Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Октомври 2021 (Тема 15)

• 68 866
  • 666
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря! Пробвах ги на къса разходка, не чувствах изморени краката си, въпреки, че са тежички. Мен ме грабна изчистения им вид и мисля, че стоят добре както с дънки/панталон, така и с рокля.

# 526
  • София
Аз признавам, че мнението във форума много ми влияе, за комбинациите, които съм пускала и са били масово оплювани - даже не съм обличала повече, дори самата аз да се харесвам с тях. Може би и за това вече не пускам снимки, накрая ще ме оставите без дрехи за носене с кеф.
Капсула гардероб, като гледам по клипчетата не е с по 5-7 бройки, ами с по 2, макс 3, но даже не се сещам да съм виждала с по 3 чифта дънки, примерно. Може би блузи и пуловери са по 3-4 макс. Много ми харесва идеята, но не мога да го постигна. Имам дрехи от всякакви стилове, от пълен гръндж до официални облекла, само офис нямам. Връхните ми дрехи са от кожени и дънкови якета, през шарени сака, до строги палта, да не споменавам шушляковите и суичер, който ползвам, ходейки до фитнеса.

# 527
Не, прави сте! Този урок съм си го научила с много болка, мазоли и кървави следи по софийския паваж - не купувам твърда и/или неудобна обувка, колкото и да ми харесва и колкото и да мрънкам!

А този стил вдъхновява ли ви? Последно питам и спирам да задръствам темата!

Много любими!

# 528
  • Ispania
Аз признавам, че мнението във форума много ми влияе, за комбинациите, които съм пускала и са били масово оплювани - даже не съм обличала повече, дори самата аз да се харесвам с тях. Може би и за това вече не пускам снимки, накрая ще ме оставите без дрехи за носене с кеф.
Капсула гардероб, като гледам по клипчетата не е с по 5-7 бройки, ами с по 2, макс 3, но даже не се сещам да съм виждала с по 3 чифта дънки, примерно. Може би блузи и пуловери са по 3-4 макс. Много ми харесва идеята, но не мога да го постигна. Имам дрехи от всякакви стилове, от пълен гръндж до официални облекла, само офис нямам. Връхните ми дрехи са от кожени и дънкови якета, през шарени сака, до строги палта, да не споменавам шушляковите и суичер, който ползвам, ходейки до фитнеса.
Как ще ти влияе мнението на напълно непознати хора !!???😅
Обличай това което ти харесва, не това което на другите им харесва.
На мен пък голям процент от това което виждам по форуми (като цяло) изобщо не мога да го определя като “нормално облекло” за дама. Никакъв стил , елегантност, дори до пошлост стига понякога , така че не мога да си представя да се облека по подобен начин, и пак си се обличам както искам🤣🤣, но просто си замълчавам пред това което не ми харесва. Това което ми харесва- казвам си.
Следвай това което ти харесва на теб, чуждо мнение не плащаш, ти се гледаш в огледалото, другите просто скучаят и запълват времето си критикувайки.

# 529
  • София
На тероия е така, но подсъзнателно се стига дотам.

# 530
Много обичам да правя комплименти! Дори на улицата, дори на абсолютно непознати хора! Колежките ми казват, че когато не мога да си изсмуча от пръстите нищо мило правя комплимент за парфюма Grinning

Майтапът настрана, но позитивният коментар и отношение е голяма сила и мотиватор, освен че винаги кара хората да се усмихнат! Разбира се, че има ситуации в които не само че е трудно да се направи комплимент, но ти иде да се хванеш за главата и да питаш любима приятелка или колежка кой и е счупил огледалото. В такава ситуация изхъмквам нещо неопределено, което може да се изтълкува като одобрително при добро въображение и продължавам с комплимент за нещо друго, което според мен би било по-сполучливо в случая... "Хъммм, нова пола? Я се завърти, моля! Не е зле... никак не е зле, но аз лично ужасно харесвам една друга твоя пола, сещаш ли се - онази с прехлупването, дето като дойде с нея в офиса колегата щеше да си счупи врата да те зяпа "незабележимо". 3 дни го кодоших по въпроса, но истината е, че и аз няколко пъти се обърнах след теб, супер беше! Ако решиш да се отървеш от нея аз съм първа на опашката!"

PS Та да, когато е конструктивна и позитивна критиката си е полезна според мен.

# 531
Нямам време за такива акробатики и да се чудя кск да излъжа някой, че изглежда прилично. В реалния живот просто подминавам когато видя някой облечен зле, но е имало моменти когато съм се чувствала неудобно заради дрехите на някоя приятелка.
Правя комплименти, когато нещо ми харесва, но не се оливам. Имам приятелка полякиня, която се облича много добре, но винаги си купува малки дрехи с тенденцията да отслабне и така съм се сдобивала с чудесни дрехи Joy.

# 532
Не правя многословни комплименти и не обичам да ми правят такива, чак се изнервям.

# 533
Стрино, няма лошо в комплиментите, когато са с мярка и не се оливат/ш. Фалшивите комплименти и такива направени от куртоазия са явни.

# 534
Не правя многословни комплименти и не обичам да ми правят такива, чак се изнервям.
Не винаги съм многословна, понякога минавам и с една дума или одобрително кимване, но ще си оставя бележка да не ти правя комплименти Wink

Не лъжа, Савова, не лъжа, просто вместо да се фокусирам на негативното и да рискувам причиня негативна реакция в човека намирам начин да го спинна позитивно и да и дам конструктивно предложение - стига достатъчно да ме е грижа за конкретния човек, разбира се! Иначе просто тактично си замълчавам.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 18:46 от Agent Provocateur

# 535
  • София
Аз си имам лична циганка за комплименти.😚 В смисъл, чистачката на офиса.

# 536
Стрино, няма лошо в комплиментите, когато са с мярка и не се оливат/ш. Фалшивите комплименти и такива направени от куртоазия са явни.
Именно! Мисля че е достатъчно да кажа " Тази рокля ти стои страхотно! ", какво повече да разтягам локуми? Повече от това мен много ме напряга, защото започвам да го възприемам като лицемерно. Имах една такава колежка и ми беше супер неприятно като се засечем и започне " Ауууу, ама колко си елегантна! Ама гледай, гледай какви крака и как ти стои само тази рокля, ама то цвят, то съчетание на цветове, на материи, аксесоари.И обувките нови май и те много красиви. Браво, браво, направо съм възхитена! ". Може и аз нещо да не съм наред, но това ми е толкова пресилено, та чак нагарча. Особено за човек, който рядко съчетава повече от два цвята и те ще са в безопасната зона на нещо от рода на черно и бяло, да не говорим, че големите аксесоари обикновено  са някакви супер семпли обеци. Чак такива прехласвания са излишни.

# 537
И аз мисля, че повече от “О, нова рокля” става лицемерно. А и самата аз не съм по комплиментите за дрехи. Нещо силно трябва да ме впечатли и да го похваля, но не пред 100 човека.
Виж някой вече пита ли …

# 538
  • София
Аз съм импулзивна. Ако харесам нещо, задължително го казвам. Ако не, мълча си.

# 539
С комплиментите винаги ми е сложно. Днес хората са така мнителни, че често се чудят комплимент ли е или не. Много често ми се случва да видя нещо хубаво върху някой непознат и първосигналната ми реакция е да направя комплимент но се въздържам. Струва ми се, че малко хора биха се зарадвали искрено, повечето ще го сметнат за странно. Също ми се случва да кажа на колежка, че нещо ново много ми харесва и тя да си измърмори нещо Thinking
Ама аз съм си и впечатлителна по принцип до степен да забелязвам и отчитам като постижение мъж да мирише на чисто и дрехите му да са видимо чисти и изпрани.

Общи условия

Активация на акаунт