Банята - тема 39

• 54 173
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Правим цялостен ремонт на апартамент. Мислим в банята да има втора тоалетна, като за целтра трябва да сложим помпена станция за отпадни води с дробилка. Имате ли такива и какво ви е мнението за тях?

# 526
  • Там,където се събуждам щастлива.
Правим цялостен ремонт на апартамент. Мислим в банята да има втора тоалетна, като за целтра трябва да сложим помпена станция за отпадни води с дробилка. Имате ли такива и какво ви е мнението за тях?

Аз имам на втория етаж на къщата. Идеална е, но я използваме предимно за малка нужда. Предишната не е била мръднала над 25 години.
В България не знам какво е качеството (уви, това е много различно за всички продукти, които се продават на Запад и у нас).

# 527
  • София
А банята под канализацията ли се намира. Че тази дробилка беше към 800лв.

# 528
  • Стара Загора
Не е. Гледаме такива дрибилки за около 400лв. Ще ни трябва не заради помпата, а зради дробилката, защото ще се зауства в канализационна тръба Ф 50.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 16:13 от ❇Sisi_91❇

# 529
  • София
Каква е целта на тези дробилки и помпи?
Аз още не съм стигнала до тях, но планирам евентуално, ако е възможно изграждането на баня на вторият етаж на къща с гредоред. Ще ми е необходима ли такава. Не съм стигнала все още до консултация със специалисти, но да съм поне малко в час по въпроса.

# 530
Аз за първи път чувам за такова нещо, но си представям, че @кото трябва да се накълца за да мине през ф50😆 , а нормална тръбата за тоалетна е ф110

# 531
  • Там,където се събуждам щастлива.

При нас са между 150 и 400 евро. Тези около 200-250 са идеални.

# 532
  • Варна
Интересно ми е каква е причината да се слага такава машинка в баня в жилищен блок? Нали си има щранг на Ф110 за "дреболиите" от тоалетната или през банята не минава такъв щранг по проект?? И това законно или е изобщо отпадни води от тоалетната да се заустват в тръба Ф50? Не се заяждам,стана ми интересно.

# 533
  • Стара Загора
В момента там, където ще е бъдещата баня с тоалетна (евентуално), е бокс.

# 534
  • София
В момента там, където ще е бъдещата баня с тоалетна (евентуално), е бокс.
А вертикалната тръба не е ли ф110

# 535
  • Стара Загора
Не е.

# 536
Здравейте! Чета темата с интерес и ще се радвам да ме насочите към избор на гранитогрес.
Живея в чужбина /Германия/ и си харесах гранитогрес, който в България го предлага само една фирма, но само в един цвят. Сега се лутам в избора на нов вид гранитогрес и разбира се, сменена концепция. Банята, която ми допада щ-годе като усещане е от този тип.
За имитацията на дърво е ясно, но другата плочка /гранитогрес/ ми е адски трудно да я избера. Не искам да е нещо твърде млечно, а изчистено бяло не знам до колко ще пасва.
Може ли някой, ако е правиш подобен вид баня да сподели кой вид гранитогрес е използвал.

# 537
ето три, между които ние се колебаехме

# 538
  • sofia
Има ли стандарт или схема (търся, но не намирам) на каква височина трябва да се монтира вграден в стената смесител за мивка за баня? Мивката ще е тип купа върху шкаф. Височината при горен ръб мивка ще е 88 см.

# 539
ето три, между които ние се колебаехме
Скрит текст:

Благодаря ви за включването! Готова ли вие банята или все още е в работен проект?! Цветовете са хубави, последната много ми допадна.Със сигурност искаме да е нещо мат.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 13:58 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт