За четенето

• 42 530
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
От Паулу Коелю съм прочела почти всичко и в по-голямата си част ми допада. От Хорхе Букай съм чела нещо, но вече нямам спомен какво.
Изобщо не се засягам на четене, защото това е интимен момент и трябва да носи удоволствие на четящия.

# 721
Попадна ми тази снимка. И ми стана любопитно - вие как организирате книгите си Simple Smile

# 722
Опитвала съм се по цвят, но нещо не се получава както на инстаграмските снимки. За да е як ефектът трябва библиотеката да е широка, иначе се губи идеята.
Най-оптимално за мен е по височина, по поредици и по цвят , доколко е възможно.
А в момента дори нямам библиотека Cry
Всички книги са ми по кашони, само стотина съм натрупала на една икейска етажерка.
Но скоро ще имам библиотека и ще пробвам различни подредби (дори и с гръбчетата към стената Joy )

# 723
  • Mediterraneo
От купищата книги са ми останали два рафта с такива, да речем едни 50 броя. Всичко останало е в Бг, по кашони, разхвърляни из 2 къщи, все едно ги нямам Sad Но свикнах. Наличните са организирани по височина.

# 724
Между другото,в печатниците подвързват книги. Дадох веднъж една оръфана книга да подвържат с нова корица. Получи се много добре. Със синя кожена подвързия със златни букви заглавието и автора.

# 725
  • Mediterraneo
Я сега си представи да направиш това за 200-300 книги. Вместо да дам пари за нови книги, ще подвързвам старите, аха.

# 726
Тази книга беше една от любимите ми и просто беше пред разпадане,и се наложи да я дам за подвързване. Е,можеше да си купя ново издание на същата книга,(сега вече има,не е като едно време),но я бях препрочитал стотици пъти и някак си свикнах с нея.

# 727
Аз ги редя по автор и националност или по издателство. Също и по жанр. Четени и нечетени на различни рафтове.

# 728
  • София
Моите са по автори и жанрове, непрочетените са ми на отделен рафт. Но библиотеката ми е със затворени врати в спалнята, всъщност са две библиотеки от тази зима, след като дълго време под спалнята ми имаше кашони с книги. Така си спестявам много прах, но пък не мога да им се радвам, и няма никакво значение как са подредени. След като се разделихме с много детски книги (до 300 ги броих, след това просто беше ясно, че съм попрекалила...) малката подреди останалите по цветове в нейната библиотека и стана доста хубаво, трябва да ги снимам.

# 729
Стъклени вратички не са ли опция?

# 730
само стотина съм натрупала на една икейска етажерка.
И при мен са на едно високо тясно Били, подредени по автори и поредици. Обирам прах с ръчна прахосмукачка, обаче си мечтая и за някакви прозрачни вратички.
Книгите са ми малкия дерт, огромния са пъзелите. Там вече е страшно с тия кутии струпани къде ли не.

# 731
  • София
Не се предлагаха като вариант за тези корпуси, пък ги вързахме с основния гардероб от преди. По поръчка винаги може, някой ден ако ми дойде музата ще ги сменя Simple Smile Сега ходих да си ги видя и ми се струва, че бг книги, или поне тези, които имам, не са с толкова цветни корици както съм виждала на тези снимки, където са подредени цветово. При Рийз Уидърспун помня една такава библиотека, буквално беше като дъга.

# 732
  • София
И на мен мечта ми е библиотека със стъклени вратички - предстои. Сега имам два рафта, които са ми крайно недостатъчни. Единият е отделен изцяло за колекцията ми на Стивън Кинг, на другия - всички останали. Там са по височина. На нощното шкафче - една огромна купчина непрочетени, която всеки миг ще се катурне. Sad

# 733
  • София
А на мен мечтата ми  е цяла стая, отделна пълна с книги.  Целите стени да са покрити от шкафове като  в библиотеките и всичките да са пълни  с книги.

# 734
Една от библиотеките вкъщи е със стъклени вратички (по проект). Но не спасява от прах, и през тях се натрупва.
Детските книги са разположени на няколко места, давам си сметка, че за тях, пък и за новите ни книги, наличното място вече е крайно недостатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт