За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 120
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Въпрос към мамите с дечица над 1 г. - какво ползвате за предвиждване освен количата - триколка, колело, количка. Искам да поръчам нещо за лятото (покрай намаленията) не знам на какво да заложа. Има голям избор, а не знам кое е най-практично и удобно.

# 631
Въпрос към мамите с дечица над 1 г. - какво ползвате за предвиждване освен количата - триколка, колело, количка. Искам да поръчам нещо за лятото (покрай намаленията) не знам на какво да заложа. Има голям избор, а не знам кое е най-практично и удобно.

Ние сме с лятна количка лека и удобна. Може би триколка , гледам че доста се използват. 😊 ще следя и аз за мнение.

• Мами знаете ли дали за магазините като вис виталис искат ли сертификат😊

# 632
  • Германия

Ами зависи какво ви е ежедневието. Искате да излизате на дълги разходни или се бутат се из центъра, където има много хора - количка.
Излизате на кратка разходка до близката площадка, може да бутате и триколката, или детето да върти педалите. Имате възможност да пуснете детето само да кара баланс колело, понеже по пътя ви няма коли и няма опасност детето да отпраши пред вас и да тръгне да пресича? Тогава от около 2г може да вземете баланс колело. Тротинетката е на същия принцип.
Реално не пречи и всичките неща да ги имате и да ги използвате според нуждите.

# 633
Момичета, днес след сън и хапване на пюре забелязах, че при единия ъгъл на устата, малката има зачервяване и леко цепнато. Някой имал ли е такъв случай? Да го третирам ли с нещо? На какво може да се дължи? Страх ме е дали не съм  справила нещо с лъжичката, макар да е мъничка. Писах на педиатъра и чакам отговор и там. Малката е на 5 месеца.
Може да се е одрала с нокът, може да се е наранила с лъжицата. Ще мине, няма нужда да се третира с нищо. Моето редовно си раздира я носа, я бузите, въпреки че винаги следя да няма нокти. И днес е с одраскана бузка, не знам как го прави. Няма нищо страшно, не се плаши, няма какво да стане,вероятно ще й щипе след като яде пюре, но ще мине.

# 634
  • София
Малкият отказва количката от доста време. Предимно пеша из квартала сме. Има количка за бутане с крачета, тротинетка със седалка и баланс колело. Засега с първото най-успешно се справя, но още не го пускаме по улицата така. Триколка ни предложиха да ни подарят, но при нас няма смисъл. Само се трупат вещи. За по-далечно излизане количката носим все пак. За пократко крака и скоро колата с бутане на крака. Пролетта и лятото тротинетката и баланс колелото.

# 635
Радева, благодаря за отговора. Просто за първи път се случва такава цепнатина,а и е на място, което постоянно се отваря и е влажно. От там идва и притеснението ми.
Тео, благодаря и за Вашия отговор, без значение на изказаното.

# 636
Моето проходи на 10 месеца, на годинката ходеше много добре. Изкарахме цялото лято с лятна лека количка. Спеше си в нея по пътя, мен ми беше лесно за багажи. Имахме триколка, мразеше я, не искаше да се качва, а ако се качи, си пускаше краката да се влачат или тръгваше да става в движение. Веднъж пък заспа по пътя и носех нея на ръце и дърпах триколката, затова директно я метнах в мазата. Интерес към тротинетка и колело прояви към 2-3 годинки. Първо тротинетка, после колело, но за кратки разстояния, абсурд за цяла разходка.

# 637
Ако не са някакви горещини - ерго раница. Това лято го изкарахме с тротинетка. На 2г и 4м е. Но когато свършиха горещите дни, нещо взе да отказва тротинетката и се върнахме на ерго раницата. Иначе като беше на 1г /не беше проходила/ си излизахме лятото с количка. Но я ползвахме само за лятото и не е имало драми, тъй като 3/4 от годината я нося в раница.

# 638
Лично аз като я изкарвам ползвам лятната количка или излизаме пеша на кратко разстояние.Баща й я изкарва с кола, от тези, които хем може сама да бута, хем има родителски контрол. Ползва и тротинетката за разходки.Триколката за мен е най-ужасното нещо 🤣 Купих и я продадох нова. Неманеврена, трудно слиза и качва бордюри, малък багажник - пълен кошмар беше за мен. Имаме и баланс колело и акумулаторни кола и мотор. Тях ги носим примерно до парка с колата и там ги кара или ги ползваме за съвсем близко разстояние.

# 639
Здравейте,бебка е на 4м. и 1/2.Сменихме Аптамил Comfort с обикновен,тъй като от седмица и половина не си изяждаше всичко ,а и този аптамил е за колики.Тази вечер,преди заспиване й беше първото опитване,хареса й (може би),изяде си всичко.Въпроса ми е възможно ли е да я запече или да има някакви неразположения от смяната на млякото? И как да постъпя в такъв случай?
Благодаря за отговорите🥰

# 640
Може и леко да се запече, но не е задължително. Аз от Aptamil лично не съм въобще доволна. Много се оритва от него , хълца и връща, в сравнение с др. млека.

# 641
Здравейте мами, идвам пак с едно бързо въпросче 😃 бебка почти на 13 месеца. Бяха ни казали да й давам кисело мляко само 2%, но не й харесва. Много е безвкусно, като вода. Та въпроса ми е следния- вие какво кисело мляко давате и колко% .. как давате като айран или чисто кисело мляко. За нас взимаме верея чудно или кара бунар , но те са 4,5% пълномаслени. Според вас мога ли да пробвам от тях да й дам?

# 642
С каква цел го даваш това кисело мляко? Детето не пие ли някакво мляко?
Моя е на почти 15 месеца и пие АМ. Кисело мляко с плодове давам за десерт или няква междинна закуска и то не повече от 100гр.

# 643
Здравейте мами, идвам пак с едно бързо въпросче 😃 бебка почти на 13 месеца. Бяха ни казали да й давам кисело мляко само 2%, но не й харесва. Много е безвкусно, като вода. Та въпроса ми е следния- вие какво кисело мляко давате и колко% .. как давате като айран или чисто кисело мляко. За нас взимаме верея чудно или кара бунар , но те са 4,5% пълномаслени. Според вас мога ли да пробвам от тях да й дам?
Аз лично давам само пълномаслени продукти на децата, както и аз гледам такива да консумирам. Не се тревожете.

# 644
С каква цел го даваш това кисело мляко? Детето не пие ли някакво мляко?
Моя е на почти 15 месеца и пие АМ. Кисело мляко с плодове давам за десерт или няква междинна закуска и то не повече от 100гр.

За разнообразие ще го давам , като не яде храната от кухнята , детето е на кърма 😉 на поискване все. Още се кърмим и през деня и през нощта

Общи условия

Активация на акаунт