Падат есенни листа, а мамите от 'Искам бебе' очакваме нашите слънца ! /тема 34/

• 35 935
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
Колко новини! Браво момичета!

Алисън, от тук да няма вече никакви грижи!
Честити сини гащи АА! Прекрасни новини ! ❤

Честити положителни тестове момичета! Хайде до финал да няма никакви проблеми!

Уинтърче...аз имам много добри впечатления от Имир в Шейново. Помагаше ми след раждането. Знам че и Жени е страхотна. Която и да избереш, няма да сбъркаш!
Иначе аз мисля че повечето хора са доволни от екипите в Шейново, освен неоантологията,  която и от мен отнесе ред ******. Комуникацията с тях просто много куца.
За Токуда - можеш направо да отидеш на 5 етаж и да поразгледаш нещата. Ние ходим там на кинезитерапевт. Базата е хубава,  но това, което не ми харесва е че от родилното излизат мами и бебета,  хора които са за изписване или да си платят нещо или да се видят с някой и тн. Това се случва на същия етаж, където са детските прегледи и тези за бременните, съответно е пълно с всякакви хора - мъже, жени, деца. Като видя някоя мама по нощница да чака на тази каса, а пред нея външни хора и то в помещение на закрито ...хич не ми хареса.
Иначе доволни и недоволни има и от двете болници. Неоантологията е добра и на двете места откъм грижи за недоносени и проблемни бебета.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 10:14 от Jessito 🍀🍀

# 721
Аз като решавах къде да раждам се
водих само по това, кое решение ме кара да се чувствам по-спокойна. Джес, много се учудвам, че в това време пускат родилките да шарят насам натам ...
Уинтърче, 7ми месец о уее!!!

Адашче, честито синичко, аре добре дошла в редиците на бъдещите свекита Imp

Анабел!! Мулто бене, много се радвам, аз сега научавам, че спрях да чета другата тема, че не мога като Диди, все за нещо ще се обадя Grinning, вече само първи пост на Рейв чета да видя списъка на бременилките от предната тема.

# 722
Анабел и тук , честито и добре дошла ❤ Много се радвам 🤗
И аз следя темата , но също като Одри , не мога да не се обадя 😁 ама се въздържам , само в краен случай . Макар че , не виждам нищо лошо да се включват там бременни и родили , стига да не се прекалява 🙂

Уинтърче , хайде не остана … още малко и те чакаме във следващия етап 🎀

АА , честито синичко … 💙

Момичета , ама много ми е странно като обсъждате раждане с акушерка … само с акушерка ли , без да ангажираш конкретен доктор . При нас в Пловдив не съм чувала такава опция до сега и много се учудвам ☺

# 723
  • Замък сред облаците
Ако раждането протича нормално, обичайно акушерката води раждането, а доктора чака да приключи и да те зашие накрая, ако имаш разкъсвания. Някои АГта все пак са активни в подкрепата на процеса също. Ако нещата се усложнят и трябва секцио, тогава изцяло водещ е лекарят Simple Smile

# 724
Тук в Германия е точно както АА описва. Първото ми раждане беше 4 дни. През това време лекар идваше само за медикаменти, епидуралната (анестезиолог) и заради високото кръвно за по няколко минути. Всичко друго беше само от акушерката. Даже тя ми слагаше системи, следеше за разкритие и тн. Вече като загрубяха нещата и се наложи спешно секцио пое лекаря и акушерката асистираше заедно със сестрите. След раждането пак акушерката ме обикаляше.

И преди да забравя пак ... Честито бебче на Алисън! Бъдете здрави и щастливи заедно!

# 725
  • София/Севлиево
Алисън,честито момченце.Нека всичко лошо е зад гърба ви.
АА на теб честито синичко.
Анабел и на мен тази стойност ми се струва на близнаци.Колкото-толкова,важното е всичко да е наред.
Аз родих в Шейново планово секцио при Вецев с влизане в болницата 10 дни по-рано и съм много доволна.Имах честта да ми се паднат и Коричкова-тя ме подготви за операцията, и Имир-тя ми взе стволовите клетки, на раждането и съм с отлични впечатления и от двете,въпреки че не бях с избор на акушерка.На самото ми секцио акушерката се казваше Ева (Евелина някоя си)-също много мила жена.

# 726
Еййй, колко хубаво ми стана да видя, че и Джес е с лош експириънс с неонатология. На мен не само комуникацията ми липсваше, ами и ме поставиха в абсурдната ситуация, в която аз трябва да решавам да ми изпишат ли детето или не. Това на седмия ден престой в болница, аз още хормонална, ами и в никакъв случай лекар. И все пак мисля, че почти сигурно са невероятни специалисти, предвид че Шейново, Майчин Дом и Токуда са основно болниците, които приютяват тегавите случаи. Тъй или иначе ако финансите не са проблем, за мен е важно да гледаш да си заобиколена от хора, на които имаш доверие. Раждането е велик момент и супер емпауаринг нещо (поне за мен), но в същото време си в най-уязвимия момент от живота си, имаме нужда от подкрепа и много разбиране.
Пропуснах, та пиша също, за да честитя момченцето на Алисън и сините гащи на АА.

# 727
И на моето раждане акушерките помагаха, а доктора се подпираше отстрани и пускаше майтапи.
Е после той пое да изроди плацентата и да ме зашие. Разбирайте един шев ама боли повече от раждането. И после като плодължих да кървя и ме приспаха пак той е направил така наречената ревизия.
Аз между другото бях без избор на екип в болница в която стъпих за първи път в деня на раждането и към която пътувахме над час и половина с колата. Родих при екипът на смяна. Накрая излязох от нам без да платя и една стотинка.

Днес бях на преглед. Отговаря си на седмицата. Мърда, расте. Доктора с 1000 уговорки, че не е сигурен каза, че клони към женско. В колата пуснах някоя и друга сълза защото се надявах на мъжко този път, но каквото такова. Важното е, че е добре. Моя мъж горкия хептен в женско царство ще трябва да оцелява. Само един котарак има на негова страна. Аз, майка ми, баба ми, дъщеря ни и 6 женски кучета му съкращаваме живота.

# 728
Алисън, жив и здрав да расте бебокът и всичко лошо да си остане в миналото! 🍀

АА, честито синичко и от мен 💙

Честито на всички, които се записват тук! Анабел, много се радвам за теб! Всичко да бъде наред до края ти пожелавам! Помня те от темата и аз и много се радвам за теб. Сега заради твоето чхг погледнах женския си календар кога съм била на преглед, защото аз там си записвах като бележка. Понеже терминът ще ти е близо до моя. 🍀В 4г.с.+5дни съм била на първи преглед, на който сме видели сакче. В 5+5 вече сме видели и сърце. Чхг не съм пускала.

Иначе пусках същите изследвания, които е посочила и Дели

Хаха, Филлми, една моя приятелка е така. Бъзика се, че мъжа й е единственото мъжко присъствие в къщата. И те са с две дъщери и тъщата. Имат над пет женски котки, куче нямат 😀

П.с. накрая само една молба към Рейвчето, че сме накрая на темата. Рейвче, моля те пиши ме с новия ник, за да направим път на новото Жасминче, което вярвам, че скоро отново ще се запише и този път всичко ще е наред 🍀

П.п.някоя с мнение за д-р Ставрев от Селена Пловдив имаме ли в групата?

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 14:28 от Jupiter sea

# 729
Моите 3 раждания са нормални , и трите пъти ме изражда доктор + акушерка / която се падне , не я избирам аз / може би доктора я избира , не съм сигурна 🤷♀ Последния път забелязах , че често се сменяха , ту той , ту тя . За дишането много ми помогна акушерката , изцяло ми показваше как , за да нямам разкъсвания , но общо взето си го водиха взаимно . За това попитах при избор на акушерка , само нея ли избирате и , който доктор се падне на смяна за по-сложни ситуации , или избирате и акушерка и доктор Simple Smile

П.П. Близка моя приятелка от скоро е в София и събира мнение от познати , та и аз се интересувам и , за да предам … не само от любопитство 😁

# 730
Леле, събрахте се момичетата, при които исках да бременея Heart Хубава групичка бяхте и все си мечтаех да се намърдам при вас, е не успях, но много ви се радвам, че и сега след раждането сте на линия и се включвате винаги когато има нужда Heart
Много ви благодаря за мненията за Шейново и Токуда, според мен, при естествено раждане е хубаво да има и избор на акушерка и на лекар и самостоятелна стая ( това за Шейново) , но пък няма избор на неонатолог за бебето Laughing Може и да ви се стори прекалено, но няма да разждам всеки ден Joy Иначе за Токуда така и не разбрах стои ли акушерка при теб или влиза и излиза като доктора, четох че ако имаш късмет стоят и двете при теб.

# 731
  • Замък сред облаците
Аз като цяло съм се насочила към Вита от гледна точка на добри условия и грижи, ако се очертае "нормално"(откъм рискове) раждане, но др Гагова изражда и в Шейново, така че имам бекъп опция за по-добра неонатология в случай, че нещата вървят по-рисково.

# 732
Уинтърче, споко, имай предвид, че на лекарите в Шейново им е малко неприятно, когато има и избор на акушерка. Те си мъкнат техните си. За стаята аз принципно исках да съм с някого, защото нв исках да се чувствам сама. Но всеки в крайна сметка си има негови предпочитания и усещания. Принципно моят т.нар. избор бяха две лекарки и анестезиолог, поне така разбрах, кигато си взех документите за фонда. АА, аз раждах с Гагова в Шейново, велика жена е тя, има някакъв адски дзен файб, всичко беше “спокойно бе, жена”. 😀 Беше кръстила дребното Мечо още от бременността, защото бил голям мъж и имал глава като гюлле. Всички казваха, че ще родя гигантско бебе и не е окей да го раждам нормално, тя единствена се заинати, позна теглото и до последно стоя с мен и ме напътства. В сюблимния момент си спомням само как я гледам и ѝ казвам “Д-р Гагова, много ли е късно за секцио?”, с тя ми се смее “Абе какво секцио, айде още един напън, че Мечо чука на вратата да излиза” 😀 Дори и в борбата с неонатологията ми помогна. Абе много ѝ дължа и ѝ благодаря, че направи раждането магическо. И все пак съм се заинатила, че второто ще е с Олга Дукат в Свети Лазар с минимални намеси.

# 733
  • Замък сред облаците
Мизъри, мерси за разказа, много ми хареса. Наистина е уникат, като чувство за хумор е мой човек и ме кефи, че като лекар е съвестна и не те претупва. Аз за пръв път я посетих след предния аборт и още тогава ми допадна много, сега все повече се уверявам, че за мен е правилният избор.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 15:59 от АА

# 734
Анабел❤ Много, ама много се радвам!!! Видях в другата тема, но чаках да се запишеш тук! Всичко ще е наред!

Аз преполових 5 месец и скорострелно летя към 6ти… Кога и как не знам…

Аз взех решението до си раждам в държавната болница в града живот и здраве.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 19:11 от little.madness

Общи условия

Активация на акаунт