Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 124
  • 582
  •   1
Отговори
# 285
  • Казанлък(Бургас)
Rochi, честита дъщеря! Нека Радина е много здрава и щастлива! Да ви радва и дарява с любов!

Pod_23, много се радвам за теб! Честито! Добре дошъл на Симеон! Нека е много здрав и слънчев! Нека усмихва дните ти!

lovebirds, аз ползвам еластичен слинг Moby. Можеш да потърсиш клипове в YouTube, за да видиш какво представлява и как се връзва.

DespicableMe, много сладки снимки!

# 286
Здравейте, искам да попитам мамите с повече опит.

Нашето момче е доста лакомо и мисля че ако аз не си издърпам гърдата , той няма да спре да яде.
Вчера и днес повърна доста обилно като на фонтан, и доста се притесних понеже незнам дали е нормално, и се чудя дали не преяжда или аз нещо не правя както трябва.

Благодаря предварително.

# 287
Опитайте да го кърмите, така че телцето му да е леко под наклон в посока краката надолу. Също, след ядене задължително оригвайте и дръжте после известно време в изправена поза. Ако трябва да си вършите работа - слагайте в слинг. Аз имах такива моменти с голямото ми дете и тези неща помогнаха. Сега новия бебок връща мъничко след ядене и пак така процедирам, но още не ми е връщала на фонтан. Тя е на 5 дни де... има време...

# 288
  • София
Здравейте, мами!
Може ли да обясните как протече при вас първия преглед на педиатърката ( този, веднага след изписване на бебчетата). Нашият мина доста бързо: преслуша го, дори не му съблече ризката.
За масаж и гимнастика каза след 20тия ден, както и за витамин Д.
Все си мисля , че лека гимнастика може да има от сега. Може ли да споделите как мина при вас?
Също и дали някоя не се е абонирали за педиатричните прегледи на Щерев? С тази педиатърка не се чувстам спокойна.
Следващия преглед на бебе ми каза че трябва да е около 20тия ден.

# 289
  • София/Севлиево
Нашата педиатърка го преглежда вече два пъти-на 10 и на 15 дни.Първият преглед бе много обстоен,съблече го,огледа го отвсякъде,провери му рефлексите.При втория го измери колко тежи,каза за вит.Д и да го обръщаме малко по корем.За гимнастика е масаж още не е ставало дума.Следващият преглед е на 4.11.Тогава ако не каже аз ще питам.
И Росенчо е лаком,но понеже е на АМ просто му издърпвам шишето като свърши.За щастие не повръща,но пък е голяма мъка с това оригване (и батко му бе тъй,обаче имаше и много изразен рефлукс,даже до около 11-годишен най-редовно повръщаше като тръгнем на по-дълъг път с колата)...Малкият засега има едно около 3-часово пътуване което мина без проблем и се надявам и занапред да е така.

# 290
Ние за пръв път бяхме при нашата педиатъра вчера, след като направи 1 месец. Мери го, тегли го, слуша го на слушалка, видя му фонтанелата, каза за витД, за ортопед за следващия месец, пита какво яде и това общо взето. Преди това ходихме на 15тия и на 25тия ден в болницата за прегледи, там общо взето пак така.. Слушаха го, даваха вит К, теглиха го, гледаха пъпчето и това е. За гимнастика и аз знам от баткото, че започва от втория месец,след прегледа при ортопеда. Вечер го обръщам за по 2-3минути по корем, докато мажа гръбчетп и така.

# 291
При нас първия преглед беше миналата сряда, Сашо точно на една седмица. Съблече го, превери му рефлексите, преслуша го със стетоскоп - дробове и сърце. Даде ми насоки за обличане, къпане, температура в стаята и на водата, хранене, първи извеждания на бебето навън, препоръки за козметика и хигиена на детето... Абе много обстоен преглед му направи и даде нов час за днес. След обяд сме в кабината. Поне три пъти ме пита дали имам някакви въпроси, а аз имах но нищо не можах да се сетя. Днес отивам с тефтера Joy

# 292
Момичета , ето ме и мен . Направо започвам с разказа за моето раждане Grinning
На 17.10 ми изтекоха водите в 05.00 , малко се разтреперих , адреналина се качи много от пледстоящото събитие и се развълнувахме вкъщи всички. Обадих се в отделението, и ми казаха че щом водите ми са розови ми дават час в 13.30 . От 05.00 до 18.00 имах всичко на всичко 15 котракции и не бяха нищо особено . Дадоха ми хапчета за разкритие и ги започнах в 18.00 часа. В 22.00 контракциите ми бяха вече на 3 мин а в 23.00 на 2 ,  в 23.30 имах напъни и си бях ощи вкъщии обаждам им се на тези в болницата -казвам им че раждам не ми.вярват . Най накрая тръгнахме с мъжа ми , не ме питайте как се седи в кола с напъни и главата на детето беше във влагалището ми . Едвам остисках да се кача на масата за раждане . В 00.30 си роди с 3 напъна .  Останахме в болницата 6 часа след раждането и се прибрахме у дома .  Сега е голямо предизвикателство с кърменето . От днес гърдите ми са камък и много болят.  А междодругото Мноого ми помогна топката за разкритието .   Седях на ния и скачах когато нямах контракция , после дишах и така
Пожелавам ви на всички едно такова бързо раждане Blush

# 293
  • Казанлък(Бургас)
Viala , ехааа! Имало е екшън. 😁 Много интересно и забавно звучи, когато го разказваш, но едвали ти е било много весело чудейки се дали ще стигнеш навреме. Ти къде живееше?

# 294
От днес гърдите ми са камък и много болят.

Включвам се, понеже със същия проблем се свързах с консултант по кърмене преди десетина дни. Започнах веднага Лецитин (два дни по 3600 мг, два по 2400 и след това на ден по 1200), компреси с несолена извара, чай от анасон, масаж под топъл душ и най-важното-не спираш да кърмиш. Стискам палци да ти се облекчат възможно най-скоро, зная колко е гадно Flowers Four Leaf Clover

# 295
Купих си едни компреси на авент , които се затоплят и изстудяват  -уникални са , затоплих ги и веднага ми омекнаха гърдите , признавам си много съм боса в кърменето , ще направя всичко възможно за да си го кърмя.
Yanac беше ми много притеснено, болките не ги коментирам и въобще колко зле се чувствах на 1 мин. контракция с напъни у дома . Мъжа ми кара като луд до болницата , слава богу че нямаше коли. Тук политиката е такава ако няма нещо, те пращат удома и чакаш до последно. Аз пред болницата слезнах и не можах да вървя панирах се че му излиза глаавата , чувството беше все едно имам портокал във влагалището!! В Дания живеем Yum

# 296
Здравейте и от мен, утре ни изписват с Влади 💙! Добре минаха дните в болницата, както и първия път, така и този съм много доволна от Окръжна Болница Варна и отделението! Всички са страшно мили, отзивчиви! Аз се възстановявам страхотно, само 24 часа след раждането имах припадък еднократен, падна ми кръвното, системи ми сложиха, но нищо сериозно, кръста ме болеше и таза, но всичко мина бързо и нямам помен от нищо. Шевове имам и външни и вътрешни, но нямам оплаквания, обработвам със смрадлика, цикатридина и това е. Малкия е добре, кърмим се успешно, за сега е кротък и послушен. Чакам момента утре да се приберем вкъщи и да ги запозная с кака Кари, която го очаква с нетърпение!!!
Честити ново бебоци! Всички майки са героини! Респект! 💙

# 297
  • Казанлък(Бургас)
Добър ден на всички!
Идвам да ви почерпя виртуално. Днес съм рожденничка! Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден! Нацелувайте появилите се бебчета! Тези, които са в очакване погалете коремчетата!

# 298
Честит рожден ден, yanac! Бъди много здрава и щастлива и никога не губи положителната  енергия , която носиш и с която заразяваш останалите хора! Бъди все така вдъхновяваща! Весел празник!🎂🥂🎈

# 299
  • София
yanac, честита да си!!! 🥳
Да си винаги заобиколена от здраве, късмет, щастие и любов! И само прекрасни мигове!

Общи условия

Активация на акаунт