За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 109
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
Бихте ли споделили какво е кремчето с цинк?
На Биодерма, ползвам го и при смяна на пелени. https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/abcderm/change-intensif

# 661
Radeva, благодаря!
Не знам дали има нещо общо с проблема с крачето, но днес бебо е неузнаваем. Тъкмо се беше научил да спи по цяла нощ и да хапва по повече, но по-нарядко... И изведнъж се влоши, започна да пищи неистово цял ден, само като го разнасям се успокоява за кратко. Иначе яде нормално, но преди и след ядене няма успокояване. По принцип досега сме имали съвсем слаби колики, възможно ли е на 2 месечна възраст тепърва да се обострят коликите?

# 662
  • София
Пикът на коликите е около втория месец

# 663
Мамма Миа, на мен не ми остана кръст да го разнасям цял ден, ако това продължава, не знам....

# 664
Не спи ли на теб или да се успокоява, аз никога не съм приспивала на ръце, но спеше много време върху мен и бе прекрасно време, липсва ми, но и бе зор де,хихи
Тепърва още много промени ще има, не очаквай като един ден или седмица е едно и после пак ще е така, променят се нещата.Възможно е колики, скок в растежа.

# 665
Здравейте. Искам да питам някои неща за сверка на часовника. Малчо вече е на 10м, ходи с помощ. Количка не иска, вътре ме сяда за минута. Някакви идеи как да го занимавам с нещо поне 10,20мин? Пипа всичко, тигани, паници, шкафове, дистанционни.. Като парцал съм, всяка секунда съм по него. Това нормална активност ли е Grinning
Друго - чеша се доста на рамото отзад, а няма нищо. Понякога излиза малко червено петно . Мислех, че е ухапано, но не.. Ту излиза, ту се скрива, и така 2 седмици сигурно вече...
Трети въпрос - понеже аз му готвя, как да давам риба? Може ли с купено пюре, понеже нито ще намеря хубава риба, нито ще я обезкостя и тн.. Достатъчно ли е количеството в купените?
Как да минем от пиене на вода от шише с биберон към друго, и какво? Сламка, чаша, какво следва? И кога?
Мляко 3-ка от кога се дава, че таткото се е объркал и му е купил 3, от годинка ли?
Благодаря ви Simple Smile

# 666
Обезопасявате контакти, заключвате врати към тераси и прозорци, може да сложете защити на чекмеджета и шкафове ако имате на ниско такива с опасни неща - остри предмети или препарати. След това оставяте детето да се занимава и забавлява докато вие си вършите вашата работа. Достатъчно е да сте в стаята.
Пюрета с риба не съм давала, въведох риба с филе от бяла риба, няма кости, пече се лесно.
За водата, от каквото го научите. Ако искате чаша, подходяща малка чашка, показвате и така. Разбира се отначало ще се олива. Друг вариант е шише с мек/твърд накрайник или сламка. Аз лично предпочитах шише с мек накрайник, още на 6 месеца почна да пие от такова.
Мляко не съм ползвала, не знам. За рамото, вероятно суха кожа, пробвайте с хидратиращ крем да мажете винаги след баня.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 23:58 от Radeva-87

# 667
На купените пюрета си има написано колко риба съдържат. Обикновено имат 8% риба, което за пюре от 190 грама е около 15 грама. Дано не бъркам, това е достатъчно количество за преди навършване на годинка, когато трябва да се внимава с протеините. За млякото, на кутията трябва да си пише от каква възраст може да се взима...

# 668
  • София
Yan, на тази възраст малкият само искаше да обикаля (ходеше), не се залисваше с нещо за повече от 2-3мин и предпочиташе да си играе с капачки/кутии/кабели и да мъкне разни неща из стаите. Така, че няма как да помогна тук.
За червеното петно - дерматолог да провери дали не АД и с какво да се маже.
Риба съм давала печена на фурна. После почнах с кухнята и не знам колко грама е на 220, но не е особено голямо количество.
Синът ми започна да пие адски много вода като му купих шише с мека сламка. Постоянно го търси и пие по 3-4 пълни на ден.
Мляко 3ка е за след годинка и е с различни пропорции. Ние дадохме след годинката.

# 669
Yan, поглеждала ли си "busy bord"? Продават и готови, но много познати си направиха с материали от железария, кинкалерия, хоби магазини. На повечето деца им е доста занимателно, може и при теб да помогне.

# 670
  • Германия
На дъщеря ми се беше зачервило пръстчето и беше леко подуто, но беше на 1г и нещо. Получи се след неправилно рязане. Да не би да се е счупил нокътя и сега да расте навътре? Изписаха ни един крем с йод. Пипнете леко мястото, ако се разплаче или дърпа крачето значи боли.

# 671
Благодаря ви. Значи вкъщи абсурд да преценя точното количество риба, ще купувам готови. И аз мислех за бизи борд. Направо ми се плаче понякога, не дава дори да седна, постоянно ме дърпа и мрънка. Ако го оставя сам да стои, идва и ме дърпа за краката, даже и вода не мога да пия. Много е палав.. Надявам се като проходи сам да ме остави малко на спокойствие Grinning

# 672
  • София
Не се надявай.

# 673
На дъщеря ми се беше зачервило пръстчето и беше леко подуто, но беше на 1г и нещо. Получи се след неправилно рязане. Да не би да се е счупил нокътя и сега да расте навътре? Изписаха ни един крем с йод. Пипнете леко мястото, ако се разплаче или дърпа крачето значи боли.
Не беше счупен нокътя, но той много рита с крачета и явно пижамките му са теснички в областта на ходилата, въпреки че му купувам по-голям размер. На 2 месеца му купувам 62, даже 68 размер и пак...

# 674
  • Пловдив
Моя на 13 месеца най си залисва с отваряне-затваряне на шкафове, пералня и т.н.
Всичко, с което играе не е играчка. В момента сме на вила, заигра се с щипките и кошницата им.

Общи условия

Активация на акаунт