За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 117
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Киселито мляко няма как да замести, плодовете, зеленчуците и месото.

# 646
  • София
Кисело мляко давам 3,6%, различни марки. С плодове, овесени ядки, мюсли, чисто все се яде. Айрян пиеше лятото повече. Сега не чак толкова.

# 647
Напротив,дава се пълномаслено, не два процента.

# 648
Не,не ги замества,но замества АМ Simple Smile

# 649
  • Пловдив
Аз давам кисело мляко на закуска с фини овесени ядки и малката много го харесва.

За мен не замества ам, защото то е коренно различно по състав. Simple Smile

# 650
Естествено,че е с различен състав.Все едно да сравняваме,че всяко АМ има един и същи състав😂
Аз давам кисело мляко на закуска с фини овесени ядки и малката много го харесва.

За мен не замества ам, защото то е коренно различно по състав. Simple Smile

# 651
Давала съм и на айрян и чисто кисело мляко, примерно с мъфинче. Винаги съм взимала с висока масленост.

# 652
За първи път чувам, че да се дава кисело мляко на 13 месечно бебе може да е въпрос на дискусия. Или някой да трябва да обеснява защо дава кисело мляко на детето си, което е над 1 година. Но пък аз не чета научни трудове, сигурно е за това 😀

На малките деца не е препоръчително да се дават ниско маслени продукти, 2% е малко, но пък 4% според мен поне, е много. 3,6% е идеално 😀 На тази възраст трябва да поемат около 400 мл млечни продукти. Как ще бъдат разпределени всяка майка си решава.

# 653
Здравейте, пак се включвам. Бебчо е на 2 месеца и половина и досега не сме му рязали нокттите на краката, доскоро нямаше и какво да се реже. Едва наскоро са пораснали малко. Забелязах на големия пръст на крака зачервяване и подуване. Няма как да е от неправилно изрязване, защото както казах досега не сме ги рязали. Имали ли сте подобен проблем, мазахте ли с нещо, слагахте ли някакъв компрес? Да ги режа сега ноктите, какво да правя....

# 654
Здравейте, пак се включвам. Бебчо е на 2 месеца и половина и досега не сме му рязали нокттите на краката, доскоро нямаше и какво да се реже. Едва наскоро са пораснали малко. Забелязах на големия пръст на крака зачервяване и подуване. Няма как да е от неправилно изрязване, защото както казах досега не сме ги рязали. Имали ли сте подобен проблем, мазахте ли с нещо, слагахте ли някакъв компрес? Да ги режа сега ноктите, какво да правя....
Имахме да, моето момиче много си търка крачетата едно в друго, вероятно е и от това. Също внимавайте да не е с много вдигнати нагоре чорапи, които се впиват в пръстите. Изрежете внимателно нокътчето като внимавате за крайчетата, да са подрязани, да не останат забити. Аз лично мазах с кремче с цинк и се повлия за 2 дни. Ако беше продължило да е червено мислех да пръсна с Оксикорт, но не се наложи.

# 655
Не,не ги замества,но замества АМ Simple Smile

Детето е на кърма!

# 656
Бихте ли споделили какво е кремчето с цинк?

# 657
  • Пловдив
Давам от преди годинката кисело мляко, каквото сме взели за нас това яде и детето. Айрян не му правя, давала съм да опита, като седнем на заведение и примерно аз пия.

# 658
Давам кисело мляко много преди годинката, защото дъщеря ми го обожава, но не, за да замествам каквото и да било.Давам мляко от 3.6%. Сега е на 2г и пие по литър айрян всеки ден. Много обича и сама си го иска.
И не, киселото мляко или айряна НЕ заместват АМ по никакъв начин.

# 659
Аз по скоро искам да предложа с някакъв плод малко за разнообразие. Например с банан или бисквитки. За след обедна закуска или за закуска. Десертите от кухнята не ги харесва. Вече не харесва и плодови пюрета 😃 а пък само банан и то ще й омръзне скоро време

Общи условия

Активация на акаунт