Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 640
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Моят сладкиш написа на Дядо Коледа , че иска дрон с камера..........моля, помагайте, ако сте виждали някъде на по-сносна цена. Важно е да е с камера :Д ще се купува, няма как. Едно, че заслужава, много е старателен в училище и друго, че без излишни сцени ме разбра за Плейстейшъна....ще отлагам максимално преди да се обзаведем с тази игра Sad

# 511
Дрон с камера и управление и чрез телефона и моят син иска .Ще се поразтърся и аз за такъв,но от Джъмбо -не.

# 512
В Техномаркет има дронове. И ние сме на тази тематика, но трябва да се разучи от характеристики. Да не стане хем да са дадени 150-200лв, хем да е боклук. Иначе знам, че и специализирани магазини за дронове има. Ще отида, за да дадат насока.

Дрон с камера и управление и чрез телефона и моят син иска .Ще се поразтърся и аз за такъв,но от Джъмбо -не.

# 513
У дома се играе с играчки много... Каката (7 клас), прави прически и шие дрехи, постоянно измисля игри с дребни играчки/фигурки и не мога нищо да изхвърля 😀
Понеже много майстори всякакви щуротии увлича и малчо, но той не се справя с топлия силикон - постоянно пищи, че се е парнал 🤕 Сега ще получат някакъв уред за гравиране и пирограф... Още трудови злополуки ще има 🥴
Ако каката спре да играе на малчо ще му трябва само таблет с нет и след време Плей стейшън🤮 За туй продължавам да поддържам какиното вдетиняване, ако че не можем да се разминем от играчки и Лего из цялата къща.
Иначе имало състезание по четене при първолака... Научил текста и декламира..., ама с една грешка 🤣

# 514
Моя първолак беше рожденник в началото на декември. Тогава получи лего, мърч на Анди студио, настолни игри, Фотоапарат играчка, но наистина снима, много топли боти и топло елече.

За Коледа ще получи тротинетка, кола с дистанционно управление и едни 3 Д карти на планетите и разни динозаври 😀

# 515
mamanasi, Какви са тези 3Д карти?

# 516
Моята първокласничка първо си пожела лък със стрели и мишена. Наскоро обаче гледала реклама на комсед с едно роботче робо ъп. Та и него й взехме. Нетипични неща за момиче, ама...

# 517
Здравейте, моята ще е 1- ви клас следващата есен, но отсега проучвам. Иска да и купя телефон за първи клас, но не-Myki, а истински тел. Вашите мъници имат ли и ако може да ме насочите към телефон, подходящ за дете и как осъществявате родителския контрол, че не ми е ясно как ще я ограничавам да не играе на игри с него и да не се рови безразборно в Интернет.

# 518
Първокласникът ми има телефон откакто стана на 4г и 9м (за Коледа). Първият беше стара Нокия Лумия с уиндоуз, след това вече с андроид. Винаги съм го регистрирала с име и истинската възраст. Гугъл автоматично при регистрация на дете инсталира на родителския телефон и детския приложението фемили линк. От там ютуб е премахнат, включени са филтри и родителят може да настройва за ограничение във времето на ползване както на устройството, така може да има ограничение и всяка игра или приложение. Също така родителят задава дали игрите, които детето тегли и сайтовете, където влиза да искат родителско одобрение или не. Препоръчвам първото. Заявката за одобрение може да е ръчно - въвежда се паролата на родителя в устройството на детето или дистанционно - родителят получава смс със запитване да се разреши ли на детето теглене или достъп. Също така може да се зададе режим, при който телефонът от 21 до 7 е изключен и само родителят може да го пусне или даде допълнително време. Ще виждате и къде се намира детето на карта с точен адрес (до няколко метра буквално) Контролът е до 16-годишна възраст според законодателството на България.
От опита ми с две деца - да е здрав (да издържа на изтърване), да има достатъчно памет за игрите и снимките и да има хубава батерия, поне 4000, за да издържа цял ден. Също така, ако купувате от А1 имат опция застраховка, но само при сключване на договора. За другите оператори нямам опит, но може да попитате. Оказа се полезно. Бяха ни пробутали телефон Алкател, който се оказа крайно неподходящ за дете и с несменяем дисплей. Благодарение на застраховката на два пъти смениха с ново устройство счупеният телефон.

# 519
  • Върху лъчите на Слънцето.
Някои учители не разрешават толкова малки деца да имат телефони, още повече с тъчскрийн. По принцип на ученици не е разрешено да ги ползват в училище. Може би е добре да помислите за друг подарък

# 520
  • София
Да, при нас също не е разрешено. Но моят казва, че има деца с часовници и телефони, предполагам, че не им се позволява да ги вадят.
Аз писах нагоре, че сега ще получи MyKi, но ще ни върши работа по-скоро напролет.
Сега мисля да сложа да може да звъни само на мен и баща си и ясно да го инструктирам, че ако ще го носи, да звъни само в спешен случай по време на междучасието. Вкъщи ще му отключвам да звънка на братовчед си, баби и дядовци. През някакво приложение се управлява, още не съм го активирала и ще видя как точно ще си изпълня намеренията 🤣
Телефон и да искам, няма как да му подаря, защото баща му е твърдо против. Предполагам, че поне до 4 клас ще е така и дано се справя само с часовник.
Те вкъщи нямат достъп до телефоните ни, имаме и няколко, които просто си стоят, но баща им ги е прибрал или ги връзва с някакви джаджи и си ги ползва.

# 521
Нямат и не виждам нужда да имат. Евентуално когато започна да го пускам сам навън, тогава може да допусна. В момента виждам единствено негативи на идеята да има собствен телефон / майки.

# 522
При нас е позволено с телефон на училище уж…при влизане в класната стая телефона се дава на учителката и се връща, когато си тръгва детето, само при нужда са дава. Не ходи с телефон. Ползваме Фемили линк и сме доволни, мамару добре е описала. При нас няма категорични забрани, просто вече сам се е научил кое, как, кога, за какво и по колко се ползва. Цензура имат само филмите и игрите, книгите и музиката - не.

# 523
4D били не 3д 😂 пускам линк

https://www.smartkidz.bg/produkti

Виждат се със телефона, мнооооого са готони.

Редактирам. Виждам, че от този сайт се поръчват отделно тези карти... Ако някой се интересува ще дам точния сайт от който са поръчани нашите и са комплект - роботи, динозаври и планети.

Относно телефона, моя първолак има телефон без карта от 2 години. Учудващо още работи и е здрав. При нас не дават с телефон на училище, затова все още си стои без карта. Не давам да излиза със него дори при съседчето.

# 524
Моят първолак си има по-голяма кака, която получи стар телефон за 8РД, точно защото излизаше зад блока сама докато съм на работа. Два пъти й взема телефона и го тръшка в земята от проклетия, че той няма и тя си го иска. За да има мира получи телефон преди да навърши 5г, а от 6-годишен има карта - да може да играе, когато не сме у дома и няма Уай Фай. Носи го на училище, понякога в занималнята като си напишат домашните госпожата им разрешава да играят игри. Явно и други деца си носят.  Но той често се носи една малка количка също да играе там. След известни проблеми по време на онлайн обучението  и прекаляването с устройства, времето му за ползване бе намалено от 3 на 1 час. По мое усмотрение отпускам допълнително време - ако чете, ако пишем и съм ангажирана с кака му, че се налага там да помагам в ученето. Добре му се отразява намаленото време, примири се бързо.

Общи условия

Активация на акаунт