Падат есенни листа, а мамите от 'Искам бебе' очакваме нашите слънца ! /тема 34/

• 35 634
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
И от мен глас за Токуда.. предполагам ако раждането върви нормално няма да те натискат да те режат. Но заради неонатологията бих родила още 10 пъти там, че никога не знаем дали на нас няма да ни споходи лошия късмет, а единствено средствата дадени за превенция се връщат многократно.

# 706
  • Замък сред облаците
О, да, моята ФМ изрично каза да се видим в 20 гс директно, за да се направи фетално ЕКГ заедно с морфологията. Тя е в Марковс и при шефката ми с втората Б там видяха същия проблем с клапата на бебето, който потвърди и др Маринов от НКБ (в нейния случай клапата израсна до пълния термин, но имаха план и за преждевременно).

# 707
Здравейте,
честити сини гащи и на теб АА. Този път и аз съм в синия отбор.
За тази ехогардиография може ли да ми кажете на какъв специалист ходите и по какви са признаците на проблем?
Предния път никой не ми е споменавал за това и не съм правила.

# 708
  • Замък сред облаците
Матея, фетален кардиолог е и гледа сърчицето в 20гс. При вас в Германия не знам дали не е включено във втората фетална, ако имате такава във втори триместър.

# 709
Мерси АА, втората е фетална е около 20 г.с., но даже не съм чувала за това изследване. Не мисля, че е включено. Ще попитам АГ следващия път.

# 710
Здравейте, момичета. Бих искала да се присъединя към вас. По календар съм 8 г.с. Бях на преглед на 25ти и ми назначиха стандартните изследвания, които се полагат по ЗК. Искам да пусна и други, но от вълнение забравих да попитам АГ. Бихте ли ми казали какво сте изследвали вие, кои витамини...?

# 711
Здравейте!

Алисън, честито бебче! Всичко лошо да остане зад гърба ви и да ви очакват само незабравими моменти! Heart

Уинтър, не мога да помогна със съвет за болницата, но пожелавам леки оставащи месеци! Heart

Аз няма с какво да се похваля, освен че съм с Ковид и днес трябваше да съм на преглед, но нямаше как да се състои. С такова нетърпение очаквах да видя бебчо, но ще се наложи да почакам.

# 712
  • София
Честити сини гащи, АА! Всичко да е наред и в оставащите седмици!

Алисън, честито бебче! Знам колко е хубаво да се прибереш с бебчо най-накрая от болницата, всичко ще се нареди, щом сте вече вкъщи.

Уинтър - за раждането - аз бях в Шейново, с избор на екип - Вецев, който ми следи бременността. Очаквах близначките да се родят по-рано от очакваното и да стоят в неонатология дълго, така че това ми беше най-важното условие за избор на болница, освен следящия ме АГ. В интерес на истината той в много критични моменти ни помогна и преди и след раждането - общо месец и половина изкарах в Шейново. Шапка му свалям.

Докато лежах за задържане Жени Коричкова дойде при нейна пациентка, видя ми се супер оправна и светната кога какво трябва да направи. Ако ще раждаш естествено, изборът на акушерка е много добра опция.

За феталната ехокардиография най-подходящо е между 22 и 24гс, тоест след втората ФМ. Преди това може да е рано. Прави се при детски кардиолог.

SunLove, в 12гс пуснах витамини Б9 Б12 и Д, ТСХ, желязо и жск фракции, кръвна захар, ПКК - част от тях се полагат по каса.

Стискам палци за всички!

# 713
Честито, Алисън, дано всичко вече е наред и да сте много щастливи!
АА, Blue Heart
Уинтър, сериозно ли стана 7 месец, колко хубаво! Браво, мацки!
Следя ви, какво да правя, ще ме изтърпите Wink

# 714
Здравейте момичета, аз все още се опитвам да осъзная какво се случва ...
Знам ,че е прекалено рано в 4г.с и 6дни съм по изчисления, не съм ходила и на лекар още ,но ще се разпиша в групата.
На 9.02 съм при Калчев , надявам се всичко да е нормално.
Нямам никакви симптоми, слабо ме наболяват гърдите и някакви боцкания от време на време в корема. Това е. Знам ,че при всеки е различно, но се притеснявам.
Пуснах ЧХГ вчера за мое успокоение 2298 Miu/ml. Надявам се да е добре стойноста.
Да пускам ли и утре според вас да видя дали има удвояване или няма смисъл и да си чакам прегледа?

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 23:16 от @n@bell

# 715
@n@bell аз съм поизпуснала в другата тема ако си писала там. Много се радвам за теб! Желая ти лека бременност. При толкова високо чхг не знам дали се очаква все още удвояване, но нека по-запознати да кажат. Желая ти да чуеш сърчице на прегледа ❤

# 716
  • София
Анабел, пусни за всеки случай още едно ЧХГ (при мен с подобна стойност бяха 2). При Калчев направо сърчице да чуете 🍀 стискам палци всичко да е наред!

# 717
Благодаря ти Алисън, радвам се че при вас всичко е наред вече.
 Да писах в темата , пропуснала си.
Дели не ме плаши така Grinning  , че таткото и без това ми казва, че ще са близнаци.

# 718
Честито синичко, АА! Blue Heart

За феталната ехокардиография и аз знам че се прави 22-24 гс. Аз също ходих при специалист, който даже ми обясни че се прави точно в тези седмици не случайно.
Обикновено на втората ФМ също се гледа сърцето, но е най-добре да го погледне и тесен специалист.

Анабел, много се радвам да те видя тук. Всичко ще е наред. Чхг е ок. Сега като повториш, може да е забавило ход (поне при мен беше така), да не се стреснеш.

# 719
@n@bell, много се радвам да те видя тук. Още едно "старо" куче по пътя към успеха! ❤️
Видях аз още оня ден в другата тема, ама там не искам да пиша Wink
Алисън, честито! Дано всичко лошо е зад гърба ви вече!

Общи условия

Активация на акаунт