За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

• 54 106
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Скрит текст:
пеич, не знам с какво ни съблазняваш, но неустоимо ме привлича. Simple Smile

Сироп от малини

# 451
Здравейте! Моля за изпитана рецепта за сладко от люти чушки. Някой пробвал ли е?

# 452
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Моля за изпитана рецепта за сладко от люти чушки. Някой пробвал ли е?

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/08/blog-post_23.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/08/blog-post_24.html

# 453
Мноооого благодаря! Надявам се да смогна 😃

# 454
Здравейте. Миналата година правих една туршия/салата, която не се стерилизира, но не съм записала рецептата. Помня, че чушките бяха сурови, режат се на парченца и се прави марината от олио, оцет, захар,сол. Марината се вари и се добавят чушките. Не мога да се сетя на Каталина, Джемма, Селма ли беше. Моля ако някой се сеща да ми помогне.Flowers Hibiscus

# 455
# 456
Аз имам подобна за камби, но с различен състав на маринатата.
2.4 кг камби, 60 гр сол, 100 гр захар, 0.6 литра оцет.
Нарязаните на парчета камби се бланшират за няколко минути в маринатата (на порции). След като всичко изстине, се нареждат в бурканите и се заливат с маринатата. Добавя се 1-2 супени лъжици олио/зехтин. Не се стерилизира.

# 457
  • Русе
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/10/blog-post_6.html

Скрит текст:
Здравейте. Миналата година правих една туршия/салата, която не се стерилизира, но не съм записала рецептата. Помня, че чушките бяха сурови, режат се на парченца и се прави марината от олио, оцет, захар,сол. Марината се вари и се добавят чушките. Не мога да се сетя на Каталина, Джемма, Селма ли беше. Моля ако някой се сеща да ми помогне.Flowers Hibiscus

Предполагам че търсиш тази рецепта.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 12:31 от peych

# 458
Трънка, psych благодаря ви! Точно за тази става дума. 🥰

# 459
  • в сърцата на децата <3
🌹_tedi, ако ще консервираш, моята баба само ги топваше в маринатата и ги пълнеше по бурканите. После заливаше с маринатата и стерилизираше 5 минути за капачка като киселите краставички. Разкошна рецепта! Става и с нормални по-сочни чушки, но камбите са класиката.

# 460
Много благодаря snow angel. Звучи още по лесно за направа. Ще пробвам и този начин.

# 461
Здравейте, нужна ми е помощта ви: конфитюр от праскови желира ли при изстиване? За да не се изцапа фурната със сладък сок, пекох посипаните със захар праскови на нисък градус. Въпреки че плодът е готов, няма достатъчно изпаряване. Да разливам ли по бурканчета или да преварявам?

ПП: Веднъж сгъстявах с пектин и похабих дренки. Не бих ползвала отново пектин като сгъстител.
Ако го разлея по бурканчетата с консистенция на сироп и стерилизирам, ще запазя ли нещото Simple Smile ?

# 462
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, нужна ми е помощта ви: конфитюр от праскови желира ли при изстиване? За да не се изцапа фурната със сладък сок, пекох посипаните със захар праскови на нисък градус. Въпреки че плодът е готов, няма достатъчно изпаряване. Да разливам ли по бурканчета или да преварявам?

пп: Веднъж сгъстявах с пектин и похабих дренки. Не бих ползвала отново пектин като сгъстител.
Ако го разлея по бурщанчетата с консишстенция на сироп и стерилизирам, ще запазя ли нещото Simple Smile ?

Може да се сгъсти малко сока. В линка има две снимки. Това сладко в бурканчето е още горещо и изтлежда леко течно. В чинията вече е напълно изстинало.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_11.html

# 463

ПП: Веднъж сгъстявах с пектин и похабих дренки. Не бих ползвала отново пектин като сгъстител.
Ако го разлея по бурканчетата с консистенция на сироп и стерилизирам, ще запазя ли нещото Simple Smile ?
чак като за конфитюр няма да сгъсти, ще ти стане като течно желе Simple Smile дръж го във фурната още, той няма да ври, но ще се изпарява влагата. Пробвай да увеличиш леко, ако видиш че започва да пука-намалявай.

# 464
  • в сърцата на децата <3

Ако не си го оправила още - точно такова варя днес. По рецепта на свеки - на силна фурна, като заври изключвам и изствива във фурната. Като се охлади (или поне да е хладко) пак така. На третото завиране е достатъчно гъсто за разливане по бурканчетата. Много мързелив метод, само така правя сладкА.

Общи условия

Активация на акаунт