За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 120
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Ние сме на частна- Вела в Пловдив , откакто малката е на 1 месец. За 40 лева на месец съм спокойна, че по всяко време на денонощието има към кого да се обърна и ще я прегледат внимателно. Имат и лаборатория.
Ходили сме няколко пъти и винаги съм получавала адекватно отношение. При педиатърката само за ваксинации и задължителните прегледи ходя. Не , че е лоша, ама не ми се чакат 10 души за всякакви неща там, които висят, а и да не говорим, че след 18:00 не можеш и да я откриеш ( не че е и длъжна де, но всеки се спасява както може).

# 91
За коликите помага слинг, не кенгуру. Кенгурото го отричат и е опасно. Кенгурото притиска гърба и нарушава естествената С-извивка. Отделно краката трябва да са като на жабка, а не да висят, както е в кенгурото. Та хвърлете го това кенгуру и си наемете слинг да опитате с него. И си направете една консултация за правилно поставяне. Бебето трябва да се слага спокойно, нахранено и сменено, с леки полюшващи или леко подскачащи движения.
Нашата откакто стана на 2г+ някак си на бързо минават прегледите /не, че ходим редовно/. Последният път бях аз на преглед и между др исках да питам за 1-2 пожелателни ваксини за малката, тъй като се колебая. Ами не срещнах одобрение, с половин дума - ако искам, за какво й е. :/

# 92
  • София
Не е много по темата, но....

Това нещо кога се слага на изчистен нос или както си е запушен, не ми се смей те защото взимам от тях за 1 път!

# 93
  • Германия
Здравейте ,мами ! Моя пъшко е на 2 месеца и 1 ден ! С колики е от родилното ! Не е кърмен /по кофти причини/ Изчетох всичко за тези колики ,но си мисля дали няма нещо по актуално ,темите които намирам са стари . Да кажа използвали сме абоколикен,сабсимплек,лефакс от германия,инфакол от гърция,колийф,биогая,санколик и чая на хип ,който всъщост изобщо не иска да го пие! Имаме бухалчето Оли/бял шум/ ,торбичка с костилки от череши и сешоар ! Купих и кенгуру и шезлонг . От млеката бяхме изписани от болницата с нан оптипро ,сменихме на нан конфортис заради запек ,после имахме разсториство и ни смениха с нан без лактоза ,пак направихме запек и от 2 дена сме с лакатана био . Има ли според вас нещо ,което не сме направили да помогнем на бебо или нещо ,което е ново и не сме купили ?
Забравих да те питам, по колко мляко пие детето? След като сте сменили толкова много, кое най-харесва? Наддава ли достатъчно?

# 94
Здравейте ,мами ! Моя пъшко е на 2 месеца и 1 ден ! С колики е от родилното ! Не е кърмен /по кофти причини/ Изчетох всичко за тези колики ,но си мисля дали няма нещо по актуално ,темите които намирам са стари . Да кажа използвали сме абоколикен,сабсимплек,лефакс от германия,инфакол от гърция,колийф,биогая,санколик и чая на хип ,който всъщост изобщо не иска да го пие! Имаме бухалчето Оли/бял шум/ ,торбичка с костилки от череши и сешоар ! Купих и кенгуру и шезлонг . От млеката бяхме изписани от болницата с нан оптипро ,сменихме на нан конфортис заради запек ,после имахме разсториство и ни смениха с нан без лактоза ,пак направихме запек и от 2 дена сме с лакатана био . Има ли според вас нещо ,което не сме направили да помогнем на бебо или нещо ,което е ново и не сме купили ?
Забравих да те питам, по колко мляко пие детето? След като сте сменили толкова много, кое най-харесва? Наддава ли достатъчно?
Ами в събота стана на 2 месеца ,качил е за предния месец 1,100 кг като половината беше на нан конфортис ,другата на нан без лактоза . Сега от 3,4 дена е на лактана био . С нана не му стигаше 120 и го дигнахме на 150 , с лакатаната му остава в момента ,но не знам дали е от млякото или от ваксината загуби апетит. И понеже в момента е 5.920кг педиатърката ни увеличи дозато вигантол от 2 капки сутрин ,сега каза да му дава и 2 капки вечер . Както и по 2.5мл. Сутрин и следобед калциев глюконат за седмица ,че цитирм "ще  си изкриви главичката" . Като четох и за двете доста се притесних и съм в дилема . Ако някой има опит с по-големшки бебета да даде съвет

# 95
  • Германия
На точното място си попаднала. Дъщеря ми беше от най-едрите бебета, продължава да расте голяма. Супер наддава детето. Питах те, защото се сетих, че може да е гладно, но изключваме този вариант. Слушай педиатъра, давай на детето да хапва, колкото иска. Но все пак е хубаво да се следят някакви часове (поне 2ч гледах да са минали, на понякога не издържаше и толкова). При нас нямаше никакви проблеми свързани с теглото. И изследвания сме пускали. Някои деца растат пухкави, не може да са еднакви всички. А твоето е от групата с досадните колики. Имайте търпение, ще мине след месец два(дано, че някои до пети месец ги боли коремче). Бъди спокойна, много си го гушкай. Направила си каквото можеш, от тук нататък само търпение.

# 96
Мами, пиша ви за съвети, че вече се чувствам безсилна и ядосана на българските лекари... и на себе си. Дъщеря ми е на 4 месеца, преди 3 седмици и излезе ситно безцветно обривче по вратлето и гърдичките. Помислих, че е от претопляне, показах и на педиатъра, тя също каза претопляне и каза да мажем с Бепантен, сложи и ваксината. И след това обривът стана червен, стана повече като на червени петна/лишеи. Отидохме на дерматолог, който каза, че кожата й е много суха и трябва по-добра и обилна хидратация, но вмести нещо хидтратиращо изписа Елоком да я мажем с него цяла седмица и Судокрем, който знам, че изсушава доста. Като прочетох за Елокома ми се изправи косата, мощен кортикостероид... с който категорично отказвам да я мажа заради зачервен обрив. Разбирам положението да беше съвсем извън контрол ама не мисля, че е за най-силното лекарство Confused Вие имате ли опит с много суха/атопична бебешка кожа, препоръчайте много добре хидратираща бебешка козметика, от която сте доволни. Правя съм да не я мажа веднага с кортикостероиди, нали? Confused

# 97
Определено не е ок веднага да се започва терапия с кортикостероид.
Посетете друг специалист-дерматолог.

# 98
За суха кожа съм чела, че препоръчват по-малко къпане - през ден или през два дена, при къпане да се ползва само вода или козметика, която не съдържа сапун.

# 99
Bibonss, при нас имаше обрив, който уж е от претопляне, ама не изчезна. Препоръчаха ми 2 вида козметика за проба, преди да минем на тежката артилерия - медицинска козметика. На нас не ни се е налагало да стигаме до там - двете серии са Xeracalm на Авен и на Мустела мисля че се казва  Sepatolia , те имат само една за много суха и атопична кожа. Xeracalm ползвам за измивни продукти. Също препоръчаха Омнибиотик Панда, който тя пиеше вече от седмица заради коликите и не знам кое точно помогна, но сега рядко само се зачервява, а преди беше грапава, като се затопли леко - и червени петна излизаха. Носете малко по-широко и само памучни дрехи! Ако зимата ще слагате по-топло дрехи, задължително отдолу нещо от чист памук.
На някои бебета им дават и ХА мляко, зависи от случая. Но не при всяко бебе млякото дава голям отражение. Ние не сме ходили на дерматолог, педиатърът овладя ситуацията, като следващата му стъпка бе насока за дерматолог.

П.П. и двете серии, които споменах имат тестери в големите аптеки, така че попитайте да ви дадат и да пробвате ако решите първо с тях, че всяко шишенце продукт е около 30лв.

# 100
Здравейте слагате ли вече одеало на бебоците в количките? От кога започвате да използвате зимен чувал за количката? Ние сме с лятна количка обмислям да купя. Може ли да ми препоръчате модел от който сте доволни? 😌

# 101
Миналата година( тогава беше на 1г) по това време мятах по едно одеало като спеше навън. Към средата на ноември сложих зимен чувал, като при по-топло време махах горната част (нашият е с ципове и се сваля).
Модел не мога да предложа. Аз купих този, който е за нашият модел количка ( на Cybex).

# 102
Тъкмо навреме питане, че и аз съм с дилема дали да купувам космонавт или чувал.
Мами, в темата за колички не ми отговориха, но какво мислите за Cosatto woosh 2/britpop/?
Питам, защото на моите детенце му висят крачетата и сякаш не му е удобна. Отделно, сега мога ли да ползвам лятна количка, удачно ли ще е или да продължавам със старата, която е с летен кош.🙈

# 103
Скоро четох някъде за летните и зимните колички. Много майки предпочитали зимата да я карат с лятната количка, защото е по-лека и маневрена. Обаче пък е трудно проходима зимно време, когато има сняг примерно. Ние сигурно ще я караме с лятна количка, защото старата не е ок с гумите. И аз обмислях да купя чувал и тъкмо се навих, те го купили. Та моят въпрос е.. тези чувалчета само за бебета ли са? Трябва да си измеря количката, за да преценя колко см да е или? 🙄

# 104
Момичета, кога въведохте глутен в менюто на бебоците, от кой месец.
Относно проблеми с кожата, къпане не толкова често,  може би 3 пъти седмично,  като един път само с водичка тялото без използване на измивен продукт. Козметика има медицинска за атопична кожа, чист зехтин на много сухите участъци от тялото.

Общи условия

Активация на акаунт