Недоносено бебе

• 3 015
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте всички
Скоро станах майка на недоносено бебе до скоро бяхме в кувиоз сега е преместено за доотглеждане в
"Вяра,надежда и любов" Бургас (дом Майка и дете) Имате ли някакви впечатления за това място

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 15:53 от anito7

# 1
Здравейте ...аз майка на недоносено момиченце.Роди се в 26г.с. 850гр.34см станахме вече на един месец откакто е в кувиоз..Диша ме сами ,но имаме проблем с коремчето подува се ....от време на време повръща ,втвърдяване..правят клизма за изхождане.Някой сблъсквал ли се е с това ...Много съм притеснена..,🥲

# 2
Здравейте ...аз майка на недоносено момиченце.Роди се в 26г.с. 850гр.34см станахме вече на един месец откакто е в кувиоз..Диша ме сами ,но имаме проблем с коремчето подува се ....от време на време повръща ,втвърдяване..правят клизма за изхождане.Някой сблъсквал ли се е с това ...Много съм притеснена..,🥲
[/quote]

Здравейте! Аз родих в 33г.с , тегло 1490, в продължение на една седмица не можеха да в захранят , повръщаше дори и 1-2мл. които и даваха .. изхождаше се само с клизма.Направиха контрастна снимка и се установи, че няма много проходимост към дванадесетопръстника . Наложи се операция . Наддава ли килограми и с колко мл. го хранят ? След всяко ядене ли повръща ?

# 3
  • Sofia
В коя седмица е родено бебето и колко кг?
Това дом за изоставени деца ли е? Защо е преместено в институция? Изоставяте ли го?

# 4
Здравейте майка съм на бебе родено в 34 г с
1570 гр падна на 1550 гр беше в кувиоз и след това я престижа на легло стоя там 25 дена преди 2 дни в изписаха 2300 гр вчера яде по 50 мл адаптирано мляко Пре нан обаче повърна и се задави погълна малко от млякото та на кутията пише да и давам 1 Мл лъжица + 30 мл вода  на нея това не и стига на 1 час и половина 2 огладнява отново страх ме е да и давам сега повече да яде от 30 мл моля някой да сподели много се притеснявам някой имал ли е подобна  ситуация

# 5
30 мл са малко, значи правиш 60 мл вода с 2 лъжички мляко. Слагаш първо водата, после млякото.

# 6
30 мл са малко, значи правиш 60 мл вода с 2 лъжички мляко. Слагаш първо водата, после млякото.
Тя яде 30 40 понякога 50 но 60 мисля че са и много тя е на 28 дни

# 7
Не са много.
До края на първия месец по принцип е около 90-100 мл. Но моята беше с ниско тегло и в началото ядеше малко, но след втората седмица започна да ‘влиза в крак’.
Колко тежи сега? Не са ли ти дали схема от родилното как да я храниш? Качва ли, има ли редовно пишкани и акани памперси?
Да не би да яде лакомо? Дръж я малко по-изправена за храненето, ако трябва прави й почивки, пробвай други биберони.

# 8
Не са много.
До края на първия месец по принцип е около 90-100 мл. Но моята беше с ниско тегло и в началото ядеше малко, но след втората седмица започна да ‘влиза в крак’.
Колко тежи сега? Не са ли ти дали схема от родилното как да я храниш? Качва ли, има ли редовно пишкани и акани памперси?
Да не би да яде лакомо? Дръж я малко по-изправена за храненето, ако трябва прави й почивки, пробвай други биберони.
2100 гр е сега Еми правя и 60 мл яде 40

# 9
По принцип има формула за изчисляване на нужното количество хранене - 150 мл на килограм тегло за денонощие. Получава се около 40 мл на хранене ако храните 8 пъти.
Моето бебе в началото ядеше малко, но ме караха да я тъпча по схема, беше на кърма и ме караха да додавам, а тя ядеше от гърда 30-40 мл и после ам..- следователно повръщаше. В един момент спрях да го правя, започнах да се вслушвам в нейните нужди и до две седмици сама си регулира колко ще яде - първо ядеше малко, после малко и на често и изведнъж си стигна нужните милилитри за хранене.
Аз съм много против всяко бебе да се храни по определени схеми, при положение, че моето се роди 2570 и спадна 2400, не може на седмица и нещо да го тъпча бебето както яде бебе 4 кила. Мое мнение, де.
А как реагира бебето като изяжда 40? Спокойна ли е, на колко време я храниш?
Пак питам има ли пишкани и акани памперси всеки ден?

# 10
По принцип има формула за изчисляване на нужното количество хранене - 150 мл на килограм тегло за денонощие. Получава се около 40 мл на хранене ако храните 8 пъти.
Моето бебе в началото ядеше малко, но ме караха да я тъпча по схема, беше на кърма и ме караха да додавам, а тя ядеше от гърда 30-40 мл и после ам..- следователно повръщаше. В един момент спрях да го правя, започнах да се вслушвам в нейните нужди и до две седмици сама си регулира колко ще яде - първо ядеше малко, после малко и на често и изведнъж си стигна нужните милилитри за хранене.
Аз съм много против всяко бебе да се храни по определени схеми, при положение, че моето се роди 2570 и спадна 2400, не може на седмица и нещо да го тъпча бебето както яде бебе 4 кила. Мое мнение, де.
А как реагира бебето като изяжда 40? Спокойна ли е, на колко време я храниш?
Пак питам има ли пишкани и акани памперси всеки ден?
Да даже днес 2 се наака пишка си доста даже яде 40 стига и това но ето дадох и в 17:40 ч да яде и огладня в 21:00 ч и пак и дадох да яде тя си яде по 40 мл и това и стига но после търси често да яде

# 11
Ако огладнява давай й по-често. В началото моето бебе след като беше на малки по обем хранения, после започна да яде на два часа. След няколко дни започна да яде цели пълни хранения както е по схема. Тоест както беше на 40-60 мл първата седмица, на втората започна да яде на два часа по толкова и после започна да хапва 70-90 на 3ч. Ако имаш притеснения питай педиатър.

# 12
Ако огладнява давай й по-често. В началото моето бебе след като беше на малки по обем хранения, после започна да яде на два часа. След няколко дни започна да яде цели пълни хранения както е по схема. Тоест както беше на 40-60 мл първата седмица, на втората започна да яде на два часа по толкова и после започна да хапва 70-90 на 3ч. Ако имаш притеснения питай педиатър.
ох не знам много се притеснявам преди 2 дни се задави от повръщане писаха и антибиотик и сироп за да не повръща и антибиотик за да не получи олово на може би да е погълна

# 13
Какво са изписали? Антибиотик за задавяне не се изписва. Да не е с рефлукс?
Когато я храниш я дръж по-изправена, давай й почивки, ако трябва я оригвай по-често. С какви шишета храниш? Какво олово?

# 14
Какво са изписали? Антибиотик за задавяне не се изписва. Да не е с рефлукс?
Когато я храниш я дръж по-изправена, давай й почивки, ако трябва я оригвай по-често. С какви шишета храниш? Какво олово?
avent anti kolik

Общи условия

Активация на акаунт