За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 45 973
  • 772
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 4 057
Напоследък пека и аз - белени сини сливи - поръсени със захар от вечерта, във фурната - на сутринта - няма отпенване. Чакаш сгъстяване и разливаш в бурканчета. По същия начин - конфитюр от кайсии. Вече правя сладка - подложки за сладкиш.

# 331
  • Мнения: 9 130
А после с какво си почиствате фурната ?моята всеки път е оак.на и се чудя с какъв препарат да мажа, който не иска много търкане

# 332
  • Мнения: 18 686
Захар зор си се чисти ,имам изхвърлена печка навън,на закрито, котлоните не работят ,но фурната си и ок, там, после навън и с маркуча  и търкане.

# 333
  • Мнения: 3 835
Има едни тефлонови подложки. Дали биха помогнали?

# 334
  • Мнения: 4 270
Парливите чушки на Катето Евро как могат да се консервират за зимата?Вчера направих половин доза, много са вкусни.
Какви са тези чушки ? Къде да им видим рецептата?

# 335
  • Мнения: 7 856
Като я прочетох, аз правя подобно нещо, но има и зелен фасул. Достатъчно са 5 минути само стерилизация.
Ето я рецептата
https://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0% … 8-news115814.html

# 336
  • Мнения: 9 130
Има едни тефлонови подложки. Дали биха помогнали?
Не само подложки тя и отстрани е много изцапана от изкипялата  сладка пара

# 337
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 722
Аз от години правя сладка само с екстра фикс на д-р Йоткер, хем и захарта е по- малко - 500 грама, или 400 на един кг плод. Става бързо и лесно и нищо не цапа. Само на дюли не слагам, те сами си се желират.

# 338
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 190


не намирам на български, но не ми се вярва съставките за България да са много по-различни.
Sad не е ли по-добре само плод и захар?

# 339
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 4 797
Аз също от тази година започнах да ползвах Гел фикса на Йоткер, но добавам и малко водичка да не стегне супер много. Нямам нерви да чакам да се сгъсти до желаната гъстота.

# 340
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 393
Здравейте,
На 1 стр. има линк към рецепта за печено сладко от сливи, но не работи. Може да не е актуален сайта.
Моля, ако имате подобна рецепта да споделите как го приготвяте. Донесоха ми доста и ги гледам умно...

# 341
  • Русе
  • Мнения: 5 236
Скрит текст:
Здравейте,
На 1 стр. има линк към рецепта за печено сладко от сливи, но не работи. Може да не е актуален сайта.
Моля, ако имате подобна рецепта да споделите как го приготвяте. Донесоха ми доста и ги гледам умно...

https://www.bgfermer.bg/Article/2265360

https://www.bgfermer.bg/Article/5002214

# 342
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 393
Много благодаря, Пейч!

# 343
  • Мнения: 4 057
Сините сливи ги беля. От вечерта поръсвам със захар и оставям. Сутринта добавям лист индрише и пека във фурната. Малко преди да извадя, добавям лимонтузу, разбърквам и разливам по бурканчта.

Веднъж си играс с белени сливи (цели), киснати във вар (за да се запази целостта им), с поставена четвъртинка орехова ядка във всяка слива, захарен сироп и варени на котлон. Сега нямам нерви за това.

# 344
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 393
Благодаря, Шарлот!

Хич не ми се белят. Дали е много дразнеща люспата, седя и си мисля тук..

Общи условия

Активация на акаунт