Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лотария "Зелена карта" 2023

 • 46 786
 • 608
 •   1
Отговори
# 15
 • Miami, FL
 • Мнения: 24 249
Здравейте, благодаря, че сте се потрудили да направите тема. И благодаря за линка, от който се кандидатства, че аз не можах да се ориентирам. Ще кандидатствам, пък каквото стане. Аз и съпругът ми поотделно. Дъщеря ни е в САЩ, имаме внучка, родена там и второ бебе на път. Ходихме с туристическа виза, но за съжаление тя изтече, а в момента не издават туристически визи. Пожелавам успех на всички!
Ако визата ви е изтекла през последните 6 м, можете да подадете за преиздаване.

Реклама
# 16
 • София
 • Мнения: 15 015
Даже е повече, последните 12 месеца.

# 17
 • Сф
 • Мнения: 4 048
Здравейте. Препоръчайте ми агенция или подобно, за да кандидатствам. Сама не мога да се справя, т. е. страхувам се да не объркам нещо. За Пловдив става въпрос, някой ако знае да ме насочи. Благодаря за сега и лек ден.

Няма какво да объркаш, пробвай се сама. Ние ще помагаме. Не е сърдечна операция

# 18
 • Мнения: 691
Милена, преиздават визи. Влезте и прочетете или се обадете директно на посолството, за да ви обяснят.
[/quote]
Преиздават 10-годишните визи, а нашата е едногодишна: "Поради пандемията от COVID-19, Посолството на Съединените американски щати в София все още не е в състояние да възобнови рутинните визови услуги. В момента предлагаме толкова места за интервюта, колкото позволяват местните условия, ресурсите и съображенията за сигурност, в категории, които са от изключително значение за Посолството, включително ограничени места за работни визи въз основа на петиция, студентски визи и визи по обменни програми. Призоваваме кандидатите за вземат предвид ограниченията и да подготвят молбите си рано. Местата ще бъдат отваряни според​ възможностите и ще са налични за тези, които успеят първи да ги запазят."
Освен това на мое запитване на имейл ми отговориха, че не знаят кога ще възобновят обикновените/рутинни/ визови услуги, каквито са туристическите визи. Eто: "Моля, имайте предвид, че към момента всички рутинни консулски услуги, свързани с визово интервю за посетителска виза, са спрени поради ситуацията с Covid-19, с изключение на извънредните ситуации. Ще подновим визовите интервюта възможно най-скоро, но  към момента не можем да предоставим конкретна дата."

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 16:47 от Milenna

# 19
 • Мнения: 11
Miraj* благодарности за новата тема!

# 20
 • Сф
 • Мнения: 4 048
Милена, не виждам да има разграничение между 1 и 10- годишни. Питали ли сте изрично?

# 21
 • Мнения: 400
Абе и аз да попитам. Пише ли се и серията на паспорта или само номера? Например Серия Z  и номер 123456789. Изписвам само номерата 123456789 или със серията Z123456789 ?

# 22
 • Sunshine state
 • Мнения: 10 600
Само номер изписвам аз. Не видях серия никъде.

# 23
 • Мнения: 400
Само номер изписвам аз. Не видях серия никъде.
Има серия, и сега викам чакай да си прекараме снимките през валидатора и БАМММ the photo is rejected, вместо да са 600x600 ги е направила 591х591, а иначе се дразни фотаджииката, като и обяснявам какви са изникванията.

# 24
 • Мнения: 691
Милена, не виждам да има разграничение между 1 и 10- годишни. Питали ли сте изрично?
Да, попитах ги - не отговаряме на условията за издаване на виза без явяване на интервю, а интервюта в момента не се провеждат. Ето кореспонденцията:
Уважаема госпожо Томсън,
Относно информацията и указанията в сайта на Посолството на САЩ в София искам да направя следното запитване:
На мен и съпруга ми на 20.11.2019 г. ни бяха издадени едногодишни туристически визи В1 с валидност до 20.11.2020 г. Отговаряме ли на условията за издаване/подновяване на визите без явяване на интервю? Прилагам копия на паспортите и визите. Ако не отговаряме на условията, кога е най-добре да подадем заявления за явяване на интервю /с оглед епидемичната обстановка и обработване само на спешни случаи/?
Отговор:Здравейте,
За да може да кандидатствате по програмата за кандидатстване без явяване на интервю, предишната Ви виза трябва да е била с валидност 10 години. Вашите предишни визи са с валидност от 1 година и поради този факт не може да използвате тази процедура. Може да кандидатствате по стандартната процедура за кандидатстване с явяване на интервю, която е подробно описана тук - https://ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-visaapply.asp
Моля, имайте предвид, че към момента всички рутинни консулски услуги, свързани с визово интервю за посетителска виза, са спрени поради ситуацията с Covid-19, с изключение на извънредните ситуации.
Ще подновим визовите интервюта възможно най-скоро, но  към момента не можем да предоставим конкретна дата.

За актуална информация може да следите - https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/index.html

Извиняваме се за евентуални неудобства и ще се радваме да възобновим услугите в бъдеще.

Поздрави,

Nonimmigrant Visa Unit
Consular Section
U.S. Embassy Sofia, Bulgaria
Tel. +359-2-937-5100
Fax +359-2-937-5209
https://bg.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/

А днес ходих във фотото - при нас си знаят, казвам за американска виза и това е. Снимка 5x5 на хартия и на имейл. От понеделник нататък ще кандидатствам.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 20:38 от Milenna

# 25
 • Мнения: 520
Записвам се и аз в темата. След няколко пропуска, може да подновя кандидатстването тази година.

# 26
 • Sunshine state
 • Мнения: 10 600
На българските ни паспорти и на този на сестра ми не виждам серия никъде, а паспорт номер, което и искат във формата. Ето:
Скрит текст:
Не знам как стои въпросът с чуждестранни такива, но това е на българските.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 21:44 от Pupitka

# 27
 • Варна
 • Мнения: 1 023
За 10и  път ще пробвам. Дано е на късмет, макар че се съмнявам и с тази пандемия. Чудя се дали да пусна с миналогодишната снимка или нова да правя.?
Благодаря за новата тема, късмет на всички желаещи да живеят в САЩ Flowers Four Leaf Clover Minibus

# 28
 • Мнения: 527
За 10и  път ще пробвам. Дано е на късмет, макар че се съмнявам и с тази пандемия. Чудя се дали да пусна с миналогодишната снимка или нова да правя.?
Благодаря за новата тема, късмет на всички желаещи да живеят в САЩ Flowers Four Leaf Clover Minibus

"Всички участници трябва да се регистрират с актуална снимка, направена през последните шест месеца. Ако някой прикачи снимка, с която е участвал в предишно издание на програмата DV, няма да има право на виза по тази програма."
Това го пише тук -> https://bg.usembassy.gov/bg/diversity-visa-dv-program-2023-bg/

# 29
 • Мнения: 2
Здравейте, прегледах доста от темите за лотарията и забелязах, че не малък процент от хората всъщност са се снимали при фотота, които не са особено запознати с изискиванията за снимка за дадената година и това им е провалило шанса. Възможно ли е да ми препоръчето актуално фото за София, където знаете, че заснемат коректни снимки? Благодаря! Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт