Колко търпение е нужно?

• 14 826
  • 432
  •   1
Отговори
# 15
Спирането на комуникацията е първата сигурна стъпка към раздялата. Осем месеца са прекалено дълго време. Щом нормалните разговори не помагат, явно е време за по-сериозни действия, с които да покаже позицията си. За какво й е съквартирант?
И за кое трябва да е благодарна? За отношение ли, за внимание ли, за уважение ли? За кое по-точно?

# 16
Стресът влияе по различен начин на либидото, не е задължително да загуби интерес. А за игрите, не го разбирам, но може да е някакъв вид отдушник, ако няма хоби или излизания по мъжки. А той май си пада домошар, доколкото схванах.
Имам предвид, че очевидно не е преуморен. 8 месеца са достатъчно дълъг период да се адаптира. Минало е много време и е видял, че може само да работи и да се наслаждава на любимите си занимания. Ако оставим настрана битовите отговорности, за отказът от човешки контакт с нея няма оправдание.

# 17
Аз мисля, че човекът е преуморен. Явно работата му е стресираща, изискваща и го затормозява. Отговорен е, защото смята, че го прави "за двамата", осигурява стандарт и т.н. и може би се притеснява, че ако загуби този си доход ще е хвърлил нерви и сили на вятъра, а нежната половинка не може да осигури двамата, дори и временно. Мисля също, че е влязъл в шаблона "мъжка работа" и "женска работа", т.е. той ще изкарва парите, а тя ще домакинства. Лошото е, че се опитва насила да я натика в тоя шаблон, без да се интересува как тя вижда нещата. Избухнал е, защото се чувства "сам в битката", а не разбира в какъв филм се е вкарал. Вече са започнали да се отчуждават и ако той не излезе от филма, скандалите ще зачестят, отношенията ще охладнеят и така.
Не знам обаче как може да се "събуди" човекът и да разбере, че е на грешен път и руши, вместо да гради.

Много добре казано. Просто сте на различни вълни в момента и дали има шанс да намерите компромис не знам. По-скоро не. Или да се получи нещо като подобрение, ще е за малко. То за една добра връзка се иска да си пасвате и по мироглед, отношение към парите и т.н. Иначе не мога да каже, че който и да е от двама ви е виновен - и двамата сте си прави за себе си. Просто се разминавате. А новата работа може наистина да е голям стрес, особено ако човек не се справя добре.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 20:22 от Черна станция

# 18
За търпимост, ако е на две работни места и знам, че се скапва, или работи извънредно бих търпяла известно време.
Ако и двамата работи на пълен работен ден, задълженията вкъщи се разпределят.
За подминаване, като че ли ме няма, нула внимание и други такива настояване за консултация със психолог/психотерапевт и при отказ довиждане. Не ми е работа да търпя на пораснал възрастен грешното токсично поведение.
За обидите, след ден разговор, че това е първи и последен случай, в който ще преглътна и че при следващата такава постъпка може директно да си събере багажа.

# 19
Жената ще постъпи както реши. Какво значи не правят уикенда нищо заедно?? Не пазаруват заедно, никъде не ходят??

# 20
Като човек работещ тежка физическа работа бих влязла в положението на човека.
Съжалявам но аз след 8 часова смяна съм труп и единственото, което искам е да си легна, да си опъна краката да си пусна някой филм и никой да не ми дудне на главата.
Мъжа ми  също си пуска някоя игра, филм, нещо на лаптопа и сме си супер щастливи. Никой не пречи на другия.
Ако съм на мястото на мъжа щях да я наритам тая. Не стига, че се скъсвам от работа да й осигуря някакъв стандарт, ами и недоволства.

# 21
Какъв стандарт, ако висите само у дома?

# 22
Няма друга физически. А емоционално, някоя свалка още в началото?

Не явно, а и какво ще е това начало 8 месеца? Той не излиза от тях, а доколкото знам тя има достъп до телефона му, както и той до нейния.

Да се оправя според своите приоритети. Ако иска той да не бачка толкова много да поеме част от разходите, за да имат и двамата време.
Той работи 2 на 2, колко пък чак толкова да работи? Работата му не е физическа. И тя работи 5 дни в седмицата. Не е купонджийка, предлагала му е да излязат някъде навън да вечерят, да пият по нещо, да си говорят, просто да сменят обстановката.

# 23
Щом е изтраяла 8 месеца, ще откара завинаги. Аз като бях на 20+ нямаше начин да вися вкъщи, всяка вечер бях на купон. Това нейното не е живот.

# 24
Щом е изтраяла 8 месеца, ще откара завинаги. Аз като бях на 20+ нямаше начин да вися вкъщи, всяка вечер бях на купон. Това нейното не е живот.

Хората са различни, аз на 20 години миех пода в заведение за бързо хранене щото нямах една стотинка в джоба. Хич не ми беше до партита и купони. Ако има кой да ти плаща масрафа - най-лесно хахо хихи.

# 25
Като човек работещ тежка физическа работа бих влязла в положението на човека.
Съжалявам но аз след 8 часова смяна съм труп и единственото, което искам е да си легна, да си опъна краката да си пусна някой филм и никой да не ми дудне на главата.
Мъжа ми  също си пуска някоя игра, филм, нещо на лаптопа и сме си супер щастливи. Никой не пречи на другия.
Ако съм на мястото на мъжа щях да я наритам тая. Не стига, че се скъсвам от работа да й осигуря някакъв стандарт, ами и недоволства.

Това имах предвид - с теб той щеше да си пасне. Но с нея не. Просто са различни и да си търсят подходящите половинки без да търсят вина - никой не е виновен, че е такъв, какъвто е.

# 26
И аз не съм спирала да работя от 18 годишна. Това не значи, че после съм висяла вкъщи да гледам Тв на дивана.

# 27
  • София
Много е търпяла даже. Отдавна е трябвало да му бие шута. За година и половина връзка, близо половината е прекарана по този начин.

# 28
Няма друга физически. А емоционално, някоя свалка още в началото?

Не явно, а и какво ще е това начало 8 месеца? Той не излиза от тях, а доколкото знам тя има достъп до телефона му, както и той до нейния.

Да се оправя според своите приоритети. Ако иска той да не бачка толкова много да поеме част от разходите, за да имат и двамата време.
Той работи 2 на 2, колко пък чак толкова да работи? Работата му не е физическа. И тя работи 5 дни в седмицата. Не е купонджийка, предлагала му е да излязат някъде навън да вечерят, да пият по нещо, да си говорят, просто да сменят обстановката.

Ами като не и изнася, разделя се с него и търси някой, с когото да си излизат всяка вечер. Явно този е на друг етап.

Нямат деца, за двама човека домакинство изобщо не представлява някакъв ангажимент, та да се прави на въпрос.
Хората се събират да им е приятно, да има градивност, да  се обичат,  като не е доволна - намира друг, от когото ще е.

# 29

Хората са различни, аз на 20 години миех пода в заведение за бързо хранене щото нямах една стотинка в джоба. Хич не ми беше до партита и купони. Ако има кой да ти плаща масрафа - най-лесно хахо хихи.
Може ли да не прехвърляш твоите лични житейски несгоди върху главните действащи лица на темата? Нито я издържа, нито ѝ осигурява някакъв стандарт той. Млади работещи хора с нормални семейства. Нито са стигнали до там да ядат хляб и сол, нито са потънали в пари. Описала съм доста ясно ситуацията, за да се правят волни интерпретации. Той НЕ работи физическа работа.

Я ми кажи докато още бяхте гаджета с мъжа ти, пак така ли живеехте - всеки на дивана си, забил носа я в телефон, я в телевизор?

Аз работя от 16 годишна, бях сервитьорка и бичех по 12 часови смени, ама намирах и време, и желание за гаджето и за приятелите. Ако не намирам време за нещо, значи просто нямам желание.

Общи условия

Активация на акаунт