За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 45 533
  • 772
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 7 856
Нищо им няма на люспите, не знам как някой бели сливи...
Вместо индрише може да се сложат 1-2 зрънца карамфил.

# 346
  • Мнения: 4 000
Хем е дразнеща, хем друг вкус придава. Обелените сливи стават със златно-кехлибарен цвят. Ако сливите са узрели, е нужно само започване на беленето с нож и кожата сама се бели.

# 347
  • Мнения: 15 035
Много обичам необелени сливи в сладкото.

# 348
# 349
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 365
Момичета, много благодаря!
Вече ги засипах със захар, утре ще пека. Не ги обелих, но си позволих да ги нарежа малко.

# 350
  • Мнения: 7 856
Е, май рецептата е от момче 😀

# 351
  • Pazardjik
  • Мнения: 201
Здравейте , доста рецепти са с 9⁰ оцет , кой е и в кои магазини го има ?

# 352
  • София
  • Мнения: 16 047
То си пише на етикета дали е 9%.
Обичайно е винен оцет в рецептите. Но може и да са модернизирани с ябълков или домашен.
Аз рядко правя зимнина, но винаги купувам оцет Кулинар - 9%.

# 353
  • Мнения: 2 094
За нашият вкус зимнина приготвена с оцет 9% става прекалено кисела и винаги слагам по-малко от казаното в рецептата ,та не е зле да се пробва първо или да се ползва оцет 6%
Днес открих сезона на зимнината с печен патладжан, който прибрах във фризера и 10 буркана кисели краставички. Докато се опече патладжана във фурната бутнах и една малка тавичка със сини сливи, та се отчетох и с 4 малки бурканчета сладко

# 354
  • Мнения: 14 635
Патладжана печен на филийки готов за ядене като печените чушки или нещо различно?Оглеждам и аз  за корнишони за консервиране.Няма,все доста едри.Аз освен компот (за първи път в живота ми),направих и няколко буркана с бамя и домати.

# 355
  • Мнения: 4 000
Виж тук, може да ти хареса:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1234636

# 356
  • Мнения: 14 635
Знам ги тези уникални патладжани!Аз ги слагам в буркани и затова помислих,че във фризера е др.рецепта.

# 357
  • Мнения: 2 094
Патладжана печен на филийки готов за ядене като печените чушки или нещо различно?Оглеждам и аз  за корнишони за консервиране.Няма,все доста едри.Аз освен компот (за първи път в живота ми),направих и няколко буркана с бамя и домати.
Пека го цял във фурната  после беля,посолявам,изчакам да се изцеди и прибирам във фризера. Зимата е готов за кьопоолу или разядка от патладжани и майонеза, (която вкъщи много обичаме и основно така си го ядем печения патладжан)

# 358
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 063
Патладжана печен на филийки готов за ядене като печените чушки или нещо различно?Оглеждам и аз  за корнишони за консервиране.Няма,все доста едри.Аз освен компот (за първи път в живота ми),направих и няколко буркана с бамя и домати.

днес, е промаркета на сакъзов имаше два размера. едните бяха точно като за буркани. цената... нещо около 2 лева, но не си залагам главата за това.

# 359
  • Мнения: 14 635
Значи ще погледна в ''промаркет'' на Раковски и ЛМ,че Янко Сакъзов не ми е на път.На Волов също ще ме домързи.Забелязах,че уж са една верига,а цените и промоциите са им различни. Thinking На Хр.Ботев имат от мин.год.,но и той не ми е по трасето.Там дините са най-евтини в момента 0,29лв./кг. На ЛМ 0,49лв./кг.На Раковски онзи ден бяха 0,59лв./кг.В един и същи ден в единият магазин олио на промоция,в другия не.Не трябва да си залагаме главите за цените в тази верига.Wink Няма да правя големи количества,цената няма да е важна в случая.Аз съм на моменти.Обикновено само пека чушки и някой буркан краставички затварям.Случвало се е и това да пропусна.Тази година съм по-активна от обикновено.Приятно ми е да се занимавам с по-лесни зимнини.Лютеница например,не планувам.

Общи условия

Активация на акаунт