Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обидата. Как се справяте с нея?

 • 2 430
 • 51
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте!

Не съм много сигурна, че темата ми е за тук и моля за извинение, ако съм на грешното място.

На 41 г. съм и нямам деца. Случвало ли ви се е да ви се подиграят и обидят заради това? На мен ми се случи. От колежка, която си мислеше, че не я чувам. Репликата беше, че вече ми е късно, била съм ,,суха" и още един куп глупости. Чух, че й направиха забележка, че ще я чуя, но това не я смути ни най-малко и само се изсмя и каза: ,,Голяма работа, какво от това." Тогава не й отговорих, защото не знаех какво да кажа, но в мен ври и кипи от емоции, а съм сравнително спокоен човек.
С въпросната жена никога не съм имала конфликт. Тя още след училище е създала семейство, на работата е известна с лекото си  и вулгарно поведение, но това не го очаквах. Има и други подигравателни жени, нейни приятелки и зная, че ме обсъждат.  Мина вече толкова време, а аз го помня и се ядосвам хем на нея, хем на себе си, че не зная как да реагирам.
Мълчанието невинаги помага! От него само страдам и го тая в себе си.
Случвало ли ви се е такова нещо? Как издържате да работите до такъв човек?

Имам партньор и това се знае, дори се познава с колегите.

# 1
 • Някъде там
 • Мнения: 10 662
Няколко пъти съм споделяла и тук във форума, никога не може да ме обиди никой, освен семейството ми и най-близките ми хора. Не хабя емоции и енергия за проблемите на останалите с мен. Понеже родих млада, при мен въпросите бяха : Няма ли да имате още едно?
Отговаряла съм : "Ние чакаме първо вас. Вие няма ли да имате, да бременнем заедно ?"
Втори път същите жени, не са посмявали да ме питат.
Пробвай да им отговориш по този начин, да видиш как ще млъкнат.
Не се засягай, защото така вредиш на себе си, а обидилата те, това цели, да де види уязвима.

# 2
 • Мнения: 8 257
Колежката ти е голяма простачка!

Чувала съм реплики,ама чак такава простотия не е било.

# 3
 • Мнения: 117
Репликите и са страшно просташки и показват, че нещо и липсва. (Както в живота, така и във възпитанието) Приеми пред себе си, че не можеш да се обиждаш от такива хора, защото те не са виновни, че са такива 🤷

# 4
 • Мнения: 176
Не можеш да спреш простотията на хората. Аз съм на почти 27 години, всички около мен родиха и това е един от любимите им въпроси:
"А вие кога?" или "Хайде, нямаш време вече."
Аз съм на мнение, че хората не бива да се интересуват повече от чуждия, отколкото от личния си живот. За съжаление все повече виждам хора, които са типаж на твоята колежка. Аз на твое място бих я игнорирала и никакво внимание от тук нататък. Да промениш простак и глупак е все едно да сипваш кофа пълна с вода в морето, и да очакваш да видиш промяна.
Покажи ѝ, че си много над нея като не я отразяваш и не падаш на нейното ниво.
То всъщност такива хора нямат ниво.

# 5
 • Мнения: 4
За съжаление помня дълго, явно съм злопаметна. На нея и да искам не мога да и отговоря с просташки изрази, защото не съм научена така. Иска ми се обаче да разбере, че съм я чула, за да не си позволява втори път подобно нещо. Поне не и в мое присъствие. Не е лесно по цял ден да работиш с вулгарен и невъзпитан човек. Изнервящо и неприятно е и винаги си мисли, че е прав. По-лошото е, че е връзкарка и си позволява доста неща спрямо други хора.

# 6
 • Мнения: 2 125
Игнорирай я.Говори с нея само служебно.

# 7
 • Мнения: 5 177
Не знам на каква длъжност сте, но събери смелост да се изправиш и директно да й кажеш повече да не си позволява да обсъжда семейното ти положение в работна среда, заплаши я, че ще подадеш жалба срещу нея пред работодателите. Нещо такова. Не е просташко, а и ще разбере, че си наясно с коментарите й.
Нека да се чуди и как си разбрала, дали ти си я чула или някой друг ти е казал.

# 8
 • Мнения: 6 452
Най-здравословно ми се струва да й кажеш, че си я чула, но насаме, ако това е възможно. Вече какво освен това ще й кажеш, ти си прецени. Но да таиш в себе си и да те яде отвътре - това е много вредно за теб. Не оставяй нещата неизказани, изплюй камъчето, за твое добро.

# 9
 • Мнения: 2 125
И като и каже какво?Ще и отвори още теми за коментари.Не можеш да затвориш устата на никого.По-важно е да не се обръща внимание кой какво казал.На тая сигурно всичко и е наред та седнала да коментира другите.

# 10
 • Мнения: 8 257
Най-здравословно ми се струва да й кажеш, че си я чула, но насаме, ако това е възможно. Вече какво освен това ще й кажеш, ти си прецени. Но да таиш в себе си и да те яде отвътре - това е много вредно за теб. Не оставяй нещата неизказани, изплюй камъчето, за твое добро.
+ безкрай

# 11
 • Мнения: 11 189
Да не се задържат емоциите - съм много “за”.
Ама да се обидиш от това ми е малко “драма куин”.
Кому е нужно изобщо да й се връзваш?
За да каже такова нещо някой - значи, че вътрешно той е нещастен и неудовлетворен. И понеже няма представа, че нещастието е в него, го проектира яростно върху другите, които според него-са по по-добре.
Ама това си е неговият “филм”, не твоят.
Прати му състрадание и съчувствие и го забрави на мига.
За да реагираш на подобни провокации - означава, че вътрешно и ти вярваш в това. Така ли е?

# 12
 • Мнения: 1 476
Когато някой ме обиди, му казвам веднага: „Това ме обижда“. Винаги работи, човекът се усеща и спира с нежеланото поведение. Така не слизаш на ничие ниво, но заявяваш себе си и най-важното, рядко някой отново опитва да прекрачи границата.

# 13
 • Мнения: 8 257
Преди години една колежка обиди друга по същия начин,че на 41 не била женена и затова можело и трябвало да работи повече от нас семейните.Много плака жената ,скъса ми сърцето .

# 14
 • Мнения: 4
Когато го каза това, ми стана много обидно. Не ми е близка, но се засегнах, че на някого изобщо може да му хрумне да се подиграва така. В един момент го бях забравила, но от известно време пак ми пари отвътре. Може би, защото наистина имам здравословен проблем и се опитвам да го разреша, доколкото това е възможно. А и претърпях един спонтанен аборт преди време и изпадам в разни размишления за себе си понякога.

 Със сигурност не е здравословно човек да таи негативни емоции дълго време. Но и да комуникирам с вулгарен и невъзпитан индивид, не се знае каква още по-голяма глупост и обида ще каже. Някои хора нямат никакви задръжки и човечност. Тя обаче трябва да разбере по някакъв начин, че съм я чула. Още не зная как и какво ще направя, че на нейното ниво няма как да бъда.

Общи условия

Активация на акаунт