Лотария "Зелена карта" 2023

• 53 255
  • 608
  •   1
Отговори
# 330
  • USA
Аз не разбрах къде ще си вадиш медицинското в БГ или САЩ.
Ваксините са според възраст, какво трябва да имаш поставено.За медицинското трябва да имаш "писмо" някакво пратено с изисквания кое как.
Има оторизирани медицински центрове издаващи такива медицински в БГ, в САЩ също.Доколкото знам в БГ, при липсващи ваксини ти ги поставят на място, а в САЩ те пращат при личния, ако нямаш в някоя "аптека" или минут клиник да ти ги сложат.

# 331
Здравейте,

Пиша, тъй като с мъжът ми подготвяме документи за заминаване за Щатите и днес четох медицинските изисквния и съм малко объркана. Ако може някой да сподели опит.

1) Първо, не мисля, че си пазя медицинския картон, в който са описани ваксините, които са ми слагани от дете. А аз самата не помня/не знам кои ваксини имам. Какво трябва да направя в тази ситуация?

2) Не ми става и съвсем ясно кои точно ваксини трябва да имам преди да замина. Чета в сайта на CDC (https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/panel-physicians/vacc … instructions.html), където има първо един дълъг списък с ваксини, които разбирам, че трябва да имам преди да замина (Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Polio, Measles, Mumps, Rubella, Rotavirus).
След това, обаче, по-надолу, има таблица пак с това какви ваксини ми трябват според възрастта ми, та списъкът става различен.

3) Ако (като) се окаже, че имам липсващи, кога бих могла да си ги сложа. Предполагам няма да е ок да се случи на самия медицински преглед, в случай, че трябва да ми бият няколко...

Ще сподели ли някой опит с ваксините от първа ръка Simple Smile. Някой, като мен, който е издирвал за какво е ваксиниран.

Благодаря!
1. Обаждаш се на ЛЛ и го питаш какъв рекорд има при него.
2.Няма как да имаш поставени ваксини по който и да е американски календар. Имаш сложен по българския за набора ти.
3.Ако имаш липсващи, ти ги слагат на прегледа. Всичките. Няма страшно, това ти е най малкия зор.

Успех. Препоръчвам Вита, ако се колебаете къде да правите прегледите. Доктора е пич.

# 332
Здравейте,

Пиша, тъй като с мъжът ми подготвяме документи за заминаване за Щатите и днес четох медицинските изисквния и съм малко объркана. Ако може някой да сподели опит.

1) Първо, не мисля, че си пазя медицинския картон, в който са описани ваксините, които са ми слагани от дете. А аз самата не помня/не знам кои ваксини имам. Какво трябва да направя в тази ситуация?

2) Не ми става и съвсем ясно кои точно ваксини трябва да имам преди да замина. Чета в сайта на CDC (https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/panel-physicians/vacc … instructions.html), където има първо един дълъг списък с ваксини, които разбирам, че трябва да имам преди да замина (Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Polio, Measles, Mumps, Rubella, Rotavirus).
След това, обаче, по-надолу, има таблица пак с това какви ваксини ми трябват според възрастта ми, та списъкът става различен.

3) Ако (като) се окаже, че имам липсващи, кога бих могла да си ги сложа. Предполагам няма да е ок да се случи на самия медицински преглед, в случай, че трябва да ми бият няколко...

Ще сподели ли някой опит с ваксините от първа ръка Simple Smile. Някой, като мен, който е издирвал за какво е ваксиниран.

Благодаря!
1. Обаждаш се на ЛЛ и го питаш какъв рекорд има при него.
2.Няма как да имаш поставени ваксини по който и да е американски календар. Имаш сложен по българския за набора ти.
3.Ако имаш липсващи, ти ги слагат на прегледа. Всичките. Няма страшно, това ти е най малкия зор.

Успех. Препоръчвам Вита, ако се колебаете къде да правите прегледите. Доктора е пич.

Благодаря 😊.
В България сме още. Вероятно ще имам и други въпроси. Да не стане объркване с документите, че много ще се забави процесът...

# 333
Ако си ги набавяте сами, по-добре целия комплект да е готов около седмица по-рано и после да ви го прегледа някой емиграционен адвокат.

# 334
Запис в новата тема и успех на всички! 🍀

# 335
Здравейте отново Simple Smile .
Един от документите, които трябва да подготвя е преведен на английски акт за раждане ("with Certified Translation").
Въпросът ми е трябва ли да е легализиран документът. Оказва се, че ако искам легализиран превод, трябва да взема дубликат на българския акт за раждане от общината, от която е издаден с печат за чужбина.

Живея в София и да извадя такъв дубликат ще ми е малко трудно в момента. Вие как предоставихте акта си за раждане?

Благодаря

# 336
Да. Вадиш дубликат - искаш им го международен. Не помня как го наричаха - но тези за документи за извън страната са с друг  печат и са розови, а не сини. Апостил трябваше ли - ааа не помня, но по принцип е добре.

# 337
  • USA
Дубликат на сертификата за раждане от друга община може да се извади по права линия без пълномощно от майка/баща.СЛед това да ти го метнат по пощата до София роднините.Аз моя така го вдаих .След това в агенция за превод и легализация.
Някой преди беше споменал, че само и превод ставло, но аз за всеки случай с апостил.

# 338
Да. Вадиш дубликат - искаш им го международен. Не помня как го наричаха - но тези за документи за извън страната са с друг  печат и са розови, а не сини. Апостил трябваше ли - ааа не помня, но по принцип е добре.
С апостил. Преведен от легализирана агенция.

# 339
  • Sunshine state
Кой ви иска акт за раждане с апостил? Странно ми се струва това. Никой никъде не ни е искал такова нещо, нито при подаването на документите за зелена карта, нито при подаванвто за гражданство тук. Само преведен акт за раждане са ни искали.

# 340
Аз също не съм вадила и не ми е бил нужен. В обратна посока обаче вадя на всеки щатски документ и пълномощно.

# 341
Здравейте отново Simple Smile .
Един от документите, които трябва да подготвя е преведен на английски акт за раждане ("with Certified Translation").
Въпросът ми е трябва ли да е легализиран документът. Оказва се, че ако искам легализиран превод, трябва да взема дубликат на българския акт за раждане от общината, от която е издаден с печат за чужбина.

Няма никаква нужда да се легализиран документът. Апостил на документите за зелена карта и след това за гражданство не се изисква. Certified translation не е еквивалент на българския легализиран превод.

# 342
Петт може и да не подава документи за Зелена карта от лотария, а за някакъв друг тип виза.
Не мога от телефона да ѝ видя мненията назад.
Иначе на мен за интервюто не са ми искали нито един документ преведен. Всичко си беше на български.
Също така когато кандидатстваш за гражданство не ти искат удостоверение за раждане, искат на съпруг, ако вземаш ЗК от него и е роден в Щатите. Ако ЗК е от брак и съпругът има предишен брак и развод, носиш решението за развода преведено и нотариално заверено, има си български преводачи тук, които го правят. Никоя институция тук не иска апостил от друга държава.
Може би за децата искат преведено удостоверение за раждане, не съм запозната, но пак ме съмнява да искат апостил и сигурно става само с нотариално заверен превод.
Виж за България е различно, лелките в общината, ако не е накачулен с поне десет печата, изобщо не ти поглеждат документа.

# 343
  • Sunshine state
За децата искат преведен само акт за раждане, не е нужден апостил. С общината в България работа нямаш като подаваш за зелена карта. Certified translation е най-обикновен  превод от агенция така, че споко. Ако подавате в България и ако актът за раждане е на български, дори и това не ви трябва. Като заминавате вече, чак тогава.

# 344
Имаш като се връщаш после и искаш да регистрираш я брак, я дете. Всичко трябва да е надлежно подпечатано и прошнуровано, апостил задължително и така нататък.

Общи условия

Активация на акаунт