Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 650
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
И моята щерка беше малко болна , но пожела да присъства в ОРЕС обучението и така нищо не пропусна. Даже я похвали госпожата, че знаеше, че на линията има см, другите мълчали. Иначе засега има само шестици, даже не вярвах, че пишат други оценки, на нас едно време в първи клас не помня да са писали оценки. Дано да е все така ученолюбива , пу пу. И да я похваля - участваше на Математика без граници, примерните задачи бяха логически и доста обуркващи, но моето момиче изкара златен медал! Много е щастлива и още по-надъхана, пу пу Simple Smile

# 481
Привет.
Моята госпожица е добре по математика. Елементарни грешки от бърза е.
С писането - липсва старание и ѝ е скучно. Имаше диктовка за домашна. Последва охкане, мрънкане и сумтене. Минаха "й" и "я". Още е малко трудно при диктовка да различи къде се пише "й". Напредва с четенето,макар че при струпване на съгласни или трибуквени срички да се затруднява. Иначе е старателно и изпълнителна в училище.

# 482
  • София
Записвам се в темата с първокласник (имаме кака в 11-ти клас) 😆. От днес ни сюрпризираха в училище, че децата, които ходят присъствено, ако случайно се разболеят и останат вкъщи, няма да имат право да се включват онлайн с децата, които са без подадени декларации и са си по принцип на ДО. При вас има ли го това? Опитвам се да разбера до къде е МОН и откъде започва личното тълкуване на директор/класен ръководител. Абсурдно е!

# 483
И аз съм с първокласник и с батко в 12-клас Simple Smile .
Да, и при нас децата, които остават вкъщи по някакви извънредни причини (болни, или по други домашни обстоятелства), не биват включвани онлайн.
Сега обаче целият клас на малкото ни дете се обучава онлайн, заради положителен случай на ковид.

# 484
  • Пловдив
И как го мотивират това? Astonished

При нас не знам как е, щерката не е отсъствала досега, но и не знам дали изобщо имат паралелно онлайн обучение за неподалите декларации.

# 485
При нас може да са онлайн, докато са болни. Пишат им отсъствия, но си участват в учебния процес. Имаме едно дете, което е онлайн. Ме виждам смисъл да не може.

# 486
А при нас има забрана да се обръща внимание на децата, които са останали да учат онлайн, както е моята дъщеря. Като чух вчера учителката, към която са причислени ми стана лошо. Бива простотия, но това минава всякаква граница. Къде отиде правото на избор, директори, учители....що за безгласни букви са се превърнали...Отчайващо е положението.

# 487
Записвам се в темата с първокласник (имаме кака в 11-ти клас) 😆. От днес ни сюрпризираха в училище, че децата, които ходят присъствено, ако случайно се разболеят и останат вкъщи, няма да имат право да се включват онлайн с децата, които са без подадени декларации и са си по принцип на ДО. При вас има ли го това? Опитвам се да разбера до къде е МОН и откъде започва личното тълкуване на директор/класен ръководител. Абсурдно е!
Защо?? Все си мисля, че няма какво да изненада и хоп, поредната тъпотия!

Имам и дъщеря в 10-ти клас, при тях директно съобщиха  - свършва онлайн обучението, от другата седмица (демек от тая)  всички обратно в клас с декларация и тест или със сертификат.
Знам, че не е така,  четох заповедта, няма такова нещо, но учителите и директорите са царе на интерпретациите.

# 488
И при нашия първолак е такава ситуацията 🥴
Пуснах го по-миналата седмица, изкара два дни и се тръшна 10 дни у дома на АБ... Не е бил все зле и ако имаше онлайн занимания щеше да му е по-лесно, но се борехме заедно да учим материала, който върви в клас.
Като си спомня, че с каката даже не ходех да взимам учебниците ако е болна 3-4 дни 🤔 После сама си наваксваше, с покана от учителката ✌️ А в трети клас сама си седеше и действаше - урок след урок по програмата ако боледува и винаги изпреварваше съучениците 😉
Кажете как са с четенето децата, които не са можели да четат предварително
Малчо бавно срича от книжки за начално четене и схваща какво чете, но текстовете в Буквара никак не му се отдават 🤔

# 489
За четенето да се изкажа. Моят първолак е от тези, дето не можеха да четат като тръгнаха. Сега чете сравнително прилично от книжки, но въпреки това не вниква в съдържанието, ми се струва. Иначе има интерес и сам си чете някакви негови книжки (тип енциклопедии с повече картинки и стикери). В буквара ми прави впечатление, че не се ориентира, че чете пряка реч, както и не схваща запетаята като знак след обръщение и възклицание.

# 490
Моля за малко помощ. Препоръчайте ми занимателни книжки или игра за първокласник (подарък за Коледа). Не познавам детето. Казаха ми, че обича да реже и лепи лепенки.

# 491
  • Пловдив
Аз завчера купих за дъщерята тази игра - не за Коледа, а просто за игра понякога на масата след вечеря. Няма връзка с рязане и лепене обаче, иначе е подходяща за възрастта. Още не сме я играли.

# 492
Като сме отворили тема за коледни подаръци,кажете какво ще подарявате на първолаците си?Аз за сега се спрях на количка ,която се качва по тавана и стената.

# 493
  • Пловдив
Моята направо си поиска. Коте робот от Комсед. Grinning Дават го в реклама и тя направо: "Може ли това да ми бъде коледният подарък?". Миналата година беше дакел робот, пак от реклама, пак от "Комсед", само че тогава ходихме двете в мола и тя си получи подаръка малко предсрочно - там на място каза, че иска това да и бъде подаръкът. Тоя път го поръчах по интернет и мисля да го дам на самия празник, нищо, че тя (май) си знае, че е от нас, а не от дядо Коледа.

Иначе имаме младеж на три и половина, на който баща му е решил да му взима пистолет с капси, понеже той не знам кога си не знам къде си много се изкефил на такъв пистолет.

# 494
Има една коледна занимателна книжка, в която точно се майсторят различни неща. По-късно ще я снимам.
Първокласникът искаше колички хот Уилс, но си промени желанието и сега иска един Лего камион. Устройва ме, 31лв е.

Общи условия

Активация на акаунт