Кафеникаво зацапване в ранна бременност

• 72 397
  • 173
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,

Бременна съм в 7 седмица и 2 дена, вчера получих леко кафеникаво зацапване, но не е постоянно и само по тоалетната хартия. Днес отново имаше кафеникаво, но еднократно. Намирам се на морето и днес ще си тръгнем по-рано от предвиденото. Може ли да ме насочите към добър лекар в София, който да ме прегледа и предпише нужните лекарства? Миналата седмица бях на преглед и плодът имаше сърдечна дейност, страх ме е, че прегледа му е навредил… Моля някой да ме успокои, че бременността може да завърши успешно… 😭🙏🙏🙏
Доктор Вецев!

# 151
Естествено, че може да завърши успешно! Не съм чувала за проблеми, породени от преглед в такъв ранен месец. Имай опредвид, че на времето не е имало ултразвук и с натискане върху корема лекарите са установявали бременност и как се е разположило бебето.
Разказвали са ми, че при сестрата на дядо лекарят силно настикал и тегнало кръв като река. Била в началото на бремеността. Въпреки всичко успяла да роси здраво дете накрая 🙂

# 152
Здравейте в 6 г.с. съм и днес сутринта имах кафеникаво зацапване, което видях преди поставяне на Циклогест вагинално. Естествено изтръпнах, защото това е последният ми опит и съм над 40 г. без бременности. Досега не съм стигала до положителен тест при 4 трансфера. Нямам болки и други оплаквания. Все още не съм си избрала лекар, който да ме следи, защото си мисля, че ми трябва специалист, а в града, в който живея няма такъв.
Миналата седмица 5 г.с. +2 д.ходих на преглед  в Плевен и се установи плоден сак, но  казаха, че е рано за жълтъчно мехурче и пулс и съм на преглед следващата седмица.
Въпросът ми е дали да отида сега спешно при някой гинеколог в града или да си изчакам прегледа следващата седмица?
Чух се с лекаря в Плевен, единствено каза да си поставям Циклогеста вече ректално.
Същевременно трябва да направя влива на Гама-глобулин заради завуше и НК клетки и съвсем се обърках какво да правя.
Между другото започнах от 3 дни да пия по 1 аспирин вечер, защото изведнъж се сетих, че  доцент Конова заради 4G/4G  и беше препоръчал заедно с Фраксипарин, който о аче все още не съм включила.
Извинявайте, стана много дълго и объркано, защото паниката ме завладя, а доцент Конова е в отпуск и не знам какво да правя.
Та основният въпрос е дали да отида отново на преглед днес след зацапването или да си направя вливането на Гама-глобулин или да изчакам прегледа следващата седмица?
Междувременно вече е червеникаво кървене , та отивам спешно на преглед 😪

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 10:42 от West

# 153
Здравейте,

Според мен отидете на лекар за Ваше спокойствие, но след като вече слагате Циклогест сигурно няма да Ви кажат нещо повече освен да Ви успокоят, че всичко е наред и евентуално да се види сърчицето. На по-късен етап може и да ви вкарат за задържане, но в 6 г.с. не съм чувала да хоспитализират някого… може и да греша.

Аз имах такова зацапване в 7 г.с. и за моя радост всичко е наред засега. В 11 г.с. и 4 дена съм. Успех!

Здравейте в 6 г.с. съм и днес сутринта имах кафеникаво зацапване, което видях преди поставяне на Циклогест вагинално. Естествено изтръпнах, защото това е последният ми опит и съм над 40 г. без бременности. Досега не съм стигала до положителен тест при 4 трансфера. Нямам болки и други оплаквания. Все още не съм си избрала лекар, който да ме следи, защото си мисля, че ми трябва специалист, а в града, в който живея няма такъв.
Миналата седмица 5 г.с. +2 д.ходих на преглед  в Плевен и се установи плоден сак, но  казаха, че е рано за жълтъчно мехурче и пулс и съм на преглед следващата седмица.
Въпросът ми е дали да отида сега спешно при някой гинеколог в града или да си изчакам прегледа следващата седмица?
Чух се с лекаря в Плевен, единствено каза да си поставям Циклогеста вече ректално.
Същевременно трябва да направя влива на Гама-глобулин заради завуше и НК клетки и съвсем се обърках какво да правя.
Между другото започнах от 3 дни да пия по 1 аспирин вечер, защото изведнъж се сетих, че  доцент Конова заради 4G/4G  и беше препоръчал заедно с Фраксипарин, който о аче все още не съм включила.
Извинявайте, стана много дълго и объркано, защото паниката ме завладя, а доцент Конова е в отпуск и не знам какво да правя.
Та основният въпрос е дали да отида отново на преглед днес след зацапването или да си направя вливането на Гама-глобулин или да изчакам прегледа следващата седмица?
Междувременно вече е червеникаво кървене , та отивам спешно на преглед 😪

# 154
Аз сега виждам, обачеее - ако пиете аспирин, като нищо зацапването да е от това.

# 155
Ако сте само с 4G/4G мутация, аспиринът в тези седмици може да е причина за кървенето. Аз съм със същата мутация и съм само на Клексан още отначало.

# 156
Здравейте имам питане от 15.08 правим опити за бебе като миналия месец цикъла ми беше 27.07 някъде , а сега ми дойде на на 23.08 като обикновено ми е 5 дена сега ми беше 4 като на 4 почти нищо и винаги първите дни ми е обилно ,а сега не ми беше. Другото е ,че аз не мога да издържа 3,4 без да ям сега издържам и цял ден и чак вечерта ям. Днес по-обяд пък ми се гадеше. Възможно ли е толкова рано да успея да забраменея и да ми дойде ?

# 157
  • UK
Здравейте имам питане от 15.08 правим опити за бебе като миналия месец цикъла ми беше 27.07 някъде , а сега ми дойде на на 23.08 като обикновено ми е 5 дена сега ми беше 4 като на 4 почти нищо и винаги първите дни ми е обилно ,а сега не ми беше. Другото е ,че аз не мога да издържа 3,4 без да ям сега издържам и цял ден и чак вечерта ям. Днес по-обяд пък ми се гадеше. Възможно ли е толкова рано да успея да забраменея и да ми дойде ?

Не звучи възможно. Освен това вече ви е дошло.

# 158

Има малка вероятност да не ви е дошло, а просто да е имало зацапване. Само тест може да покаже

# 159
Здравейте, в 6 г.с. съм и от два дни имам бледо кафеникаво зацапване....много съм притеснена, защото преди тази бременност имам две загубени, като последния път беше мисед в 8 г.с. именно след такова бледо кафеникаво-розово зацапване, което продължи около седмица...сега имам чувството, че всичко се повтаря отново Sad Sad 😞 😓  слагам фраксипарин, пия утрогестан и дицином.. Има ли някоя, при която всичко да се е развило добре след подобен проблем....

# 160
Според мен трябва да спрете фраксито, докато не спре и зацапването и да проверите прогестерона.

Здравейте, в 6 г.с. съм и от два дни имам бледо кафеникаво зацапване....много съм притеснена, защото преди тази бременност имам две загубени, като последния път беше мисед в 8 г.с. именно след такова бледо кафеникаво-розово зацапване, което продължи около седмица...сега имам чувството, че всичко се повтаря отново Sad Sad 😞 😓  слагам фраксипарин, пия утрогестан и дицином.. Има ли някоя, при която всичко да се е развило добре след подобен проблем....

# 161
Здравейте, не искам да вдъхвам прекалено много кураж, но аз имах кафеникаво зацапване в 7 г.с. и обилно кървене в 12 г.с. Лежах в болница след втория път 3 дена за леко отлепено сакче. След това ходих на Фетална морфология и там докторката каза, че е често срещано и било дори нормално, каза че няма такава диагноза. Ходете на лекар задължително за Ваше успокоение, но не отписвайте бебчето заради кървенето. В момента съм 21 г.с. 🙂

Здравейте, в 6 г.с. съм и от два дни имам бледо кафеникаво зацапване....много съм притеснена, защото преди тази бременност имам две загубени, като последния път беше мисед в 8 г.с. именно след такова бледо кафеникаво-розово зацапване, което продължи около седмица...сега имам чувството, че всичко се повтаря отново Sad Sad 😞 😓  слагам фраксипарин, пия утрогестан и дицином.. Има ли някоя, при която всичко да се е развило добре след подобен проблем....

# 162
Здравейте на всички бъдещи майки запоследно цикъла ми беше на 24.08.2024 свърши на 28.08.2024 и трябваше да ми дойде цикъла на 28.09.2024 но на 25.09.2024 имах кафяво зацапване леко розавееше зацапваше ми 2,3 дни не повече изчаках известно време и отидох на гинеколог и каза че не вижда бременност днес на 22.10.2024 си направих два теста за бременост на LADY TEST и излезнаха и на двата теста 2-ра бледичка чертичка искам да кажа че теста не съм го правила с първа урина нито на гладно искам мнение дали този тест за бременост е за вярване или просто си ме залъгва искам и да кажа че си имам всички симтоми за бременост

# 163
Чертичката е бледичка, но я има. Няма никакво значение дали тестът е бил на гладно

# 164
Мога ли да вярвам на тези лентички или?

Общи условия

Активация на акаунт