Банята - тема 39

• 54 332
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • Велики Преслав
Вие във хола сифон ли имате че го намесвате и него. Аз не бих си позволил баня без праг.

# 226
Нямам. Обяснявам, че наводнение в останалата част може да се случи не само от банята.
Аз не ви карам да ползвате баня без праг, попитах за идеи как да го избегна и получих достатъчно добри (благодаря, за което  Heart). Дали е "тъпо" или "необмислено", не мисля да коментирам.

# 227
Помещението явно не е голямо, щом всичко е в едно?
Големи плочи са подходящи за големи помещения.

Не съм писала, че помещението е едно. Става въпрос за две бани. В мокрото (трето помещение, отделно от баните) също ще има сифон, но за него нямам чуденки.

Плочите са избрани - 120/60. А вариант с втори линеен сифон? Тогава би трябвало наклоните да се направят доста по лесно. В крайна сметка евентуално бих се отказала от втория.
Не се отказвай. Сложи го под мивката или някъде, където няма да е "център на вниманието"

# 228
  • София
Аз дори на моята гигантска баня от под 2 кв., която се мокри цялата и няма нито паравани, нито кабини не сложих праг.... дори и пред вратата. И пак не се наводнявам, като е направена добре Simple Smile

# 229
Аз също следя за качествени линейни сифони, и друг въпрос конзолната тоалетна избирам дайте отзиви за турската Гюрал, харесала съм промо пакет Грое със Гюрал

# 230
  • Варна
Добри линейни и рогови сифони са Viega.При някои обаче цента е 1000+ лв.
В нашата баня вдигнахме нивото с 3 см.,(без душ зоната)като така се получи ниша в душ зоната.В сухата зона сме с рогов сифон на Viega и подови плочки 60х60 .В душ зоната сме с линеен сифон и плочки 15х60.

# 231
Някой да е слагал праг за душ от граниксит или полимермрамор на ФАТ? Интересува ме как се държи след време.

# 232
В старата ни баня имаше такъв. Пет години го ползвахме, не сме имали проблем, изглеждаше си като нов.

# 233
търся съвети за избор на душ сушалка (стандартен вход), която да е макс ширина на питата и най-вече макс силна струя. преди няколко години си взех с пестене на вода и наистина се усеща много леко. пак искам да има функция пестене, нямам против, но държа струята да се усеща силно. разбира се, не като чешма на 1 или 5 струи, т.е. пак на много струи, но силно. гледам рока, грое... но не мога да ибера. ако някой има мнение Simple Smile

# 234
В старата ни баня имаше такъв. Пет години го ползвахме, не сме имали проблем, изглеждаше си като нов.

Благодаря за отговора. Само още един въпрос. Върху плочките ли беше монтирано при вас? Производителя препоръчва да се монтира преди плочките.

# 235
Върху плочките при нас. Иначе ако е овал ще стане супер грозно, то и с правоъгълен пак ще е....

# 236
Върху плочките беше и при нас.

# 237
При нас е под плочките, профила му е като трапец
Губи се част от височината му, но няма никакъв проблем, и без това ако не се лъжа е ок 5 см, което за мен щеше да е прекалено високо.

# 238
Second, предполагам, че имате предвид, че е сложен заедно с плочките. Може ли снимка (на лични, ако предпочитате)?

# 239
Да се слага преди плочките има смисъл само ако стъпва на различни наклони. Тогава ако се сложи върху плочките ще се появят луфтове отдолу. Но ако се слага на готови плочки в една равнина няма никакъв смисъл да е преди плочките, защото изрязването на плочки по контура е много трудно, особено при нелинеен праг. Толкова по-лесно е големите плочки да си следват нормалния растер и после само да се лепне отгоре прагът.

Общи условия

Активация на акаунт