквах голямо бебе.
Роди се 3.850кг и 52см 18 дни преди термин. Беше й точно. Ако беше си изчакала термина не знам, дали щеше да й стане 🤣

# 440
  • София
Нашите дрехи за изписване мъжа ми ги купи след раждането. Момчето ни се роди 4 кг и 54 см и беше много смешен в дрешките, с които го обличаха на фона на останалите бебоци. Бая опънати му седяха. 56 му беше идеално

# 441
  • София
И на мен ми казаха, че бебето върви едричко и мисля да купя 56см. и 1-2 по 50см за всеки случай. Разбира се след изписването ако му висят 56-ците, мога да му взема още малки.

# 442
56 или 50/56 междинен размер. Но аз и няма да купувам специални дрехи за изписването (разни костюмчета и пр..), ами ще избера от наличните за всеки ден, които съм взела.

Като сме на тема дрехи: какво мислите за рокличките? В момента съм поръчала толкова много момичешки сладки дрешки, от които и доста плетени или памучни роклички. Гледах да са гладки, без копчета или разни финтифлюшки отзад, за да не убиват на бебето, когато е легнало. Също да няма груби шевове. Струват ми се супер удобни-боди, рокличка, панталонки или легингс и сме готови. После сменянето на памперса също не е проблем с рокля. Та има ли нещо, което пропускам или някаква причина такъв тип дрехи да са само за снимка?

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 15:57 от snowwhite12

# 443
  • Германия
Рокличките са за фасон при бебетата. Зимата така или иначе не бих наблягала на тях. Вече към годинката и от там нататък съм твърдо ЗА роклите.
Като цяло практични за мен бяха роклите с пришито боди, че не се вдига и набира много.

# 444
Слагала съм боди-рокля понякога + чорапогащник. Купувах много рокли (нормални, а не тип боди), но ги слагах за фотосесии. В ежедневието не ми бяха ок.
Като проходи вече нещата се промениха.

# 445
Моето за изписване е 50тка, но ми се струва доста голяма спрямо други 50 размер, които имам. Аз също не съм взимали специално комплект за изписване, ами си сглобих един и съм много доволна, много хубав се получи. Тези по магазините едно, че ни ме харесват много, а другото е, че са неосновано скъпи.

Аз се чудя само едно, може ли бебето да си го изпишем с космонавт вместо с одеяло, струва ми се по-удобно и топло за януарско бебе. А пък всички бебета, които някога съм виждала да се изписват са с одеяла, нещо задължително ли е..?

# 446
Разбира се, че не е задължително. Обаче космонавта трябва да го облечете, после в колата да го съблечете, после от колата до вкъщи пак да го облечете. Не е толкова практично.

# 447
Аз също няма да купувам специален комплект, просто съм си набелязала нещо и съм си го кръстила "за изписването" в главата. Май ще взема 56.
Свекърва ми плете одеялце за изписването, понеже я помолих. Иначе не виждам защо да е задължително - ако предпочитате космонават, защо не?

# 448
Мисля, че този който имам ще е удобен. Той е като чувалче в долната част, а горе си е с ръкави, дори има и дупка, през която може да се закопчае колана на кошчето за колата, но не ми се струва, че тази му функция ще става за толкова малко бебе, но пък е идейно.
Разбира се, че не е задължително. Обаче космонавта трябва да го облечете, после в колата да го съблечете, после от колата до вкъщи пак да го облечете. Не е толкова практично.

# 449
А колата няма ли да се отоплява Януари месец?
С чувал ще го прегреете. Освен това в кошче за кола не се препоръчва ползване на якета и космонавти, защото се компрометира безопасността.
Вие си преценете, аз само споменавам неща, за които може би не сте помислили.
Според мен при всички положения, от гледна точка на безопасност при возене и опасност от прегряване, ще трябва да го сваляте.

Общи условия

Активация на акаунт