За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 54 145
  • 772
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 5 653
Голям е бързовара, тенекия за мед било от 25литра или кг не разбрах.

# 406
  • Мнения: 23 890
Да не опира в бурканите. Иначе няма проблем.

# 407
  • Мнения: 9 485
Благодаря ти, а къде да ги намеря, нещо като слънчевите кисели краставички на Пепчо ли са?
https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html?m=0
Ето ми хрупкави люти чушлета. Рибки, камбички, всякакви. От най дребните и аз харесвам и и чат пат купувам от Одрин, но не гледаме такива ситни

# 408
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Благодаря ти! Значи калиевият сорбат няма връзка със вкуса на туршията и би трябвало и без него да станат. 🤔
А колко време ги киснеш чушлетата от последната рецерта?

10-15 минути.

# 409
  • Мнения: 20 940
Пепчо, правилно ли съм разбрала - аспирина го поставяш най-отгоре, върху листата?
Обикновен от 100 милиграма е протект, а той малко трудно се разтваря, него ли го ползваш?
Сега ако направя тази, туршия дали ще издържи няколко месеца, предвид че е топло? 🤔
Пейчев, благодаря 👍

# 410
  • Мнения: 7 856
Хрупкави са,  ако са тънки. Всички месести чушки се смиват и не стават, независимо дали са сладки или люти.
Рецептата става и за смесена туршия,  както и за кисели краставички.
Забравих да напиша и допълвам -  чушките трябва да са зелени. Червените се смиват.

Не обръщам и не завивам бурканите. Прибирам ги и чакам да втасат.

# 411
  • Мнения: 8 032
Lemy,  калиев сорбат съм взимала за пресичане на зеле( тук така ме посъветваха миналата година), ако ти трябва търси жълти опаковки на Меркурий или Радиком
Скрит текст:

# 412
  • Мнения: 9 485
Пепчо, правилно ли съм разбрала - аспирина го поставяш най-отгоре, върху листата?
Обикновен от 100 милиграма е протект, а той малко трудно се разтваря, него ли го ползваш?
Сега ако направя тази, туршия дали ще издържи няколко месеца, предвид че е топло? 🤔
Пейчев, благодаря 👍
ще издържи с аспирина.  Трудно се разтваря, но разклащам бурканите 2-3 пъти на ден, а в последните 2-3 години смачкам аспирина на дъска с ножа, преди да го сложа отгоре.

# 413
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Благодаря ти, а къде да ги намеря, нещо като слънчевите кисели краставички на Пепчо ли са?
https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html?m=0
Ето ми хрупкави люти чушлета. Рибки, камбички, всякакви. От най дребните и аз харесвам и и чат пат купувам от Одрин, но не гледаме такива ситни
А баш това е рецептата, само дето на баба в книгите е "оцет до резката" което е същото количество 😁

# 414
  • Мнения: 35 867
От мен класическо сладко от сини сливи.

# 415
  • Мнения: 5 681
Имам един въпрос. От години си правя туршията на баба ми, която много прилича по съставки на т.нар. слънчева туршия. Но си я правя по технологията на баба ми, която включва аспирин. Сега обаче съм бременна и не искам да слагам аспирин в туршията. Какво мога да направя? Предполагам трябва да я стерилизирам. За колко време обаче?

# 416
  • Мнения: 7 856
Не виждам какво ще прави аспирин в туршия с ферментация. А ако се стерилизира,  ще има просто по сварени зеленчуци. По-на горе в темата съм написала рецепта. Тя е по повод на лютите чушки,  но може да се ползва за всякакви зеленчуци.

# 417
  • Мнения: 1 931
Няма нужда от аспирин, но ако я правиш сега, трябва да е на хладно място. Те затова туршиите се правят по Димитровден.

# 418
  • Мнения: 7 856
Няма нужда от аспирин, но ако я правиш сега, трябва да е на хладно място. Те затова туршиите се правят по Димитровден.
Моята рецепта няма такива проблеми. Масово съм правила с нея корнишони през август,  а у нас изобщо няма хладно място -  и мазето е до абонатната станция, където обикновено е по-топло,  отколкото в апартамента.

# 419
  • Мнения: 5 423
По Димитров ден се слага зелето , за да е готово за Коледа , а зарзават- когато узрее в градината😉от пазара -обикновено септември.

Общи условия

Активация на акаунт