Кафеникаво зацапване в ранна бременност

• 72 178
  • 173
  •   2
Отговори
# 165
Мога ли да вярвам на тези лентички или?
Аз с такива лентички разбрах, че съм бременна. А шурчека ми показваше само една черта

# 166
Здравейте,
На 29.07 ми беше последния цикъл, трябваше да ми дойде около 22.08 и имам положителен тест. В началото имах през ден леко зацапване, при влизане в шеста седмица получих обилно кървене със съсиреци. Веднага бях в спешното и казаха, че всичко е наред и е където трябва с биещо сърце. Тръгнах си като пие прогестерон 100мг. По два пъти... Но отново имам постоянно кафеникаво зацапване.
Вече не знам какво може да е и съм супер притеснена. Споменаха, че може да имам леко отлепване, но е рано да се види и чакам втори преглед следващата седмица..

# 167
Здравейте,
На 29.07 ми беше последния цикъл, трябваше да ми дойде около 22.08 и имам положителен тест. В началото имах през ден леко зацапване, при влизане в шеста седмица получих обилно кървене със съсиреци. Веднага бях в спешното и казаха, че всичко е наред и е където трябва с биещо сърце. Тръгнах си като пие прогестерон 100мг. По два пъти... Но отново имам постоянно кафеникаво зацапване.
Вече не знам какво може да е и съм супер притеснена. Споменаха, че може да имам леко отлепване, но е рано да се види и чакам втори преглед следващата седмица..
Знам колко е притеснило,но съвета ми е до следващия преглед да си почивате повечко. Както каза моя АГ - " Ще пазиш леглото вкъщи" . Приемайте си прогестерона редовно,а ако има някакви болки може да  взимате но шпа. Пожелавам до следващия преглед всичко да е отминало ! 🍀😊

# 168
Момичета, преди два дни имах съвсем леко зацапване, кафеникаво на цвят, с леки болки или по-точно придърпвания. В 13+2 съм. Посетих гинеколога ми и той каза, че всичко е наред. Изписа ми Утрогестан и Но-шпа. Оттогава не съм имала зацапване – беше еднократно и много малко, но придърпванията ги имам още. Според вас трябва ли да се притеснявам?

# 169
Придърпванията са нормални

# 170
  • София
Здравейте,

Имай предвид, че кафеникавото зацапване е доизчистване от това, което е текло и е нормално да го има след такова обилно кървене каквото описваш. Може да продължи със седмици. Неприятно е заради самия стрес, че го има, но само по себе си не е страшно или опасно. Опасно е, ако пак тръгне ярко кървене. Казвам го от опит с две бременности, през които все съм имала кървене и зацапвания.
Стискам палци всичко да мине бързо и да е наред Wink

# 171
Всичко звучи нормално.  Както съм писала по-горе аз имах от 4та до 14та седмица кафяво зацапване ВСЕКИ ден. Това са 10 седмици с ежедневно зацапване.
Червената кръв е притеснителна, но аз имах и червена кръв един път и пак родих един мишок, който днес започна първа група в детската градина 👦🏻

# 172
Вие казахтее
Снощи получих леко кафеникаво зацапване, тази сутрин също. Трябва да съм края на 5та, началото на 6та гастрационна се
Тъй като моят лекар е отпуск, отидох при лекар с най-скорошен час. Лекарят ми каза, че не вижда жълтъчно мехурче и сакчето не е пораснало в сравнение с последния преглед ( той обаче беше преди три дни). Като цяло не даде добри резултати, предписа ми 2х2 утрогестан за перорална употреба, както и но шпа. Отидох все пак на второ мнение, лекарят този път каза, че вижда жълтъчно мехурче, но потвърди, че сакчето е малко. Обясни, че матката приема сактчето за външно тяло и се опитва да го изхвърли. Потвърди да ползвам утрогестан, но вагинално и да отида на преглед след седмица. Като цяло даде малко повече шанс. Бихте ли ме посъветвали или дадете мнение/опит.

# 173
  • София
Вие казахтее
Снощи получих леко кафеникаво зацапване, тази сутрин също. Трябва да съм края на 5та, началото на 6та гастрационна се
Тъй като моят лекар е отпуск, отидох при лекар с най-скорошен час. Лекарят ми каза, че не вижда жълтъчно мехурче и сакчето не е пораснало в сравнение с последния преглед ( той обаче беше преди три дни). Като цяло не даде добри резултати, предписа ми 2х2 утрогестан за перорална употреба, както и но шпа. Отидох все пак на второ мнение, лекарят този път каза, че вижда жълтъчно мехурче, но потвърди, че сакчето е малко. Обясни, че матката приема сактчето за външно тяло и се опитва да го изхвърли. Потвърди да ползвам утрогестан, но вагинално и да отида на преглед след седмица. Като цяло даде малко повече шанс. Бихте ли ме посъветвали или дадете мнение/опит.

Това, което мога да кажа е, че е прекалено рано. Всеки лекар ще каже нещо различно, в зависимост от опита си и апаратурата (най-вече). Наистина изчакайте поне седмица и тогава на лекар отново и гледайте да е с качествен, вагинален ехограф. Междувременно може да пускате ЧХГ на 48 часа и да наблюдавате как расте.

Общи условия

Активация на акаунт