Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лотария "Зелена карта" 2023

 • 4 677
 • 104
 •   1
Отговори
# 75
 • Miami, FL
 • Мнения: 23 241
Добре , а дали да пусна документи сега дали ще има проблем  после ?
Пускай смело. Ще го мислиш на пролет.

# 76
 • Мнения: 2
Здравейте, винаги съм мечтал да живея в Америка... миналата година шансът ми за бригада пропадна заради вируса... имам въпрос, тъй като ще завърша бакалавър с ИТ специалност тази година и ще съм неопитен в сферата дали бихте ми препоръчали чисто физически да си остана тази година в България, да натрупам опит и да се пробвам догодина или да опитам и тази година?

И също имате ли познати в ИТ сферата работещи в Америка?

# 77
 • Мнения: 668
Здравейте, винаги съм мечтал да живея в Америка... миналата година шансът ми за бригада пропадна заради вируса... имам въпрос, тъй като ще завърша бакалавър с ИТ специалност тази година и ще съм неопитен в сферата дали бихте ми препоръчали чисто физически да си остана тази година в България, да натрупам опит и да се пробвам догодина или да опитам и тази година?

И също имате ли познати в ИТ сферата работещи в Америка?

Пробвайте си късмета в тази лотария. Ако Ви "изтеглят", процедурата е доста дълга нататък, така че ще имате време да добиете и опит. Нямам познати в ИТ сектора в Америка, но това е страната на неограничените възможности и наистина е така. Всеки, който работи, може да печели, дори и от нискоквалифициран труд. А с Вашата специалност ще успеете и още как. Това е моето мнение по въпроса.
Само съвет - ако студентите отиват на бригада в САЩ, да не се подмамват от мисълта да остават нелегално след бригадата, че е доста трудно. Въпреки че много хора живеят в Америка без статут.

  # 78
  • Мнения: 275
  Моето мнение конкретно за ИТ е първо да се натрупа опит - поне 2-3 години плътен опит и след това да се ходи в чужбина. В тази сфера позициите на глава от населението(за неопитни кадри) са много повече тук и съответно за неопитен ИТ специалист ще е по-лесно да почне работа и натрупа опит тук, където има сериозен недостиг на такива кадри, спрямо там, където дори за по-нископлатени ИТ позиции ще се конкурира с местни кадри и други емигранти и винаги ще бъде избран човек с опит пред такъв без опит. И винаги ще им е по-лесно за парите, които биха давали на неопитен кадър там да платят на синиър човек от латинска Америка, източна Европа или Азия, който ще върши 5 пъти повече работа.
  При натрупан опит заминаването навън след това е много по-лесно. Не знам за САЩ, но конкретно държави като Канада и Австралия издават специални визи за опитни кадри в ИТ сферата(и други сфери).
  За мен има риск при едно бързо заминаване с 0 опит в крайна сметка да останете да работите там нископлатен труд. Познавам няколко човека, които направиха аналогична грешка, само че не със САЩ - с Англия. Мислеха си че като отидат там и имат дипломи за ИТ някой ще им постеле червен килим. Сега са добре, минали са години, развили са се донякъде финансово, но нито един от тях не работи като ИТ специалист, а все неща, за които не им е било нужно образование.
  П.С. Покрай ковид ситуацията стана популярна дистанционната работа, поне в ИТ сектора. Мога да кажа, че дистанционната работа беше много популярна в САЩ и преди ковид - в пъти по-популярна и практикувана от Европа. Какво означава това? Означава допълнителна конкуренция. Ако вие сте в град в единия край на САЩ и можете да работите физически при работодателя, но от другия край на САЩ се появи някой синиър, то пак ще вземат него пред вас.
  Като заключение, може и да бъркам, но моето мнение за ИТ е да се натрупа опит минимум 2-3 години и тогава да се ходи навън, ако човекът иска да работи това и в бъдеще. Ако е все тая, да се кандидатства и сега и каквото стане, с риск накрая да се работи работа, неизискваща образование.
  П.С.2. Ако решите да останете в България за първоначален опит, има достатъчно ИТ фирми, които работят с клиенти от САЩ - това може да е полезен опит, който предварително да ви даде някаква представа за бизнеса там и да не правите избора си на сляпо.

  # 79
  • Мнения: 2
  Благодаря за мненията!

  # 80
  • Мнения: 335
  Много внимавайте със снимките които си правите във фотостудиата, твърдят  че уж знаят какви са изискванията а на практика се оказва, елементарни изисквания ги пропускат, например знаят че трябва да е 5смх5см обаче когато е 5х5 не е 600х600 пиксела, а е 591х591 пиксела, какво остава тогава да се спазва процентното съотношение на лицето и главата в пропорциите на образа.
  За тези от Пловдив, а и не само мога да препоръчам, изключително точни и коректни и знаят какво правят.
  Ето как хората оразмеряват снимката и я правят съгласно изискванията.
  ПРИМЕР:

  # 81
  • Мнения: 3 248
  Добре де, нали има валидатор за снимки, не е ли достатъчно проста проверка преди да се пусне апликацията?
  Досега като съм правила в студио казвам,  че искам за us visa т.к нямат специална услуга за зелена карта и не е имало проблеми.

  # 82
  • София
  • Мнения: 14 358
  Ами проблем има. Малкият ми син се снима за американска виза през юли (замина да следва там), в едно фото, в което ние никога не сме ходили, в Младост 3, до спирката на метрото на Ал. Балан. Виза си му издадоха. Същата тази снимка с валидатора не минава, за да се наместят  очи и лице, трябва да се премести главата нагоре и после остава празно място под раменете.

  # 83
  • САЩ
  • Мнения: 658
  Какво те терзае за ИТ сферата в САЩ? Мога да се опитам да отговоря, въпреки че от ИТ до ИТ , ехеее... Има си я. Бачкаме си Simple Smile

  Успех на кандидатстващите тая година Simple Smile

  # 84
  • Ruse
  • Мнения: 63
  Здравейте, искрено пожелавам успех на всички, които искат да променят живота си! Моето семейство в последните години е в едно лутане- как, какво, кога, че няма и време. Ще се пробваме и тук, но имам няколко въпроса, чиито отговори изискват повече четене на старите теми, а крайния срок ме притиска.
  Разбрах, че от мое име кандидатствам с цялото си семейство и трябва да приложа снимки на всички, добре е е да са направени във фото. Червени паспорти имаме-валидни. Други документи трябва ли да сканирам, ако е нужно да ги преведа и прикача?
  И нещо, на което не открих отговори до сега четеното в темите:
  Какво става, когато (дай Боже) минем всички етапи- купуваме си билети и заминаваме- къде, при кого, как е уредена възможността за работа, как е уредено училището на децата, след като при одобрение всички се вдигаме и тръгваме?
  Благодаря за тези, които се наемат да ми отговорят.

  # 85
  • София
  • Мнения: 2 134
  Освен снимки и валидни паспорти на този етап нищо друго не ви трябва.

  Дай Боже да имате успех! Но след това обаче никой нищо и никъде не ви организира и осигурява - работа, училище, и т.н. Каквото си направите сами, това ще бъде.

  Много детайли са, които на този етап обаче нв са ви нужни, защото рибата е в морето още. Успех!

  # 86
  • Варна
  • Мнения: 31 272
  Ами нищо не е уредено. Уреждате си ги сами.

  # 87
  • София
  • Мнения: 35
  Тази година мисля и аз да се пробвам. Била съм в щатите ( дълга командировка) и останах с добри впечатления.
  Успех на всички! Simple Smile

  # 88
  • Miami, FL
  • Мнения: 23 241

  Какво става, когато (дай Боже) минем всички етапи- купуваме си билети и заминаваме- къде, при кого, как е уредена възможността за работа, как е уредено училището на децата, след като при одобрение всички се вдигаме и тръгваме?
  Това е много важен елемент от пъзела.
  Когато ви изтеглят, търсите близки, роднини, приятели от детството, от квартала..всеки който се сетите и живее в Сащ. Пишете, питате,сондирате информация. Къде каква работа биха ви помогнали да намерите. Щом има и деца, и този факт не е за пренебрегване. Където има работа за вас, как са училищата... С намирането на квартира също ще ви трябва едно рамо, помощ от приятел. Другия вариант е да носите много кеш, това ще улесни процеса.
  Успех от мен, и да бъде каквото мечтаете.

  # 89
  • Мнения: 1
  Здравейте ,

  Всеки говори за фото валидатор за снимките.....
  Само че никой не се сети да публикува линк директно към този фото валидатор за да е полезен за всички тук.

  Общи условия

  Активация на акаунт