За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 54 106
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
пеич, не знам с какво ни съблазняваш, но неустоимо ме привлича. Simple Smile

Сироп от малини

# 451
  • Мнения: 1 050
Здравейте! Моля за изпитана рецепта за сладко от люти чушки. Някой пробвал ли е?

# 452
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Здравейте! Моля за изпитана рецепта за сладко от люти чушки. Някой пробвал ли е?

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/08/blog-post_23.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/08/blog-post_24.html

# 453
  • Мнения: 1 050
Мноооого благодаря! Надявам се да смогна 😃

# 454
  • Мнения: 199
Здравейте. Миналата година правих една туршия/салата, която не се стерилизира, но не съм записала рецептата. Помня, че чушките бяха сурови, режат се на парченца и се прави марината от олио, оцет, захар,сол. Марината се вари и се добавят чушките. Не мога да се сетя на Каталина, Джемма, Селма ли беше. Моля ако някой се сеща да ми помогне.Flowers Hibiscus

# 455
# 456
  • Мнения: 7 856
Аз имам подобна за камби, но с различен състав на маринатата.
2.4 кг камби, 60 гр сол, 100 гр захар, 0.6 литра оцет.
Нарязаните на парчета камби се бланшират за няколко минути в маринатата (на порции). След като всичко изстине, се нареждат в бурканите и се заливат с маринатата. Добавя се 1-2 супени лъжици олио/зехтин. Не се стерилизира.

# 457
  • Русе
  • Мнения: 6 293
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/10/blog-post_6.html


Скрит текст:
Здравейте. Миналата година правих една туршия/салата, която не се стерилизира, но не съм записала рецептата. Помня, че чушките бяха сурови, режат се на парченца и се прави марината от олио, оцет, захар,сол. Марината се вари и се добавят чушките. Не мога да се сетя на Каталина, Джемма, Селма ли беше. Моля ако някой се сеща да ми помогне.Flowers Hibiscus

Предполагам че търсиш тази рецепта.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 12:31 от peych

# 458
  • Мнения: 199
Трънка, psych благодаря ви! Точно за тази става дума. 🥰

# 459
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
🌹_tedi, ако ще консервираш, моята баба само ги топваше в маринатата и ги пълнеше по бурканите. После заливаше с маринатата и стерилизираше 5 минути за капачка като киселите краставички. Разкошна рецепта! Става и с нормални по-сочни чушки, но камбите са класиката.

# 460
  • Мнения: 199
Много благодаря snow angel. Звучи още по лесно за направа. Ще пробвам и този начин.

# 461
  • Мнения: 4 983
Здравейте, нужна ми е помощта ви: конфитюр от праскови желира ли при изстиване? За да не се изцапа фурната със сладък сок, пекох посипаните със захар праскови на нисък градус. Въпреки че плодът е готов, няма достатъчно изпаряване. Да разливам ли по бурканчета или да преварявам?

ПП: Веднъж сгъстявах с пектин и похабих дренки. Не бих ползвала отново пектин като сгъстител.
Ако го разлея по бурканчетата с консистенция на сироп и стерилизирам, ще запазя ли нещото Simple Smile ?

# 462
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Здравейте, нужна ми е помощта ви: конфитюр от праскови желира ли при изстиване? За да не се изцапа фурната със сладък сок, пекох посипаните със захар праскови на нисък градус. Въпреки че плодът е готов, няма достатъчно изпаряване. Да разливам ли по бурканчета или да преварявам?

пп: Веднъж сгъстявах с пектин и похабих дренки. Не бих ползвала отново пектин като сгъстител.
Ако го разлея по бурщанчетата с консишстенция на сироп и стерилизирам, ще запазя ли нещото Simple Smile ?

Може да се сгъсти малко сока. В линка има две снимки. Това сладко в бурканчето е още горещо и изтлежда леко течно. В чинията вече е напълно изстинало.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_11.html

# 463
  • Мнения: 9 485
Здравейте, нужна ми е помощта ви: конфитюр от праскови желира ли при изстиване? За да не се изцапа фурната със сладък сок, пекох посипаните със захар праскови на нисък градус. Въпреки че плодът е готов, няма достатъчно изпаряване. Да разливам ли по бурканчета или да преварявам?

ПП: Веднъж сгъстявах с пектин и похабих дренки. Не бих ползвала отново пектин като сгъстител.
Ако го разлея по бурканчетата с консистенция на сироп и стерилизирам, ще запазя ли нещото Simple Smile ?
чак като за конфитюр няма да сгъсти, ще ти стане като течно желе Simple Smile дръж го във фурната още, той няма да ври, но ще се изпарява влагата. Пробвай да увеличиш леко, ако видиш че започва да пука-намалявай.

# 464
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Здравейте, нужна ми е помощта ви: конфитюр от праскови желира ли при изстиване? За да не се изцапа фурната със сладък сок, пекох посипаните със захар праскови на нисък градус. Въпреки че плодът е готов, няма достатъчно изпаряване. Да разливам ли по бурканчета или да преварявам?

ПП: Веднъж сгъстявах с пектин и похабих дренки. Не бих ползвала отново пектин като сгъстител.
Ако го разлея по бурканчетата с консистенция на сироп и стерилизирам, ще запазя ли нещото Simple Smile ?
Ако не си го оправила още - точно такова варя днес. По рецепта на свеки - на силна фурна, като заври изключвам и изствива във фурната. Като се охлади (или поне да е хладко) пак така. На третото завиране е достатъчно гъсто за разливане по бурканчетата. Много мързелив метод, само така правя сладкА.

Общи условия

Активация на акаунт