За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

• 54 151
  • 772
  •   1
Отговори
# 225
  • Pazardjik
Направих 4кг плод с 3л вода , нямаше място за още вода и излезе към 4 литра . Да за директна консумация . Половината го замразих

# 226
Ами да!Всъщност и плода си пуска сок,ама кой да се сети.....Ще пиша и аз като го направя.Моят мисля да го стерилизирам.Малка ми е фризерната част и кое по-напред.

# 227
Череши сушили ли сте в сушилня? Нещо трябва ли да имам предвид?

# 228
Череши сушили ли сте в сушилня? Нещо трябва ли да имам предвид?
Махнах костилките, разпределих на един ред черешите. Не помня колко време отне сушенето, но гледах да не ги пресуша. След това държах на поднос един ден и прибрах в стъклен буркан. Със сигурност две години издържаха без да завъдят червеи.

# 229
Аз съм сушила и с костилки, и без костилки. Нищо специално няма, само добре преценете до каква степен искате да се дехидратират.

# 230
  • София
Момичета, моля за съвет.

Направихме сироп от бял бъз, акация и ягоди. Вкусен, всичко наред. Обаче го сложих е в пластмасови шишета (първа грешка), и докато стигне до мазето постоя ба топло (втора грешка). Резултатът вече ви е ясен: издули се шишета, протекъл сироп... Не е вкиснат, може би много слабо газиран, но от толкова захар (нали е за разреждане) не мога да разбера.
Сега вече си има м стъклени шишета, както правим другите сиропи, и ще го предипвам, но преди това как да го спася?
Още захар и преваряване, после запечатва е на шишетата, или нещо друго?

Предварително благодаря 😊

# 231
Изпразни малко шишетата и прибирай във фризер.

# 232
  • София
Не става, 11 литра са🙄😁

# 233
Според мен с всичко друго вероятността от бомба е многооо голяма. Прибирай колкото място имаш във фризер , останалото в хладилник-  ще го изпиете , лято е , напитките вървят🍸

# 234
Стерилизирай част поне ,другото на масата. Правила съм от грозде ,като сложим виното и минат два- дни, мъс ми викаме за мъстакулки(курабии), става. Леко е газирано., като се свари ,застива на този си етап.. Може в бутилки, но задължителна да се свари. Означава , че капачки кронки , не просто затворено.

# 235
  • София
Ще стерилизирам шишетата, но има пяна. Тя дали ще му помогне да гръмне по-бързо? 😊 Не мога да я отреба изцяло.

# 236
Ами изчакай да спадне ,тя е при преналиването получена.

# 237
  • Русе
Скрит текст:
Момичета, моля за съвет.

Направихме сироп от бял бъз, акация и ягоди. Вкусен, всичко наред. Обаче го сложих е в пластмасови шишета (първа грешка), и докато стигне до мазето постоя ба топло (втора грешка). Резултатът вече ви е ясен: издули се шишета, протекъл сироп... Не е вкиснат, може би много слабо газиран, но от толкова захар (нали е за разреждане) не мога да разбера.
Сега вече си има м стъклени шишета, както правим другите сиропи, и ще го предипвам, но преди това как да го спася?
Още захар и преваряване, после запечатва е на шишетата, или нещо друго?

Предварително благодаря 😊

Отвори едно и пробвай как е на вкус. Ако е добре може да се отвори и стерилизира. Но, щом има пяна според мен няма спасение. Колко време е минало от направата му?

# 238
  • София
А, аз вече издипах всички шишета по тенджери и сиропът си е добре. С още мъничко захар... 😂 Мислех да подваря сиропа, после и шишетата. Дано не гърмят повече, защото мазето ще е цялото в захарен сироп😜

Иначе ги правихме преди... 3 седмици, например.

# 239
  • Русе
Скрит текст:
А, аз вече издипах всички шишета по тенджери и сиропът си е добре. С още мъничко захар... 😂 Мислех да подваря сиропа, после и шишетата. Дано не гърмят повече, защото мазето ще е цялото в захарен сироп😜

Иначе ги правихме преди... 3 седмици, например.

Предполагам, че е ферментирал вече. Има ли лимонена киселина в него? Ако няма, сложи му по 1 ч.л. с връх на кг захар. Нека да кипне отново и го разлей по стъклени бутилки. Стерилизирай 5 мин. Дано го спасиш, че все пак е голямо количество.

Общи условия

Активация на акаунт