Раждане във II САГБАЛ Шейново (4 тема)

• 42 770
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Защо да не можем да се възползваме?

# 376
Можем доколкото знам , защо да не можем 😃
Станислава, никой не дава пари кеш в днешно време. Всичко е по банков път. По-нагоре са ти обяснили какво да направиш.
Детските , както и тази еднократна помощ се взима следващ месец , на този в който си подала документи.

# 377
Това социално майчинство е само ако не вземаш друго, нали?И е за 12 месеца ...
Между другото тази година има много хубави данъчни облекчения.Ние не можем да се възползваме,но половинките ни могат (за тези,които сме с брак съм сигурна,другите могат да питат счетоводителите си).За едно дете е 450 лв,за 2-900,за три-1350.Може да се ползва и за деца ,родени през тази година.Знам,че е извън темата за раждането,но мисля ,че е полезно и важно.
моето дете е родено 2020 г.
Само че  до колкото разбрах ние майките които не работим няма да получим нищо.

# 378
в шейново има ли мамолог който да може да прегледа без час , за проблеми при кърменето ?

# 379
Това социално майчинство е само ако не вземаш друго, нали?И е за 12 месеца ...
Между другото тази година има много хубави данъчни облекчения.Ние не можем да се възползваме,но половинките ни могат (за тези,които сме с брак съм сигурна,другите могат да питат счетоводителите си).За едно дете е 450 лв,за 2-900,за три-1350.Може да се ползва и за деца ,родени през тази година.Знам,че е извън темата за раждането,но мисля ,че е полезно и важно.
моето дете е родено 2020 г.
Само че  до колкото разбрах ние майките които не работим няма да получим нищо.
Доколкото успях да разбера декларацията се подава от работещия родител когато другия е по майчинство.

# 380
в шейново има ли мамолог който да може да прегледа без час , за проблеми при кърменето ?

Най- добре се обадете на телефоните им и попитайте. Може да се свържете и с консултант по кърмене.

# 381
  • София/Севлиево
Да де-майката по майчинство не може да подаде данъчна декларация,но таткото може.Но не знам дали ако няма брак пак може,но си мисля,че щом детето е припознато не би трябвало да има проблем.Просто като сме по майчинство нямаме доходи,които да се обложат с данък-това ми обясниха на мен...

# 382
Зависи...на мен ми казаха, че щом съм работела до юли имам право да подам. По-добре всеки да провери при него как стоят нещата.
Бракът в случая не играе роля за НАП.

# 383
Здравейте, аз искам да попитам, при постъпване за раждане, бащата може ли да те придружи до спешния кабинет, за да ти пренесе багажа, пък и после да вземе "цивилните" дрехи, като се преоблечеш с нощница? Също и при изписване, може ли да влезе вътре да помогне?

# 384
Когато аз раждах през Юни можеше да влезе само до рецепцията. Докторът го взе на входа и ми го донесе. Но моя багаж беше едно малко сакче.

# 385
  • София
За съжаление, не може
До рецепцията само

# 386
то за изписване какво имат да ви помагат , сваляте багажа а бебето после го сваляте с акушерка. Вземете си куфар на колела и нещата стават лесни Simple Smile

# 387
Благодаря ви Simple Smile То и моят багаж не е нещо огромно... Ама се чудя "цивилните " дрехи после носят ли ги на бащата? Да не размъквам и плик с дрехи.

# 388
Слагате си ги в плик в куфара и готово Simple Smile

# 389
Здравейте момичета,
някоя раждала ли е с избор на акушер-гениколог  Имир Ибраим? Търся начин да се да свържа с нея. Не намирам никакви нейни координати.

Общи условия

Активация на акаунт