На море в Гърция 2021-VII/2022

• 58 352
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
А за преболедувалите как стои въпроса?

# 676
14-180 дни за граница и 14-90 за вътре, доказано с пср само.

# 677
  • Bristol
За какво са тези изисквания за вътре? За да влезеш в ресторант или магазин ли са необходими?

Валидността на бустера за Италия е шокиращ. Дори и редовно да слагам бустер, ще предпочетa есента да го сложа, заедно с ваксината за грип, примерно, за да ме пази баш зимния сезон. В такъв случай, посред лято ще трябва нов бустер 🤪

# 678
  • София
За какво са тези изисквания за вътре? За да влезеш в ресторант или магазин ли са необходими?

Валидността на бустера за Италия е шокиращ. Дори и редовно да слагам бустер, ще предпочетa есента да го сложа, заедно с ваксината за грип, примерно, за да ме пази баш зимния сезон. В такъв случай, посред лято ще трябва нов бустер 🤪

Каква е валидността за Италия?

# 679
  • Bristol
Змия, Параход писа няколко поста по-рано. Аз не знаех, даже не бих и предположила...
А има и по-лоши изисквания от гръцките, за пътуващи в Италия например двудозовата ваксинация важи 6 месеца и бустерът важи шест месеца... аман вече!

# 680
  • София
Допълнила си е поста и затова не съм го видяла.
За щастие при мен няма да са минали 6 месеца от бустера, когато ще пътувам към Италия.

# 681
Ресторанти, магазини (без хранителни и аптеки), музеи, фериботи, сухоземен транспорт (без градски). На някои места може и с тест, на други не.
За хотелите не знам следят ли и до колко, предвид че повечето са малки бизнеси.

# 682
Колебая се между Ликсури и Сами (Кефалония) Момичета, какво ще препоръчате? На Ликсури има много повече опции за настаняване на нашите дати и по-евтино ми се струва ..

# 683
Ликсури ако избираш, гледай да не е много на север от центъра. Доста голяма площ в покрайнините на града, че и околни села, минава в Букинга за Ликсури. На юг към Лепеда по-бива.
Сами е малко, там не би трябвало да има такива проблеми. И двете са сравнително ОК като отправна точка, но от Сами за малкия полуостров ще ви е по-далече, иначе за основната част е добре. От Ликсури пък Сами, Порос, Мунда, Кателиос ще са ви далече.

# 684
Параход,Неверни числа нямам ,защото решението имаше паратаси и мерките влязоха в сила точно на 7.Над 500 хил. души изведнъж се оказаха с невалидни сертификати,включително  и аз. Седемте месеца на моя сертификат  не бяха изтекли,беше 6 месеца и 10 дни от втората доза. Интересен факт е на следващият ден от третата доза ,сертификатът беше отново валиден. Нямаше изчакване от 14 дни.Личен пример,за който мога да публикувам снимки,на 6 влизам в банка,на 7 не мога,бия ваксина спешно,на 8 .02 . отново имам достъп.

# 685
Много ме учудва това, че е невалиден след шест месеца и малко, като са разписали 7 в заповедта. Затова е добре човек да си проверява с приложението, ако пътува (доколкото разбирам, ти си си в Гърция), за да няма такива проблеми. Ти с двудозова ли беше или с Янсен?

За 7.02. вероятно си права, аз се заблудих, че са ги дали в предното обявление, защото на 7-ми после допълниха за Янсен, че я съкращават.
Абе на луди калинки ни направиха.

# 686
Аз съм с Модерна и не очаквах да седми да цъфна,защото всяка сутрин ходя в банка . Важното е,че още на следващияден беше валиден.

# 687
  • Bristol
След бустер веднага става валиден сертификата, не се чака 14 дни. И мен това ме изненада. В цяла Европа е така.

# 688
  • София
jeni4ka, извинявай, но нещо бъркаш сметките. Щом втората доза ти е била на 25.06.2021, то седем месеца са изтекли на 25.01.2022. Затова ти е станал невалиден сертификатът.

# 689
  • София
Хипотетично-какво се случва ако влизаш в страната с валиден сертификат,а седеммесечния му срок изтича докато си там?

Общи условия

Активация на акаунт