Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова

• 69 965
  • 868
  •   1
Отговори
# 615
Аз не мисля, че някой тук е казал, че е против инвитрото, даже напротив - всички сме готови на каквото е нужно.
Просто понякога се прибягва до инвитро без въобще да е намерен проблемът - аз имам близки приятелки, които направиха инвитро след 5-6 месеца опити, без установен проблем, защото лекарите им казали, че след 35 вече нямат време и трябва веднага. В последствие две от момичетата имат съвсем естествена втора бременност. Опитвам се да кажа, че за жалост има лекари, за които това е най-лесното решение, може би и най-доходоносното.
Та затова е важно какъв репродуктивен специалист ще си намериш. Ако аз съм се доверила на някой лекар и той ми каже, че при нас трябва инвитро, защото а,б,в - така да е, скачам веднага.

# 616
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала тук. Видях в предходните коментари, че някои от Вас са споменали, че имат няколко стимулации и нито един ембрион. При моята стимулация се получи същото - 4 извадени яйцеклетки и само 1 ембрионче, развило се до 4-ти ден и дотам. Втория път действахме на абсолютно естествен цикъл, без никакви лекарства и хормони. От 4 пункции на ЕЦ с по един фоликул, имахме 3 ембриона. Може би не на всяка жена и се отразяват добре стимулациите. При мен ЕЦ се оказа по-добрата идея.

# 617
Брей, че интересен дебат заформихте!
Потвърждавам за зрението. Рязко го влоших. Отдавах го на ЕГН то, но сега като чета...вероятно има връзка, защото е много рязко и осезаемо.
Килограмите...ясни Sad много отгоре и не помръдват с доста усилия.
Моля, споделете добър опит за противодействие на щетите!
За кожата- аз по време на процедурите и съпътстващите действия имах чудна кожа, без една пъпка! А преди това- имах драми. Оказа се,че трудно усвоявам вит.в и с прием на метилкобаламин и метилирана фолиева+ вит.д, на който имах недостиг, разполагах с чудна кожа и коса.
Те...вече са мит😂, та...ще си върна май сама витамините.
Ин-витрото е определено тежката артилерия! Не е за "добър ден". Няма начин подобна намеса да не даде отражение. Няма нищо по-добро от използване на макс. на естествените процеси в организма. Колко лекари обаче "играят" с това? Всеки гони резултатност. Когато не става или времето притиска- добре че го има естествено.
А иначе- при нашите хора специално е максимално атравматично и във физически и в психически аспект. Писала съм вече, че на зъболекар се чувствам по-зле. Всичко мина леко и без болка. С много подкрепа и приятелско отношение, за което съм безкрайно благодарна!
Моите лични страхове са ...за раци. Споделих го с д-р Сенкова, преди да стартираме...каза- не мислим за никакви раци- осмокраци😂
Разсмях се през сълзи...и стартирахме. Никой, нищо не може да обещае, както и вероятно ще правя връзка с всеки бъдещ налегнал ме здравословен проблем, но...цената спи до мен и...определено си струва! Чуден ми го направиха и отгледаха. Жените можем всичко ми каза ТЯ и се оказа адски права!

# 618
Здравейте!
Насочила съм се за първи преглед при репродуктивен специалист и по-конкретно при д-р Александра Стойчева.
Искам да попитам има ли някакво значение дали ще си запазя час по телефона на клиниката или чрез супердок? Това, което ми направи впечатление, е че в супердок часовете са през 20 минути, което за мен е доста недостатъчно време за разговор, консултация, вземане на необходими изследвания и изготвяне на план за действие.
Ще се радвам да споделите мнението си и колко горе долу като време протичат прегледите при вас.

# 619
Няма значение от къде си запазвате часа. Относно времетраенето, ще ви отделят колкото време е нужно, докторката е изключително изчерпателна и ще отговори на всички въпроси които имате. На първият ми преглед при нея аз отидох със пуснати всички възможни изследвания, тя ги разгледа обстойно, прегледа ме на ехограф и ми обясни плана ни за действия по етапно, не бих казала че е отнело повече от 30 мин, но аз  нямах кой знае колко въпроси.
Часовете не бих казала че се спазват особенно , чакала съм между 20 и 40 мин, за Хидротубацията даже към час и половина.

Здравейте!
Насочила съм се за първи преглед при репродуктивен специалист и по-конкретно при д-р Александра Стойчева.
Искам да попитам има ли някакво значение дали ще си запазя час по телефона на клиниката или чрез супердок? Това, което ми направи впечатление, е че в супердок часовете са през 20 минути, което за мен е доста недостатъчно време за разговор, консултация, вземане на необходими изследвания и изготвяне на план за действие.
Ще се радвам да споделите мнението си и колко горе долу като време протичат прегледите при вас.

# 620
  • София
След като в Надежда чаках по 4 часа, за да вляза на преглед, тук всяко закъснение от 15 минути даже не го и отразявам.

# 621
След като в Надежда чаках по 4 часа, за да вляза на преглед, тук всяко закъснение от 15 минути даже не го и отразявам.

Абсолютно! За мен закъснение 30-40 минути е напълно нормално. При първата ми бременност, при следящия ме АГ съм чакала почти всеки път по 2-3 часа...

# 622
Здравейте! Пиша, защото тук видях, че се споменава някаква лаборатория checkpoint. Някой ходил ли е там наскоро? Наистина ли взимат кръв от пръстта и резултата е готов за 15 мин. Тоест мога да си го взема по-късно. За вирусология става дума. Чудя се дали работят събота и неделя?

# 623
В никакъв случай и мен не ме притесняват закъсненията, казах го по скоро от гледна точка че няма  да претупат прегледа само защото има още часове след вас Simple Smile

# 624
Мога да потвърдя, записах си час при Стойчева през тяхната система, чаках 30-40 минути да вляза, бях последен пациент и дори застъпихме малко от следващия доктор в кабинета, но в никакъв случай не се чувствах претупана.

# 625
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тъй като се спомена д-р Александра Стойчева, ще съм благодарна на момичетата, които са били нейни пациентки да споделят своето преживяване и мнение. Търсих из форума, но не откривам информация. Благодаря!

# 626
Нейна пациентка съм от сравнително скоро мисля че от октомври или ноември. Доволна съм от отношението, изключително мила, обяснява всичко обстойно, прегледите с ехограф също са щателни, оглежда добре и не бърза. Още на първия преглед съставихме план за действие. За сега излекувах при нея уреаплазма, броила съм антрални и сега правя фоликуметрия. Направихме и Хидротубация за която тя имаше търпението да ми направи. От напрежение и притеснения бях направила спазъм и не можеше да вкара катетъра с контрастното вещество, и въпреки че трябваше да спре с процедурара да изчака да се успокоя  и тн за да продължим тя беше супер спокойна и усмихната, не ми се ядоса или изнерви. Процедура за 20 мин на мен ми отне 2 часа 😅😅😅 В общи линий ми вдъхва доверие и се надявам за напред каквито и процедури да се наложи да правим  да продължи да ми вдъхва същото доверие и спокойствие.
Тъй като се спомена д-р Александра Стойчева, ще съм благодарна на момичетата, които са били нейни пациентки да споделят своето преживяване и мнение. Търсих из форума, но не откривам информация. Благодаря!

# 627
Страхотна е. Нямам възможност сега да опиша подробности,може би тези дни. За мен е прекрасен специалист и човек.  Компетентна,спокойна, усмихната и вдъхваща много доверие. В момента сме на 1 стимулация инвитро.Много я харесвам.

# 628
Потвърждавам - страхотна е. Много внимателна, детайлна, усмихната, търпелива. Като цяло е всичко, което трябва да бъде един репродуктивен специалист 🧡

# 629
Била съм само при д-р Сенкова. Беше дошла току що нова докторка, която само присъстваше, но и тя беше изключително внимателна. Всички там май са се подбрали.... Едно ново поколение лекари. Млади, знаещи, можещи, но и изключително съпричастни и внимателни!
Особено нужно за тази дейност. Не мисля, че друг типаж екземпляр би вирял там.

Общи условия

Активация на акаунт