Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 637
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Моите не играят на телефоните и не ги пипат. Не им се разрешава, а и те не питат, защото никога не сме ги давали да играят на тях и предполагам, че не им хрумва Laughing
Давала съм да гледат видео в youtube, но доста отдавна, с малкото понякога гледаме клипчета в инстаграм, той обича песни и танци.
Първокласникът играе понякога на моя лаптоп шах. Зимата 2019/2020 баща му беше сложил minecraft пак на моя лаптоп и детето играеше всяка събота, но започна да се разстройва при спиране и му го спряхме, от тогава не е играл. Сега баща му му е обещал, че ще се пробва да направи някакъв сървър или нещо подобно, за да играяр заедно.
Друг достъп до такова нещо няма. Към ТВ е вързан компютър и директно сваляме филми и гледат, това май им е най-голямата радост Laughing   Обикновено в петък вечер или в неделя.
Доста е напрегнат моя, стегнат...не обича да рисува, да танцува... Затова ме притеснява да му дам таблет или телефон, искам все някъде да изкарва чувствата, да твори нещо, да се движи. Та засега доста си играе с легото, измисля си битки със пластмасови войници на баща му, прави бази, къщи. Ако им пусна тв се разпльокват на дивана и се успиват, направо не мога да ги гледам така разплути Smile

# 526
  • Върху лъчите на Слънцето.
Дези, това, което споделящ, е чудесно! 😘

# 527
4D били не 3д 😂 пускам линк

https://www.smartkidz.bg/produkti

Виждат се със телефона, мнооооого са готони.

Редактирам. Виждам, че от този сайт се поръчват отделно тези карти... Ако някой се интересува ще дам точния сайт от който са поръчани нашите и са комплект - роботи, динозаври и планети.

Относно телефона, моя първолак има телефон без карта от 2 години. Учудващо още работи и е здрав. При нас не дават с телефон на училище, затова все още си стои без карта. Не давам да излиза със него дори при съседчето.
Впечатлена съм! Моля за повече информация!

# 528
Благодаря Ви за инфото, момичета, особено на Mama Ru 🌼. Ориентирах се.

# 529
Дези, абсолютно това са моите размисли и страсти по темата. Като зомбита стават пред всякакъв вид устройства и не, не искам да си печеля някоя и друга свободна минута за сметка на това. И без това не им стига времето вкъщи. Зимата се прибират рано - към 18:00 са вече у дома, следва леко похапване, свободна игра, четене на книжки, разговори, после вечеря, къпане, и в 21:00 гледам да са в леглата. С две деца всичко се случва много по-бавно. Когато някой от тях е при баба си, имаме значително повече време на разположение, и позволяваме да играе на шах на компютъра.

# 530
Mamanasi, дай другия сайт, моля 💐
Моите са почти перманентно наказани по отношение на джаджите (могат да гледат само Уча се в такива случаи 😂)
Иначе ми е мъчно за малчо, понеже иска да си пуска детски песнички и да пее/танцува, но пък кака му полудява от врявата 🥴 Няма угодия с две деца ✌️
Позволяваме около час на ден телефон/таблет, а допреди март 2020 нямахме Интернет у дома умишлено.

# 531
Честита Коледа на всички! Да сте много здрави, щастливи и благословени!

Първокласниците имаха тържество последния ден - стихчета,, лакомства и размяна на подаръци. Забавлявали са се.
Предния ден имаха организиран благотворителен базар, сумата от който ще отиде за болно дете. Всички бяха много ангажирани и отдадени на каузата.
Моята все още се лъже за дядо Коледа, но и тази година решихме да не ѝ разваля е илюзията.
Сега почивка и да събира сили за училище. Поне няколко дни няма д я зкачам да учи, че и аз имам нужда от почивка.

# 532
  • Пловдив
Честита Коледа и от мен!
Моята обясни на малкия си брат, че дядо Коледа не съществува. Той продължи да казва, че дядо Коледа му КУПИЛ подаръка.

Котката робот се оказа не тази от рекламата, но пак и хареса. Баба им пак изпрати играчки със звук и за тримата и от сутринта надуваме главите на съседите и се карат кой на кого пречи да си слуша играчката. Но от опит знаем, че звукът на играчките бързо се разваля. Wink

Празненство имаха и при нас, в класната стая, също с лакомства и размяна на подаръци, било е "супер".

Украсяваха стаята преди това. Моята отказала да оцветява украсата, не знам какво я е прихванало. Казах и, че когато всички вършат обща работа, не трябва някои да се скатават. Wink Тя помрънка: "значи е задължително?" - понеже уж не е, но май на практика точно така излиза, зорноволно. Grinning Но макар и неохотно, се е включила на другия ден.

На детски рожден ден завчера майките се възмущаваха, задето дочули, че уж в класа на моята учителката била издала на децата, че няма дядо Коледа, а мама и татко купуват подаръците. Но от този клас всъщност са само моята и още едно момче. За момчето не разбрах, но моята твърди, че не им е казвала такова нещо госпожата - тя си го знаела отпреди. Grinning И на мен не ми се вярва да го е казала.
Също на този РД научих за пореден път как всички деца са искали да бъдат записани в определен клас в училището (не нашия) заради класната. Имало и разочаровани, че не са "приети" при тази учителка. И ние искахме в този клас (и не ни "приеха"), но заради друго дете, не заради доброто обучение. Една от майките на децата от този клас явно е взела нещата на сериозно отрано, защото и в детската градина синът и не бил в кварталната, а в друга, в съвсем друг квартал, специално одобрена от нея. Такова нещо аз нямаше да си причиня (че ми е малко развозването на големия), а мъжът ми направо щеше да ме замери с нещо, ако случайно му го бях предложила. Grinning Още от детската градина, най-късно първи клас, се поставят основите на доброто образование - а ние дремем. Wink

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 16:29 от Магдена

# 533
Честита Коледа! Ние пък на редовното тестване в понеделник се оказахме с ковид в класа. Аз още във вторник се изнесох с бебето от вкъщи.
В четвъртък първокласника се събуди със сопол и температура и след тест се оказа положителен.  Общо взето празниците се отмениха за нашето семейство. Явно ще изкара и първата седмица след ваканцията в карантина.

# 534
  • Sofia
Привет! Честита Коледа на всички, желая ви здраве и успех на първолаците в предизвикателството училище!
Вкъщи сме под обсадата на варицелата - първо малкият ми син, после баща му и сега прволакът. Добре че е ваксиниран и реално симптомите са доста притъпени. Явно желанието ми да се наспя няма да се случи 🤣 За ученето, което бях планирала нищо не мога да кажа още…

# 535
Честита Коледа ! Желая ви спокойствие и късмет !Аз моят първолак от днес го " подпуках" с четене и писане  Trollface  Е,да не се губи нишката ,ами  трудно чете ,не прави интонацията в началото и края на изречението .Грозно пише .Абе не съм доволна .Все му говоря ,напътствам ами той си знае неговото Angry

# 536
  • Пловдив
Леко да минава за който е болен!
И моите кашлят, но надали е ковид. Цяла зима се мотаят наоколо разни вируси, както си е нормално за зима. И аз от месец и половина ту кашлям, ту се оправям, обаче нямам и едно ковид-антитяло. Wink

Щерката, както не и се четеше, прочете сама (от скука Wink) две малки книжки за барбароните, които и купих. Едната не и харесала, защото в нея една част от барбароните перат и простират, а другите си почиват и не е честно. Wink Другата обаче и харесала. Дано тръгне самостоятелното четене - желанието, не умението.

# 537
За много години!
Много здраве на всички и ученолюбива деца!

Много малка ваканция, а от празниците не се и усети особено. Класната не беше дала конкретна домашна, само препоръча да четат и да препишат някой текст или да се направи диктовка. Казвам на моята: "г-жа Николова каза да препишеш 2 текста."
И тя веднага със съмнение: "къде пише 2 текста да се препишат?"
Че и тръгва да ми отваря телефона да чете вайбър на класа. Но не ѝ позволих. Казах: това е за родителите.

Иначе първите дни след новата година са спокойни. Дано всички да са здрави и да си ходят на училище.

# 538
  • Пловдив
За много години и на теб!
Моята се скъса да повтаря, че и е скучно през ваканцията и не иска повече. Дълга и се видя.

# 539
Нашите имаха доста домашна - 8 текста за диктовка, още толкова за четене, текст "четене с разбиране" с въпроси след него, малка книжка със занимателни задачи, и 2-3 странички от сборника по математика.

Общи условия

Активация на акаунт